Hacking DSiXL Acekard error message

1070ss

New Member
OP
Newbie
Joined
Mar 2, 2012
Messages
3
Trophies
0
XP
11
Country
France
I am joining this forum to seek help for my boy, as it seems that my little boy has been on the net thru his DSiXL , and since the Acekard is no longer working.
I am a complete ignorant when it comes to DS, Wii and so on..

I am sure this is something you know about. Probably related to update

I would like to know what to do now. the Acekard 2i has the 1.8.9 AKAIO on it.
I am a bit lost with all the tutos you have around.

If someone could lead me to the correct one or better tell what to do, I woud be very happy and my son delighted!!

Merci d' avance.

un papa un peu perdu
 

frogboy

lacking both style and grace
Member
Joined
Dec 6, 2011
Messages
2,434
Trophies
1
Age
27
XP
1,726
Country
United States
Looks like you've updated the DS firmware before you updated the Acekard's firmware. That's a big no-no in the flashcart world.

See if you can borrow a DS Phat or Lite from someone, and then download the Acekard firmware update and extract it onto your microSD card. Then, run it on your DS Lite to install the latest Acekard firmware. After that, it should work on your XL.
 

1070ss

New Member
OP
Newbie
Joined
Mar 2, 2012
Messages
3
Trophies
0
XP
11
Country
France
Hi Frogboy,

tx for this quick reply...I tried but even with the update performed, the message on the XL remains as previously mentioned.

Either I have skipped some points or ?....
 

1070ss

New Member
OP
Newbie
Joined
Mar 2, 2012
Messages
3
Trophies
0
XP
11
Country
France
indeed, hence my wondering............do not know what to do now. May be buying an already set up one?? if available somewhere??
 

Another World

Emulate the Planet!
Former Staff
Joined
Jan 3, 2008
Messages
10,578
Trophies
0
Age
46
Location
From Where???
Website
wiki.gbatemp.net
XP
5,371
Country
Colombia
in order to update it you will need to run the update file from a ds phat, ds lite, or a non-updated dsi/3ds. there is no way around this. akaio has nothing to do with this problem, your issue is with the acekard bootloader which gets around the nintendo piracy blocks.

see this guide for more help: http://wiki.gbatemp.net/wiki/Updating_the_AK2i_Bootloader

nintendo will force users to update their dsi firmware before they can access the dsi-ware shop or use the internet browser. if your son used either of these, then he probably clicked "yes" without reading and updated the dsi firmware. when you go into the options window does it say that you are running dis firmware v1.4.3?

-another world
 

frogboy

lacking both style and grace
Member
Joined
Dec 6, 2011
Messages
2,434
Trophies
1
Age
27
XP
1,726
Country
United States
When you ran the update, did you use the "OnDSL" version? Did you let the update get to 100%?
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    MelodyVI @ MelodyVI: Gotcha!