lost the power so I couldnt complete FlashMe

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by Homebare, Feb 8, 2008.

Feb 8, 2008
  1. Homebare
    OP

    Newcomer Homebare Member

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    30
    Country:
    Ireland
    then the screen turned black , I cant turn on my DS lite and R4

    I have R4 with the DS

    I tried to turn it on by Clicking start+select (over and over) until I finally managed to run my DSLite but the loading

    in the Games Or Programme [FlashMe] Not complete (game loading)....???

    I want to save my DSLite ?

    note/// I did not remove the Battery at the installing FlashMe

    My question is Why does not the loading complete ?

    and my DSLite is dead or I still can be saved?

    anyone Know tell me how can I Save my DS ?? any help would be HIGHLY appreciated [​IMG]

    http://www.2shared.com/file/2730581/5fc7...OV04892MPG.html

    and what the kernel r4 is the Best to repair DSLite by using FlashMe (V1.6 or V1.7 or V1.8 .............................or V1.14 or V.15)

    and thanks
     
  2. gratefulbuddy

    Member gratefulbuddy amateur lunatic

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    802
    Location:
    on the wheel
    Country:
    United States
    What does this mean:
    As long as you can turn the DS on and it stays on you should be able to save it. What R4 kernel you're using shouldn't matter.
     
  3. MaHe

    Member MaHe one lazy schmo

    Joined:
    Aug 4, 2006
    Messages:
    1,101
    Location:
    Maribor
    Country:
    Slovenia
    It means that file loading won't work if it's booted through recovery mode. I know, because I've tried. This happens because the recovery mode doesn't initialise all the hardware (only the basic stuff needed for FlashME, in layman's terms [​IMG] ).

    EDIT: In case you haven't seen your OTHER thread, here's a link to a recovery mode kernel for R4:
    http://sharebee.com/4e1c6147
     
  4. gratefulbuddy

    Member gratefulbuddy amateur lunatic

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    802
    Location:
    on the wheel
    Country:
    United States
    The point is, only have the flashme file on the root of your micro sd card? In R4, flashme.nds must be renamed to _DS_MENU.DAT to be recognized in recovery mode? Is this only on R4?
     
  5. MaHe

    Member MaHe one lazy schmo

    Joined:
    Aug 4, 2006
    Messages:
    1,101
    Location:
    Maribor
    Country:
    Slovenia
    Yes. I'm afraid it doesn't work at all on any other SLOT-1 cards ... :/
    (but I keep flashme.ds.gba preloaded on NOR space of my EZ-Flash 3-in-1, and it works - better safe that sorry! [​IMG] )
     
  6. gratefulbuddy

    Member gratefulbuddy amateur lunatic

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    802
    Location:
    on the wheel
    Country:
    United States
    I thought that Flashme had a recovery mode that would precede the R4 recovery mode?

    EDIT:
    Yes here it is:
    Link
     
  7. Homebare
    OP

    Newcomer Homebare Member

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    30
    Country:
    Ireland
    I carried the file in my memory, and filled the R4 and programme FlashMe and settled required XBXB and ratio, write that he succeeded in the DS were still recovery

    told me how the fittest MaHe , gratefulbuddy ,Thank
     
  8. MaHe

    Member MaHe one lazy schmo

    Joined:
    Aug 4, 2006
    Messages:
    1,101
    Location:
    Maribor
    Country:
    Slovenia
    Yeah, you need to replace the kernel back to 1.15 (or whatever you had) after you are finished. BTW, are you machine translating your posts?
     

Share This Page