How to get Sam & Max Season One working ! (for backups)

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by nicksasa, Dec 28, 2008.

  1. nicksasa
    OP

    Member nicksasa GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,410
    Country:
    Belgium
    Ok ill explain how to get sam & max working​


    The game can also be Launched by using Menu Patcher !

    What you need
    A Wii
    Multi Cios Installer
    Sam & Max Season One

    Notes
    It should also work with "Far Cry Vengeance" as the game reboots after the first mission, anyone with the game test it and report here !
    There is almost NO bricking chance (if you are worried install starfall man !)

    Download WiiPowers Multi Cios Installer Download
    Put it on the sd card like you would do normally and run it via HBC, select CIOS 33 install with Cios 36 DIP install it to ios33.

    Normally you should have Gamma Installed
    Start Gamma And press B to reboot the wii

    Now you see Sam & Max Season One in the disc channel, launch the game and it will play perfectly (it will now NOT reboot when you select an episode)

    Thx to WiiPower for the Cios33 ! Without it it wouldnt work
     


  2. keyra

    Member keyra Spoderman self proclamed fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    728
    Country:
    France
    must be working for most game who needed to be ios patched
    the only thing i'd like to know is the brick risk with this menu loader
     
  3. nicksasa
    OP

    Member nicksasa GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,410
    Country:
    Belgium
    there is NO bricking risk and it does Not work for games that need to be patched to ios249
     
  4. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Sam & Max is not one of the games which need the IOS Version patching. The issue with this game in another, but maybe this fixes Far Cry Vengeance too. The starfall update block option should protect you against bricks.
     
  5. nicksasa
    OP

    Member nicksasa GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,410
    Country:
    Belgium
    indeed wiipower i really like somone that has Far Cry to test this out
     
  6. duveldg

    Newcomer duveldg Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    38
    Country:
    Netherlands
    Maybe a stupid question, could this be made as a channel so we don't need an SD card? Because that would be much more come in handy.

    If its a stupid question just ignore it.
     
  7. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    Why everything has to be on channels???????? [​IMG]
     
  8. Takeshi

    Member Takeshi GBAtemp Addict

    Joined:
    Jun 1, 2004
    Messages:
    1,946
    Country:
    Germany
    Thanks for sharing this method nicksasa! I've been eager to play this game since they announced it would be released for the Wii.
     
  9. nicksasa
    OP

    Member nicksasa GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,410
    Country:
    Belgium
    i know its a good game but i cant find the swiss cheese in the game ... only the pile of cheese :/
     
  10. duveldg

    Newcomer duveldg Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    38
    Country:
    Netherlands
    Thx but this did not answer my question. Is it possible to make an channel?
     
  11. nicksasa
    OP

    Member nicksasa GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,410
    Country:
    Belgium
    it could be made ... just ask it to djdynamite or post it in quincy's topic
     
  12. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    any .dol can ba a channel, use wadder to convert your .dol to a .wad and install it with wad manager, there you have your channel...!!! [​IMG]


    @nicksasa:

    Did you edited the wiki, so the Sam and max display as green and post the link to this topic???
     
  13. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Yes, you can create a channel for all apps you have as .dol. Get a sd card, it's just 5 €.
     
  14. duveldg

    Newcomer duveldg Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    38
    Country:
    Netherlands
    Tank you for answering my question. Ok I have an SD but my best friend doesn't so thats why I asked so. Its true an SD is cheap, but he likes it easy [​IMG]
     
  15. nicksasa
    OP

    Member nicksasa GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,410
    Country:
    Belgium
    just editted it [​IMG]
     
  16. duveldg

    Newcomer duveldg Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    38
    Country:
    Netherlands
    Will this work with firmware 3.4e? I only have this firmware installed. Or should I downgrade? Every other peace of homebrew works and every other backup to.
     
  17. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    If you have the required cIOS it should work.
     
  18. nutta_nic

    Member nutta_nic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    556
    Country:
    United Kingdom
    hey wiipower, can we expect this implemented into softchips later revs or is this not posable?
     
  19. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    I looked at the code, but i couldn't find out why it works and the Gamma rebooter doesn't. I think it has to do with the game being launched by the disc channel and the game detecting this somehow. Even some modchip users can't run the game from a loader like Gecko OS.
     
  20. nutta_nic

    Member nutta_nic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    556
    Country:
    United Kingdom

    arh so the developers might be fighting back
     

Share This Page