GxGeo On SDHC!!!!!

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by catuligbat, Nov 15, 2010.

Nov 15, 2010

GxGeo On SDHC!!!!! by catuligbat at 3:59 AM (9,096 Views / 0 Likes) 29 replies

  1. catuligbat
    OP

    Newcomer catuligbat Advanced Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    66
    Location:
    in place i dont know it
    Country:
    Colombia
    Good news GxGeo Work on SDHC:

    Wii 4.1U - SDHC 8GB Markvision - HBC 1.08 - IOS58

    binaries files:

    http://code.google.com/p/gxgeo/downloads/list

    test with samurai shodown 4, king of fighters 96 and waku waku 7

    runs great but not gamecube controller support [​IMG]


    [​IMG]


    Update: roms 29mb no load
     


  2. Pippin666

    Member Pippin666 SSF43DE Master

    Joined:
    Mar 30, 2009
    Messages:
    1,663
    Location:
    Montreal, Qc
    Country:
    Canada
    How long did it took the Wii to load those games ?? Now that it does SDHC, does also do USB ??

    Pip'
     
  3. Dogway

    Member Dogway GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    214
    Country:
    Spain
    That's good news. I put some roms mslugx sshodown5sp kof95 kof94sp and snkvscsp and the only one the loader recognised was the sshodown5sp, I pressed 1 and the loader failed on the loading stage due to heavy rom. I dont know if I had the wrong roms, or compatiblity is very limited.

    EDIT: I tested other roms too but it only loaded Samurai Shodown 4. Well thats something, it works, but something is not working right. Is it critical to have the SD formatted to FAT16?
     
  4. OriginalHamster

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,291
    Country:
    Chile
  5. blizzo

    Newcomer blizzo Member

    Joined:
    Nov 16, 2008
    Messages:
    20
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    If mslugx does not show up on the list of romsets then your romset is not supported. If you compare the contents of your mslugx.zip to the romset definition in gxgeo/romrc/mslugx.rc and see if they match up.
    I have not tested sshodown5sp, but I shall. mslugx will load, however the tiles are not rendered correctly - this is part of the large rom loader, which is incomplete.
    I have not personally tested GxGeo with an SDHC card.
     
  6. thesund0g

    Member thesund0g GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 6, 2009
    Messages:
    452
    Location:
    The Boonies
    Country:
    Antarctica
    VERY glad to see this, thanks!!
     
  7. CyborGamer

    Member CyborGamer GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    113
    Country:
    Australia
    This should be on the front page news. [​IMG] It's not a major update but it's nice to know there's still support.

    About same specs as TC except with 4.2E firmware and a 16gb sdhc, using Shock Troopers 1 and 2. ST1 loads perfectly, plays just fine, although did experience a slight slowdown on some parts with a lot of sprites (could be intended?). ST2 however didn't load at all, says ROM is too big. It's about 27.2mb.

    Hope to see more updates in the near future, thank you and good luck blizzo.

    Edit: Did some more testing, tried ST1 using home system and uni-bios(2.3). Sound was fine with home system, but the text and images were completely broken. Uni-bios works perfect.
     
  8. StupidGamer1

    Member StupidGamer1 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    179
    Country:
    United States
    NICE! When the controller issue is fixed I am going to grab this bad boy and give it a spin to play some of my favorite Neo games! Thank you,Thank you,Thank you!
     
  9. OriginalHamster

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,291
    Country:
    Chile
    Last Blade 2 is 30.9mb
    Just my luck XD

    =(

    Well, at least can play Last Blade 1
     
  10. sr_corsario

    Member sr_corsario GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 11, 2008
    Messages:
    423
    Country:
    Spain

    Are you sure thats the uncompresed and decripted game size?
     
  11. OriginalHamster

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,291
    Country:
    Chile
    Not, it's the size of the zipped game, now I realized that I can't play The Last Blade either =(, the rom files are too big...
     
  12. Dogway

    Member Dogway GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    214
    Country:
    Spain
    Yes, I had the wrong roms (all of them), I tested with others and everything runs fine, there's just a few ones that can't load like the 2 Last Blades, puzzle bobble (I tried mixing the rom with bin) and Real Bout Fatal Fury 2. The rest is large memory error...
     
  13. sr_corsario

    Member sr_corsario GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 11, 2008
    Messages:
    423
    Country:
    Spain
    You could try to play Last blade 1 without sound... replace v files for small dummys... [​IMG] it may help (not tested with this emulator) but it works on injections [​IMG]
     
  14. OriginalHamster

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,291
    Country:
    Chile
    It will never be possible load big games like Last Blade 1/2 properly, it's a limit with the Wii itself?
     
  15. Dogway

    Member Dogway GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    214
    Country:
    Spain
    I doubt it -> PSP running CPS2 games?? :wtf:
     
  16. sr_corsario

    Member sr_corsario GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 11, 2008
    Messages:
    423
    Country:
    Spain
    Its a "ram" problem ... emulator looks like to load the games on it as well... (like virtual console) and big games dont fit in it.

    Last blade 1 works injected .... however without sounds/samples acording with the maximum file/game size...
     
  17. Dogway

    Member Dogway GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    214
    Country:
    Spain
    that's true, PSP has 64Mb and Wii 24. Wouldnt it be possible to load on Nand? I really expect to play cps2 games on wii in a long term.
     
  18. sr_corsario

    Member sr_corsario GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 11, 2008
    Messages:
    423
    Country:
    Spain
    well ... im not sure... but wii has as 88Mb of ram, however it need some ram for system. and there are just ... 52mb aprox usefull


    wikipedia


    Ram (64Mb) + vram (24Mb)= 88Mb
     
  19. OriginalHamster

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,291
    Country:
    Chile
    Yeah, it couldn't be possible turn some NAND space into virtual ram?
     
  20. blizzo

    Newcomer blizzo Member

    Joined:
    Nov 16, 2008
    Messages:
    20
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    ROMs are loaded in to MEM2 on the Wii - which has 52MB of usable space because the Starlet has some dedicated RAM in MEM2.
     

Share This Page