Nintendont

By sabykos, Jun 10, 2013 6,951,607 40,397 159

  1. Sivelki De Ante

    Newcomer

    Joined:
    Oct 31, 2015
    Messages:
    34
    Country:
    Argentina
    Games look the same (with black bars) no matter what value I set on width. The width value only affects the nintendont menu.
     
  2. FIX94

    FIX94 Former Staff
    Former Staff

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    7,284
    Country:
    Germany
    if you think these are black bars check out what my tv card gets with my n64:
    [​IMG]

    Also, theres nothing I can do about it since some games render at extremely low resolutions.
     
    TotalInsanity4 likes this.
  3. thekarter104

    thekarter104 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Mar 28, 2013
    Messages:
    1,733
    Country:
    United States
    ^Yes, that happens in Super Mario 64 PAL version.

    I have a question.
    Why my pro Wii U pro controller doesn't work with Nintendont? I use it on the Wii. NOT Wii U vWii.
    Problem is, it won't ever sync. What do I need to do? Thanks.
     
  4. pedro702

    pedro702 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    9,626
    Country:
    Portugal
    lol your talking about wiiu pro controller or wii pro controller?
     
  5. thekarter104

    thekarter104 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Mar 28, 2013
    Messages:
    1,733
    Country:
    United States
    Wii U pro controller.

    Compatible bluetooth controllers

    Wii U Pro controller.

    It literally says there.
     
    Last edited by thekarter104, Dec 15, 2015
  6. pedro702

    pedro702 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    9,626
    Country:
    Portugal
    you sinc the wiiu pro controller on the wiiu menu on the WII U.
     
  7. sonictopfan

    sonictopfan GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    2,140
    Country:
    Since I bought my new HD TV I only play with the Wii in 4:3 aspect ratio, I really hate stretching the images and black bars never bothered me.
     
  8. TecXero

    TecXero Technovert
    Member

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    2,811
    Country:
    United States
    Anamorphic widescreen doesn't bother me. Yeah, it doesn't look quite as good, but I like being able to see more camera wise.
     
  9. ccfman2004

    ccfman2004 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Mar 5, 2008
    Messages:
    2,241
    Country:
    United States
    You sync it while at the Wii System Menu. The lights will flash and turn off when synced and won't stay on until you are in Nintendont.
     
  10. TotalInsanity4

    TotalInsanity4 GBAtemp Supreme Overlord
    Member

    Joined:
    Dec 1, 2014
    Messages:
    10,811
    Country:
    United States
    But... You can't see more... It just stretches the image...
     
  11. TecXero

    TecXero Technovert
    Member

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    2,811
    Country:
    United States
    With the Widescreen Patch, the camera renders a wider view. It's not more pixel wise, due to it being anamorphic, but it is camera wise.
     
  12. TotalInsanity4

    TotalInsanity4 GBAtemp Supreme Overlord
    Member

    Joined:
    Dec 1, 2014
    Messages:
    10,811
    Country:
    United States
    Oh, sorry, I misunderstood what "anamorphic" referred to, I thought it was the version where it literally just stretches the prerendered image. Yes, I do prefer the widescreen hack when it can be used, as well
     
  13. FIX94

    FIX94 Former Staff
    Former Staff

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    7,284
    Country:
    Germany
    do you even know what the widescreen patch does and why I worked hours on end on it? jeez.
     
  14. TotalInsanity4

    TotalInsanity4 GBAtemp Supreme Overlord
    Member

    Joined:
    Dec 1, 2014
    Messages:
    10,811
    Country:
    United States
    Yeah, sorry, I got my terms mixed up! I know exactly what the patch does lol
     
  15. thekarter104

    thekarter104 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Mar 28, 2013
    Messages:
    1,733
    Country:
    United States
    Thanks, but why does it think it's player 2 after I start the game? O_O
     
  16. ccfman2004

    ccfman2004 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Mar 5, 2008
    Messages:
    2,241
    Country:
    United States
    Do you have any USB controllers or Wiimotes connected?
     
  17. Troopage

    Troopage GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    May 18, 2014
    Messages:
    370
    Country:
    United States
    I'm sorry but I'm out of ideas. I don't know why it only affects the menu for you. :/
     
  18. pedro702

    pedro702 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    9,626
    Country:
    Portugal
    probably becuase you have an usb controller connected or another BT controller you used before it?
     
  19. Duncan Idaho

    Duncan Idaho GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Messages:
    419
    Country:
    Venezuela
    I got a rather unpleasant surprise today, after loading through my external HDD nintendon't it says there is no USB device nor sd:/games directory, my USB has a big partition formatted as FAT32 and I have used it, hundreds of times before to play GC games from my external, my question is, how do I fix it? My other problem is that the HBC is corrupting every micro SD card I own.

    My GC game directory is USB:/games followed by the folders.

    Worse, I can't install games, usbloader GX says it couldn't get a free space name, device error
     
    Last edited by Duncan Idaho, Dec 16, 2015
  20. TecXero

    TecXero Technovert
    Member

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    2,811
    Country:
    United States
    Sounds like it's corrupted. I'd hook it up to any PC (or VM) running windows and run disk-check on it. Either way, I hope you regularly backup your save data.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Nintendont,