Hacking DSTT fails to run Tomb Raider - Legend (U)

test84

GBAtemp's last ninja 2.
OP
Member
Joined
Sep 8, 2006
Messages
3,698
Trophies
1
Website
gbatemp.net
XP
1,244
Country
Iran
Whenever I try to boot it, with DMA or not, Soft Reset enabled or not, Trimmed or not, a black box pops up and it says:

[Rom Loading Failed]

disk error code = -2147483632

Please Reset System


---
I'm using a 1GB Japan Kingston and 1.07 firmware.

gonna test its (E) release.

EDIT
its (E) release is same,
thankfully my other games work.
 

Bri

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 25, 2007
Messages
3,413
Trophies
0
Website
Visit site
XP
116
Country
United States
I can tell you that Tomb Raider Legend works with my DSTT with either firmware 1.07 and 1.08. You may have a bad ROM. Use Rominator to check the checksum of the ROM and make sure it's a good ROM.

-Bri
 

test84

GBAtemp's last ninja 2.
OP
Member
Joined
Sep 8, 2006
Messages
3,698
Trophies
1
Website
gbatemp.net
XP
1,244
Country
Iran
I cant download Rominator (dial up problems) but both E and U roms of TOmb RAider Legend works on No $GBA emulator.

where is the problem? should I format to FAT32? change the Skin? what do you think.
 

Bri

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 25, 2007
Messages
3,413
Trophies
0
Website
Visit site
XP
116
Country
United States
I'm sorry, I thought you were referring to the NDS game, and just shortening the name (Lara Croft Tomb Raider Legend). I have not tried the GBA game, but my understanding is that the success of GBA games also depends on the cart you have in slot2. Do you have the Ewin 2in1? Let me try it on my setup and see if I can get it to work. I'll report back here.

-Bri
 

test84

GBAtemp's last ninja 2.
OP
Member
Joined
Sep 8, 2006
Messages
3,698
Trophies
1
Website
gbatemp.net
XP
1,244
Country
Iran
Bri, my friend, I'm talking about NDS game, Tomb Raider - Legend (E).nds
(maybe you got me wrong by name of that NDS emulator which is called NO$GBA, but its actually emulating NDS too)

EDIT
I copied it a couple of times and it finally worked, I'm using my MicroSD's own SD-Adapter and using my laptop's built-in SD Card reader and never had problems before and I was not copying bunch of files at once either.

What do you think the problem was?
 

Bri

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 25, 2007
Messages
3,413
Trophies
0
Website
Visit site
XP
116
Country
United States
Yes, I was confused! Sorry!

They both work on mine! I'm glad you got it to work finally!

I have had files copy incorrectly when copying multiple files at once. I could tell by the file size that they weren't the same as the originals, so I just recopied them and they worked. It sounds like you were having a similar problem. I don't know what the cause is (and it doesn't happen very often for me).

-Bri
 

swf3

Banned!
Banned
Joined
Jan 30, 2008
Messages
197
Trophies
0
Website
Visit site
XP
36
Country
Whenever I try to boot it, with DMA or not, Soft Reset enabled or not, Trimmed or not, a black box pops up and it says:

[Rom Loading Failed]

disk error code = -2147483632

Please Reset System


---
I'm using a 1GB Japan Kingston and 1.07 firmware.

gonna test its (E) release.

EDIT
its (E) release is same,
thankfully my other games work.


just rename the sav file on your card! from CAPS to lower case! that all is needed!!!!!!!!!!!!!
its the same on rayman 2
 

Bri

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 25, 2007
Messages
3,413
Trophies
0
Website
Visit site
XP
116
Country
United States
Lost in Blue 3? It's a feature of the firmware that it doesn't allow you to play really crappy games. Don't you read reviews?

Seriously though, are your .nds and .sav files in a folder, or are they all on the root of your microSD? If they're on the root, put them in a "games" folder and all should be fine.

-Bri
 

test84

GBAtemp's last ninja 2.
OP
Member
Joined
Sep 8, 2006
Messages
3,698
Trophies
1
Website
gbatemp.net
XP
1,244
Country
Iran
lol.

I'm using DSTT for like 2months now and I know how to use it, my games are in NDS folder and homebrews in root of my cart, the same way I did for alot of games, but for this game, it started telling errors.
 

Bri

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 25, 2007
Messages
3,413
Trophies
0
Website
Visit site
XP
116
Country
United States
Try updating the firmware to 1.09. It's in the download section here.

I'm assuming you have plenty of space your microSD for save files? Have you tried reformatting your microSD card? It seems like it's having trouble writing the save file based on the error you're getting.

-Bri
 

Guat

Active Member
Newcomer
Joined
Mar 23, 2008
Messages
32
Trophies
0
Age
47
Location
Puerto Rico
XP
54
Country
I have to agree with Bri in this one, from the things that could be the problem (DSTT card/Micro-SD/Firmware/Bad Rom) either the Firmware or the Micro Card seems most likely to be the problem.

Format your card like Bri said, and just use about 60% of your Micro-SD space for a while and see if you encounter any more problems. Also, i'm pretty sure your are doing it already, but be sure to stop the device before disconnecting from the computer, data can get corrupted if not done properly.
 

test84

GBAtemp's last ninja 2.
OP
Member
Joined
Sep 8, 2006
Messages
3,698
Trophies
1
Website
gbatemp.net
XP
1,244
Country
Iran
no, i think its the microSD card, since I removed another game and then copied this again and worked but this method didnt work on tomb raider (the original problem). and I'm still on 1.07.

another reason for being it on sd card is that I tried to rename the save from DSorganize and then it turned into something like "1%e .qk1.sav".

Its been like 2 months that I'm using this DSTT and there is merely space left on it but I had no problem but once or twice.
 

Bri

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 25, 2007
Messages
3,413
Trophies
0
Website
Visit site
XP
116
Country
United States
What do you mean "there is merely space left on it"? How much space is left on it?

Have you tried reformatting your microSD or using a different microSD to see if that is the problem?

Are you only having trouble with Lost in Blue 3 now, or are you still having trouble with others?

Is there a .sav file for Lost in Blue 3? Try deleting it and see if it will create a new one.

Another thing to try would be to find a valid .sav file from Lost in Blue 3, put it on your card, and see if that fixes it. If it does, then we know the problem has to do with creating saves, at least for certain games. Although, I have to say that I had no problem with Tomb Raider at all. I've not tried Lost in Blue 3.

-Bri
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • AncientBoi @ AncientBoi:
    I wouldn't even dare to try that
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    @K3N1, Oh noooooo
    +1
  • AncientBoi @ AncientBoi:
    thieves decided to break into a GameStop near me. :sad: in a way.
  • K3N1 @ K3N1:
    Your GameStop is still in business
  • AncientBoi @ AncientBoi:
    yep.
  • AncientBoi @ AncientBoi:
    yes I know they suposidly All closed down, but hey
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    If AncientBoi bought the branch, he'd make a new section called GayStop selling sex toys both new and used.
  • AncientBoi @ AncientBoi:
    I didn't really deal with them, as the time I did, they were very rude. Not just to me, but other customers as well.
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Customer: "Uh, I need to bring this toy back, it's all chewed up."
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Employee: "Would you like a 30% discount off your next purchase?"
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    GameStop already has those products in the back
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Customer: "No. I want my money back."
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Employee: "Okay. Although we only prefer refunds via one of our gift cards."
    +1
  • AncientBoi @ AncientBoi:
    I want to see your Manager, NOW!
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Customer: "NO! I DON'T WANT ONE OF YOUR GODDAMN FUCKING GIFT CARDS!! I'M SPEAKING TO YOUR MANAGER!!"
    +1
  • AncientBoi @ AncientBoi:
    Gimme The Corporates Number!
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Gimme their location coordinates!
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Gimme their social security number and also their ID!
    +1
  • AncientBoi @ AncientBoi:
    <== [ A Darren ]
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Oh, and the credit card number inc. the 3 digits on the back!
    +1
  • AncientBoi @ AncientBoi:
    okies [gives you the numbers from the gift card you tried to give me] :tpi:
  • K3N1 @ K3N1:
    @AncientBoi's SSN is 1
    +2
  • AncientBoi @ AncientBoi:
    true :rofl2:
    AncientBoi @ AncientBoi: true :rofl2: