Contra 4 as NES emulator

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by Wekker, Jan 3, 2008.

Jan 3, 2008

Contra 4 as NES emulator by Wekker at 7:47 PM (2,724 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. Wekker
    OP

    Member Wekker GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    373
    Country:
    Netherlands
    since the game Contra 4 got ingame feature to play 2 NES game
    why not make use of this feature, like to hack Contra 4 BONUS CONTENT menu, to let the game to prompt more than 2 NES games. i dont know much about hacking, but i think it is possible to copy and paste the code to reproduce more slot to play NES games
     
  2. deufeufeu

    Member deufeufeu GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    880
    Country:
    Cote d'Ivoire
    maybe because nesds is better and it's support dldi ?
     
  3. CockroachMan

    Member CockroachMan Scribbling around GBATemp's kitchen.

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Messages:
    3,889
    Location:
    Brazil
    Country:
    Brazil
    That's possible.. but there are already some good NES emulators out there, so I don't think it's worth the trouble..
     
  4. Jhongerkong

    Member Jhongerkong GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2007
    Messages:
    405
    Country:
    Canada
    Id like to see that. NesDS is good but there are some features in Contra 4 that NesDS doesnt have, like playing the nes game in the correct aspect ratio and scrolling up and down using the shoulder buttons.
     
  5. jesterscourt

    Member jesterscourt Not Brad.

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Messages:
    2,153
    Country:
    United States
    Is there any benefit to potentially using Contra 4 as an emu?
     
  6. Sonicandtails

    Member Sonicandtails GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 10, 2003
    Messages:
    432
    Country:
    United States
    Using NitroExplorer you can easily replace the .NES ROMs in Contra 4 and try it. It even runs so games that NesDS can't.
     
  7. test84

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    As I remember, People found out that Contra actually uses NesDS itself.
     
  8. Smack

    Member Smack GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 13, 2006
    Messages:
    263
    Location:
    Vancouver, BC
    Country:
    Canada
  9. coolbho3000

    Member coolbho3000 GBATemp Kikkoman Naturally Brewed SoySauce Fanatic

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    2,095
    Location:
    Kikkoman Factory
    Country:
  10. ismaboof

    Newcomer ismaboof Advanced Member

    Joined:
    Jul 22, 2007
    Messages:
    62
    Country:
    Canada
    Does it run TMNT 2 (the arcade one) flawlessly? NESds has missing sprites
     
  11. ChaosBoi

    Member ChaosBoi Ushiromiya Battler

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    1,327
    Location:
    California
    Country:
    United States
    It's too bad you can't save using the built-in emulator on Contra 4 though :\ . Otherwise I would've stuck in both Zelda games.
     
  12. dmonkey21

    Member dmonkey21 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 10, 2007
    Messages:
    370
    Country:
    United States
    I suppose you could, as long as it is an actual emulation, and who's sure it is? Many re-makes of games completely redo the source, because most EMU is too unrelaiable. EIther that, or they alter the source to make it sun right in their particular Emu. Best to stick with nesDS i'd say.

    EDIT - Woops, totally misinformed (only read the first post) XD
    I was going off of my cousin whos neighbor did the Sonic Mega Collection, and had to redo a lot of that game Blue Sphere to make it run in-sync w/ the gamecube.
     

Share This Page