1. moses_373

    moses_373 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 24, 2019
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    You're going to laugh at me...

    It was my system settings. Changed to widescreen 480p, poof, problem solved...

    Man, what a noob I am! However, thank you very much for your help, seriously, you're the best!
     
  2. Tetsuo Shima

    OP Tetsuo Shima GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,188
    Country:
    Italy
    :rofl2: I can't believe it. So that explains why it was displayed that way. Good to know!

    This is the video I was talking about

    At 12:20 he replaces the modded theme with mine and then he has the same issue as your screenshot.
    This deceived me.
     
    moses_373 likes this.
  3. moses_373

    moses_373 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 24, 2019
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    If you ever think you're work is idiot proof, you've just got to find a better idiot! Hopefully my mistake can help other knuckle draggers in the future!
     
  4. Tetsuo Shima

    OP Tetsuo Shima GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,188
    Country:
    Italy
    It's ok man:) I see no idiots around, except maybe for me. I never put a warning about screens settings, so it's not your fault.
    I've always wanted to release a separate version for non widescreen users, but that would require a lot of work and I lack time.
    Maybe one day I'll do it if people will be interested.
     
    moses_373 likes this.
  5. moses_373

    moses_373 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 24, 2019
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    It's me again, yeah, I know... I just have a quick question, I'm adding Atari Jaguar to my consoles and have everything working except for the background. I can't seem to find the .ini file or setting that I need to change to set the background for the Jaguar category. Any idea what this is off the top of your head? Files I've created are attached, The background picture is a little hacked up at the top, since I made it from existing assets inside the Rhapsodii Shima folder, but if you happen to have a template, I could clean that up too!
    atari_jaguar (2).png
    atari_jaguar.png
    ATARIJAGUAR.png
     
    OfficialRammy likes this.
  6. Tetsuo Shima

    OP Tetsuo Shima GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,188
    Country:
    Italy
    Hey you really did a wonderful job with those images! But is it really worth to add the Atari Jaguar?
    Originally, I though about including the Atari Jaguar (along with Sega Saturn) in my theme, but then I removed them.
    The reason was that the Wii is not powerful enough to emulate those systems and, as far as I know, there are no games running at playable speed. I was even tempted to remove PS1 and NDS, for the same reason, but maybe there could still be hope for them.
    Are there any Jaguar games running good on the Wii?
    It's not as simple, however If you really want to add it, here's how it works: you have to add support for a new platform to Wiiflow.
    First and foremost: all the artworks should be converted to optimized paletted images, or they will suck up too much memory and you'll running into issues with cover caching. It's not a straightforward process too.
    You'll then need to create a new magic number for Jaguar. It must be unique or it will conflicts.
    You can use 4a414755 (converted to ASCII text it's 'JAGU')
    Edit the platform.ini file found in wiiflow/plugins_data.
    in the [PLUGINS] section, add
    4a414755=JAGUAR
    in the [FLOWS] section, add
    JAGUAR=cart_box
    rename your background JAGUAR.png
    Add the magic number to console.ini in wiiflow/source_menu/Rhapsodii Shima.
     
    moses_373 likes this.
  7. matto21

    matto21 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    322
    Country:
    Italy
    tried several games Atari Jaguar but are not playable for the speed of execution
     
    moses_373 likes this.
  8. moses_373

    moses_373 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 24, 2019
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    Thanks for the heads up! Knowing that, I'll go ahead and forgo Jaguar (dang!) as it sounds like a fools errand anyway. However I am going to copy and paste your response into a text document for future reference, thanks again man!



    Hey, sorry to be a bother again, but I was wondering if there was a way to name your boxart in such a way that it could be used as the default for a category of games instead of the blank box that is used when no artwork is found.

    For instance, I have a box I mocked up for Satellaview games:

    Satellaview v2 (USA).png

    I've copied the file 40 times and renamed each to match the rom, but is there a way to tell wiiflow to use this file for satellaview instead of the default blank box? If there is, I'd like to make a default for each emulator type and fill in those ugly blanks with something that doesn't interrupt the flow of things.
     
    Last edited by moses_373, Jun 16, 2020
    Tetsuo Shima likes this.
  9. OfficialRammy

    OfficialRammy Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 23, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United Kingdom
    Hey dude, first off.. thank you so much for creating this masterpiece. I’m new to modding and I’ve been grinding modding my Wii for over a week straight. I’ve got 2 issues I’ve ran into regarding WiiFlow and using your theme. Is there any chance you’re in the Wii/Wii U Modders group on Facebook? I made A quick video in depth going over it, you’re the only one true god.. who can help me & would understand. Is there anyway I could get this video across to you if not? I’d be forever in your debt if you could help me
     
    Last edited by OfficialRammy, Jul 26, 2020
  10. Tetsuo Shima

    OP Tetsuo Shima GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,188
    Country:
    Italy
    Please tell me the issue you're having, or post the video.
    I'm not on facebook
     
    alexander1970 likes this.
  11. OfficialRammy

    OfficialRammy Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 23, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United Kingdom
    Im currently uploading the video on private on YouTube as It wont let me upload on this thread, thank you so much for replying, the video shouldn't be long, I'll post the link as soon as it's uploaded. You're literally my only hope, thank you so much <3

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

     
    Last edited by OfficialRammy, Jul 26, 2020
  12. Tetsuo Shima

    OP Tetsuo Shima GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,188
    Country:
    Italy
    I can't see it. Why don't you make a public video? It could help other people with yhe same issue
     
    alexander1970 likes this.
  13. kokokool

    kokokool Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 19, 2019
    Messages:
    99
    Country:
    Chile
    Its forbidden.

    Explain here to all help you out.


    Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
     
  14. OfficialRammy

    OfficialRammy Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 23, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United Kingdom
    I'm so sorry, my heads all over the place! It should work now
    Its so much better on video so you can see the actual issue, I wouldn't know where to start to describe this. Honestly any help is greatly appreciated <3
     
    Last edited by OfficialRammy, Jul 26, 2020
    Hakaisha likes this.
  15. Hakaisha

    Hakaisha GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 17, 2014
    Messages:
    212
    Country:
    United States
    @OfficialRammy , copy the magic number from your wiimednafen game boy plugin ini, and paste it to replace the magic= line for your Gameboy [BUTTON] in the handhelds.ini in wiiflow/source_menu. This will replace the VBAGX magic number that is currently in your handhelds.ini.

    WiiSXR doesn't have arguments configured to boot games from WiiFlow. You may have better luck using a WiiSX-RX dol for that plugin, which is more recent and has WiiFlow plugin support.
     
    Tetsuo Shima likes this.
  16. Tetsuo Shima

    OP Tetsuo Shima GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,188
    Country:
    Italy
    @OfficialRammy
    The Select plugin feature is not permanent. If you want to permanently change the plugin you have to do it from PC.
    - Open your mednafen GB .ini file inside wiiflow/plugins/
    - Take note of the magic number it's using (or just copy it)
    - Open handelds.ini in wiiflow/source_menu/Rhapsodii Shima
    - In the Gameboy button section replace the existing magic number with the one from your mednafen GB. ini

    For Not64, use this arguments line in your plugin .ini:
    arguments=rompath = "{device}:/{path}/{name}"

    Just replace the old line with this one.
    Games will be auto loaded, you'll just have to click on Play button to jump into the game.

    One last thing. I noticed from the video that you have the same issue reported in this post from moses_373 (see screenshot)
    You should change your settings in your console's menu:
    - set the aspect ratio to 16:9
    - set the TV type to EDTV/HDTV (480p)
     
    Last edited by Tetsuo Shima, Jul 26, 2020
    alexander1970 and Hakaisha like this.
  17. AdamCatalyst

    AdamCatalyst Member
    Newcomer

    Joined:
    May 26, 2020
    Messages:
    19
    Country:
    Canada
    @Tetsuo Shima Thank-you so much for sharing this labour of love!
     
    alexander1970 and Tetsuo Shima like this.
  18. HamedTemouri

    HamedTemouri Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 4, 2020
    Messages:
    2
    Country:
    United Kingdom
    hey i love the theme bro, but i only really care about wii, GC,N64,SNES and NES but there is way too many systems shown and i dont know how to remove them properly as diving into the source menu ends in me getting some 'DSI' issue where wiiflow reloads to system menu.... is there any easy way to declutter the source menu?
     
    alexander1970 likes this.
  19. Tetsuo Shima

    OP Tetsuo Shima GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,188
    Country:
    Italy
    @HamedTemouri Yes, you can use these .ini files (you can delete the others).
    Remember: the first line of each ini file must be blank.
    source_menu.ini:
    Code:
    [BUTTON_0]
    image=wii_menu.png
    image_s=wii_menu.png
    magic=wii_menu.ini
    source=new_source
    title=Wii Menu
    
    [BUTTON_1]
    image=consoles.png
    image_s=consoles.png
    magic=consoles.ini
    source=new_source
    title=Retro Consoles
    
    [GENERAL]
    background=tier1.png
    flow=4
    
    consoles.ini:
    Code:
    [BUTTON_0]
    autoboot=
    cat_page=1
    category=0
    image=NES.png
    image_s=NES.png
    magic=46434D4D
    source=plugin
    title=NES
    
    [BUTTON_1]
    autoboot=
    cat_page=1
    category=0
    image=snes.png
    image_s=snes.png
    magic=534e4553
    source=plugin
    title=Super Nes
    
    [BUTTON_2]
    autoboot=
    cat_page=1
    category=0
    image=nintendo_64.png
    image_s=nintendo_64.png
    magic=57493634
    source=plugin
    title=Nintendo 64
    
    [BUTTON_3]
    image=back.png
    image_s=back.png
    magic=
    source=back_tier
    title=Back
    
    [GENERAL]
    background=tier-console.png
    flow=1
    
     
    Hakaisha and alexander1970 like this.
  20. spinoman

    spinoman Member
    Newcomer

    Joined:
    May 5, 2014
    Messages:
    41
    Country:
    Italy
    hi tetsuo, could you tell me where can i find the jpg files under [BLANK_COVERS] section in Rhaspsodii Shima.ini?
    and, question 2: what do you use to convert to optimized paletted images?
    thanks, spinoman
     
    Last edited by spinoman, Aug 7, 2020
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Rhapsodii, Shima,