Weird AKAIO 1.5 issue

Discussion in 'Acekard' started by jmckutchin, Nov 4, 2009.

Nov 4, 2009

Weird AKAIO 1.5 issue by jmckutchin at 9:02 PM (1,471 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. jmckutchin
    OP

    Member jmckutchin GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    222
    Location:
    Podunk, U.S.A
    Country:
    United States
    So I've been using AKAIO 1.5 just fine with a few weird hiccups. First, in the root of the SD there is a file called akload with a asian character after it (in OS X). In XP, it appears as AK2LO~1.

    Today, I turned on my DS Lite to play Nostalgia, only to find my save was gone. My SD card had not left my DS since originally putting the game on there. When I checked my SD card, I noticed two odd things. First, Nostalgia.sav was named Nostalgia.savv. Second, there was an additional file called NOSTA~5.sav under XP. The file reads as 0 bytes.

    Does anybody have a clue what's going on?
     
  2. TrolleyDave

    Former Staff TrolleyDave Philosolosophising

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    7,762
    Location:
    Wales, UK
    Country:
    United Kingdom
    Run a chkdsk/scandisk on your card, it's sounds like you could have corruption on there.
     
  3. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    some cards tend to create extra files, im not sure why tho...try re-downloading akaio and replace it with your current one
     
  4. jmckutchin
    OP

    Member jmckutchin GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    222
    Location:
    Podunk, U.S.A
    Country:
    United States
    Well, it's weird, because in OS X, it won't let me delete the files, but I can in XP. It doesn't make any sense whatsoever.

    Ran a chkdsk, no issues. Gonna reformat card and reload 1.5... I've already lost the save data for the game, though.

    Black Sigil did the same thing. Except I loaded the SD card onto my computer first. Maybe it just really doesn't like OS X. Never had a problem until these two games (a few months apart), though.
     
  5. jmckutchin
    OP

    Member jmckutchin GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    222
    Location:
    Podunk, U.S.A
    Country:
    United States
    Just checked my other games, and it looks like my save data for Kingdom Hearts 358/2 Days is also gone. The file is still there in the SD card, but when I start the game it acts as if my data is gone. I often see the "initializing data" screen when this happens, before the production title comes on.

    Thoughts? Something defective? Has anyone ever had a similar problem?

    PS: This problem has ocurred with other versions of AKAIO in the past. Not saying it's an AKAIO problem though. I just want to figure out what's going on.
     
  6. jmckutchin
    OP

    Member jmckutchin GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    222
    Location:
    Podunk, U.S.A
    Country:
    United States
    Any new thoughts on this occurence?

    Could this somehow be related to lastsave.ini messing up?
     
  7. Tokiopop

    Member Tokiopop Caffeine fiend

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    1,833
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    I would backup whatever saves/roms you want to keep, format the card with the panasonic formatter, redownload AKAIO, loaders, and whatever else and start all over.
     
  8. jmckutchin
    OP

    Member jmckutchin GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    222
    Location:
    Podunk, U.S.A
    Country:
    United States
    Already did that.

    I'm curious, how often do you reformat your card?
     
  9. Tokiopop

    Member Tokiopop Caffeine fiend

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    1,833
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Every time I have a problem (almost never, but the ones I have had are due to homebrew like Moonshell) or new firmware [​IMG]
     
  10. jmckutchin
    OP

    Member jmckutchin GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    222
    Location:
    Podunk, U.S.A
    Country:
    United States
    Alright then. I'll let you know how it goes.

    One last question. In an AK2.1, what exactly does lastsave.ini do? I read the wiki for info, but it only had uses for the RPG. Thanks for your help.
     
  11. Zeldo

    Newcomer Zeldo Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    Do a chkdisk and make sure it is checking for bad sectors. Also, since you are saying it has ~1 appended to it, thats a DOS filename. Maybe the driver for your Mac is old and screwing up the files names... rename the kingdom hearts one to the full KH ROM name (-.nds+.sav) and see if your save comes back.
     
  12. azure0wind

    Member azure0wind 7 years flew so fast.

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    941
    Country:
    Indonesia
    lastsave.ini
    is a .ini file that save the AceKard option....
    and, lastsave.ini has no problem with yours right now....
    (i think [​IMG])
     

Share This Page