Nintendont

By sabykos, Jun 10, 2013 7,677,519 41,295 172

  1. pedro702

    pedro702 GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    10,602
    Country:
    Portugal
    like he said wiiu gc adapter only sends controller signals so it doesnt send anything the gba link cable does so yeah no connection can be made on wiiu.
     
    N7Kopper likes this.
  2. Camptain0

    Camptain0 Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 8, 2013
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    I'm having a problem using a GC controller adapter (mayflash, not official) with Nintendont. I've been using nintendont to launch games from the Wii U menu using WiiVC and it's worked flawlessly so far. I was able to use my GC controller adapter and I didnt have any problems for the past two months or so. Only starting today, I noticed that when I try to launch a gamecube game from the Wii U menu while the adapter is plugged in, it will just stay on a black screen, and I cant even turn off the Wii U. Not by pressing or holding the power button for a long time.

    If I try and just launch the game with it unplugged and using the Gamepad, it works fine. I wouldnt really mind this, but I cant cant multiplayer games very easily with just the gamepad, and Mario Sunshine is a lot harder to play without the analog triggers. Anyone know what might cause this?

    Only change that I might be able to think of is my switch to a 500GB HDD to store my games on, which of course uses a Y-cable. But I cant remember whether or not I was able to use my GC adapter with it before.
     
  3. Crazynoob458

    Crazynoob458 Idiot wii and ds hacker, also goddamn Riolu
    Member

    Joined:
    Nov 7, 2019
    Messages:
    435
    Country:
    Australia
    I like the thing of nintendont im buying an adapter for use for my switch pro controller
    But the forwarder is crap it looked like a 5 year old made it but other than that it good
     
  4. PainToad

    PainToad GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    250
    Country:
    All these years later this is happening to me. Bug remains or just me?
     
  5. elenarguez

    elenarguez GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 14, 2018
    Messages:
    231
    Country:
    Spain
    I have a little problem with Tales of Symphonia PAL.
    I tried to force the video to PAL60 and it starts, but after the introduction gives me black screen. On the wiki I read that the game runs at 50 hz and it is not possible to force it but I discovered in another forum that by a code of cheat can force 60 but such cheat code only works in the German and not in other languages. Is it possible to run this game at 60hz? I'll have to use hexadecimal and change certain values, won't I? I'm very interested, but if this isn't going to lead to anything, I'll set it aside.
     
    Last edited by elenarguez, Nov 11, 2019
    alexander1970 likes this.
  6. pedro702

    pedro702 GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    10,602
    Country:
    Portugal
    i can use my ps3 controllers just fine, you may need to delete a controller.ini that is on the root of your usb or sd and let nintendont handle it it may have become corrupt, also make sure your running latest nintendont.
     
  7. alexander1970

    alexander1970 Jodelhoiti....
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    13,002
    Country:
    Austria
    Hello.:)

    Did you use NINTENDONT on Wii or vWii (WiiU) ?

    For the Wii in the USBLoaderGX Settings for the Game you can choose PAL60.This works with the English Version (GQSPAF).

    Thank you.:)
     
    jeannotte likes this.
  8. elenarguez

    elenarguez GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 14, 2018
    Messages:
    231
    Country:
    Spain
    On Wii
    My version is GQSSAF. I'm going to try to force from settings and I'll tell if it works this way, thanks alex ^_^
     
    alexander1970 likes this.
  9. Zap2000

    Zap2000 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Oct 19, 2018
    Messages:
    456
    Country:
    United Kingdom
    Do u need a hacked vwii to use nintendont?

    I have a hacked wii would it run nintendont the same or not as better as a wii u?
     
  10. Camptain0

    Camptain0 Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 8, 2013
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    Your vWii doesn't need to be hacked if you use the WiiVC injector/forwarder, but I dont know whether it works better or not. For what its worth, load times for me are better on Wii U than back when I tried playing GC backups on my Wii years and years ago.
     
  11. TheChosen

    TheChosen GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 20, 2017
    Messages:
    137
    Country:
    Germany

    Currently a WiiU can´t run "Nintendon`t"-games faster than a Wii/gamecube-dude. That is because you need to patch your games in order to make use of the faster processor.

    So yes, your Wii would run them the same/nearly the same speed now since Gamecube-games are hard to patch them to work with higher fps than what they were intended to run at originally (50/60 hz).
     
  12. Nimrod-002

    Nimrod-002 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 8, 2016
    Messages:
    346
    Country:
    Morocco
    how to make rumble work on the gamepad? its necessary for a game a i am playing.
     
  13. pedro702

    pedro702 GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    10,602
    Country:
    Portugal
    you cant, the wiiu gamepad is coded by nintendo as an original CC wich does not rumble.
     
  14. Nimrod-002

    Nimrod-002 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 8, 2016
    Messages:
    346
    Country:
    Morocco
    it does rumble though, and coded by nintendo isn't an obstacle to veteran coders.
     
  15. Wuigi

    Wuigi GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 14, 2012
    Messages:
    720
    Country:
    United States
    @Nimrod-002 Pedro knows his stuff, you would need to write and sign your gamepad firmware for it to work, I think Fix94 wrote something about it a while ago.
    And getting the signing key is really involved so it's just not worth it even for those that keep the wii u scene alive.
     
    N7Kopper likes this.
  16. freddyhooge

    freddyhooge Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 2, 2010
    Messages:
    31
    Country:
    Netherlands
    I have troubles with getting nintendont working again.
    It has worked, but unfortunitly some of the ios in the vwii has beem changed and now nintendont doesnt recognise sd and usb anymore after startup the app.
    Homebrew isnt present anymore in the vwii console, and wuphax doesnt seem to do anything either....
    Has somebody any idea how to fix this?
    How can i reinstall ios58 ?
     
  17. Danimalzpwn3

    Danimalzpwn3 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 12, 2019
    Messages:
    154
    Country:
    United States
    @FIX94 What is the latest version that is up with nintendont?
     
  18. ignare

    ignare GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 9, 2019
    Messages:
    165
    Country:
    United States
    At random times while playing a Gamecube game (Pricne of Persia: The Sands of Time), the a b and y buttons have suddenly mixed up.
    I'm doing it all on a Wii U gamepad.

    EDIT: I found the solution. The - button changes them and it changes back if you press it again.
     
    Last edited by ignare, Nov 23, 2019
  19. ccfman2004

    ccfman2004 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Mar 5, 2008
    Messages:
    2,558
    Country:
    United States
    This is quite a common occurrence to accidentally hit the minus button.
     
  20. NoobAtHacking123

    Newcomer

    Joined:
    Nov 24, 2019
    Messages:
    23
    Country:
    United States
    Hello to whomever's reading this reply! I have a USB replica version of a gamecube controller, I have Nintendont and Need For Speed: Most Wanted gamecube version installed on my wii. I bought the USB replica version of a gamecube controller yesterday and was excited to try it out with Need For Speed: Most Wanted. Unfortunately, i found out that every single button was switched. Example: A is switched to B. I got some help from a another forum. I named the folder "controllers" and i named the ini file that i got from the other forum and named "controller.ini". Removed the sd card and put it in the wii. Lanuched Need For Speed: Most Wanted and to my surprise, it didn't work. Went back to the forum and the guy told me to rename the ini file "0006_0079.ini". Did that and still it didn't work. (Nintendont is on my sd card and NFSMW is installed on my usb). The guy told me that if i did all that and it still didn't work, means that it is not sufficient override Nintendont to my own settings and told me to come here to ask how do i override Nintendont's settings. And, here i am. I would love some help here.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Nintendont,