DSOrganize 3.2 & Homebrew

Discussion in 'R4 DS' started by DSMASTER17, May 6, 2008.

May 6, 2008

DSOrganize 3.2 & Homebrew by DSMASTER17 at 10:50 PM (1,646 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. DSMASTER17
    OP

    Newcomer DSMASTER17 Member

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Hello all. I have a question regarding DSOrganize (3.2)

    I constantly keep patching/replacing the .bin files or whatever they are into the RESOURCES directory.
    I try to load homebrew files, and they will not load.

    It can load very few files, but it freezes shortly after.

    Suggestions?
     
  2. Sephi

    Member Sephi fool

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    1,850
    Location:
    Rhode Island
    Country:
    United States
    I can't launch any homebrew from DSO on the R4, an I have replaced the exec_stub.bin file. I've tried both of the loaders but neither work. its easier just to use the regular game launcher in the R4
     
  3. sylux92

    Member sylux92 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 15, 2007
    Messages:
    445
    Country:
    United States
    DSO used to be able to run homebrew before r4 implemented DLDI auto patching. After that it stopped working.
     
  4. Narin

    Former Staff Narin The Cheat Master, kupo!

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    2,624
    Country:
    United States
    Try turning off the auto-patcher in the DSO config file. That seems to have fixed the problem for some people. The problem is, the R4DS auto-patches the file ad DSO tries to patch the file as well, which breaks things.
     
  5. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    you can dldi patch your homebrew manually using Dldino-apatch (http://dldi.drunkencoders.com/index.php?title=DLDI_No-AutoPatch). also i have booted many homebrew apps using moonshell.

    cheers,
    -another world
     
  6. sylux92

    Member sylux92 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 15, 2007
    Messages:
    445
    Country:
    United States
    How do you boot apps with moonshell? It has never worked for me.
     
  7. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    my apps are properly dldi patched using a 3rd party tool on my pc. i just navigate to the .nds file and boot it up. i've used it for C|irc, pocketphysics, quakeI and II, dsdoom, and a few other games. i haven't tested it fully on every bit of homebrew out there, i never thought that was required.

    -another world
     

Share This Page