Hacking [RELEASE] WiiVC Injector Script (GC/Wii/Homebrew Support)

huma_dawii

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 3, 2014
Messages
3,851
Trophies
1
Age
31
Location
Planet Earth
XP
3,810
Country
United States
Oh that's better than mine then, on my machine Windows Defender kept deleting the build over and over haha.

Anyways going to upload v2.2.2 right now.

Awesome... everything up to date right, double checked and all? xDDD

@FIX94 I activated the Pass-through for boot.dol(homebrew) and for game.gcm(gamecube), should I activate that for game.iso(wii) too ?

What do I get by doing that?
 
Last edited by huma_dawii,

FIX94

Former Staff
Former Staff
Joined
Dec 3, 2009
Messages
7,284
Trophies
0
Age
28
Location
???
XP
11,118
Country
Germany
The new file (test.dol) works with my NEW Repackaged game... and it runs with my OLD Repackaged games!!! :DDDDD what did you do? D:
nfs2iso2nfs 0.5.3 and earlier used my older AHBPROT patch that wasnt fully complete so hardware regs could not be read out properly, I did find a workaround for that which I guess breaks bootup on some consoles, so I removed that workaround now, meaning nintendont wont be able to detect if the cpu is overclocked or not when it was packed with nfs2iso2nfs 0.5.3 or earlier and will just always report that its not. Using nfs2iso2nfs 0.5.4 or newer though will properly detect it without any workaround needed cause I came up with a proper AHBPROT patch in them.
 

TeconMoon

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 7, 2007
Messages
745
Trophies
0
XP
2,037
Country
United States
I have released Version 2.2.2 of the script with the following changes:

# Changelog
## [2.2.2] = 2017-10-03
- Replaced nfs2iso2nfs with FIX94's fork version 0.5.5
- Made Wii Remote passthrough optional for Homebrew

should I activate that for game.iso(wii) too ?

What do I get by doing that?

I believe the -passthrough flag for Wii Retail games just disables the GamePad unfortunately and only allows Wii Remotes. That's my last memory of that last implementation, may be worth testing with a few games.
 

FIX94

Former Staff
Former Staff
Joined
Dec 3, 2009
Messages
7,284
Trophies
0
Age
28
Location
???
XP
11,118
Country
Germany
I believe the -passthrough flag for Wii Retail games just disables the GamePad unfortunately and only allows Wii Remotes.
correct, passthrough is only useful for homebrew applications using libwiidrc. anything else that does not include that would loose the gamepad completely.
 

huma_dawii

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 3, 2014
Messages
3,851
Trophies
1
Age
31
Location
Planet Earth
XP
3,810
Country
United States
I have released Version 2.2.2 of the script with the following changes:

# Changelog
## [2.2.2] = 2017-10-03
- Replaced nfs2iso2nfs with FIX94's fork version 0.5.5
- Made Wii Remote passthrough optional for Homebrew



I believe the -passthrough flag for Wii Retail games just disables the GamePad unfortunately and only allows Wii Remotes. That's my last memory of that last implementation, may be worth testing with a few games.


I ask because someone asked me to test RE: 4 Wii to see if it works with GamePad now.. I don't know if that its because of the passthru?

That pass tru thing will make think Wii Xplorer that I'm using a Wii Mote when launching it with WiiVC Inject? So I can use it with gamepad?

nfs2iso2nfs 0.5.3 and earlier used my older AHBPROT patch that wasnt fully complete so hardware regs could not be read out properly, I did find a workaround for that which I guess breaks bootup on some consoles, so I removed that workaround now, meaning nintendont wont be able to detect if the cpu is overclocked or not when it was packed with nfs2iso2nfs 0.5.3 or earlier and will just always report that its not. Using nfs2iso2nfs 0.5.4 or newer though will properly detect it without any workaround needed cause I came up with a proper AHBPROT patch in them.

So are you pushing that update to the official GitHub?
 
Last edited by huma_dawii,

TeconMoon

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 7, 2007
Messages
745
Trophies
0
XP
2,037
Country
United States
Yo now that everything is fixed and we're all one big happy family here's a screenshot from the complete overhaul I'm working on, right now it's literally a form I made in visual studio that can't do anything right now but at least it looks the way I want it to :)

upload_2017-10-3_15-15-42.png
 

huma_dawii

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 3, 2014
Messages
3,851
Trophies
1
Age
31
Location
Planet Earth
XP
3,810
Country
United States
BTW I figured it our why the computer used to FREEZE like crazy when converting the repacked game to NFS, the godamm LOG file was full of crap, and that was making everything bad xD I cleared the whole thing and now it doest do that anymore!

@KhaderWelaye you should make the script to CLEAR the LOG when a convertion is succesfull, and not to do it when it fails!
 
Last edited by huma_dawii,

TeconMoon

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 7, 2007
Messages
745
Trophies
0
XP
2,037
Country
United States
BTW I figured it our why the computer used to FREEZE like crazy when converting the repacked game to NFS, the godamm LOG file was full of crap, and that was making everything bad xD I cleared the whole thing and now it doest do that anymore!
Weird, the log file should be flushing when you run the script for the first time. Let me know if that's not the case. You haven't modified the loghook script right? I thought I stumbled across someone who did that to not clear the log.
 

huma_dawii

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 3, 2014
Messages
3,851
Trophies
1
Age
31
Location
Planet Earth
XP
3,810
Country
United States
Ah well, run the script a few times and check if it's emptying the log each time you re-run the script. If it's not, I'll add a more forceful command to delete the log file before re-running the script.

Whenever I finish converting a game, it just stays full of crap... maybe it does clear when I run it again...
 

pedro702

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 3, 2014
Messages
11,591
Trophies
1
Age
31
XP
6,619
Country
Portugal
Yo now that everything is fixed and we're all one big happy family here's a screenshot from the complete overhaul I'm working on, right now it's literally a form I made in visual studio that can't do anything right now but at least it looks the way I want it to :)

View attachment 101310
what is the gc homebrew injection for? nintendont cant run gc homebrew and vwii has no mios so?
 

kevinbrew

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 14, 2016
Messages
451
Trophies
0
Age
44
XP
557
Country
Yo now that everything is fixed and we're all one big happy family here's a screenshot from the complete overhaul I'm working on, right now it's literally a form I made in visual studio that can't do anything right now but at least it looks the way I want it to :)

View attachment 101310
whats the vNAND title launcher ? is it a new feature can we now launch wiiware?
 
Last edited by kevinbrew,

WesMods

Well-Known Member
Member
Joined
May 4, 2016
Messages
188
Trophies
0
XP
1,354
Country
Canada
Is It possible to make Mega Man 9 and Mega Man 10 as launchable injects from the WiiU main menu like this? It would please my OCD so much as it's been bothering me forever that I can't have Mega Man 1-10 all listed together. Why Nintendo Why?
 
General chit-chat
Help Users
    KenniesNewName @ KenniesNewName: Too many mentions my anxiety :ohnoes: