1. ihaveamac

    ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,851
    Country:
    United States
    you can just put it here since libretro is a free and open source project. I think several people would be interested in how you built it. I am as well
     
  2. loco365

    loco365 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    5,457
    As @ihaveamac mentioned, posting it publicly would be a better idea, perhaps someone might spot the flaw faster than I will.
     
  3. MasterFeizz

    MasterFeizz GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 15, 2015
    Messages:
    971
    Country:
    United States
    You HAVE to post the source publicly as it's licensed under GNU GPL v2. If you made any changes to the code you can make a pull request on the libretro repo
     
    ihaveamac likes this.
  4. shutterbug2000

    OP shutterbug2000 Cubic NINJHAX!
    Member

    Joined:
    Oct 11, 2014
    Messages:
    1,087
    Country:
    United States
    Ok, I'll zip it up and post it here. Just a second.
     
  5. MasterFeizz

    MasterFeizz GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 15, 2015
    Messages:
    971
    Country:
    United States
    Post it on github, it's much better than sending it on a zip
     
    laharl22, ihaveamac and RainCode like this.
  6. shutterbug2000

    OP shutterbug2000 Cubic NINJHAX!
    Member

    Joined:
    Oct 11, 2014
    Messages:
    1,087
    Country:
    United States
    Ok
     
  7. Mnecraft368

    Mnecraft368 I hate my name.
    Member

    Joined:
    Aug 8, 2015
    Messages:
    1,720
    Country:
    United Kingdom
    I get all files in place, it displays this on the screen,

    imgmount d c:\W95.IMG
    Could not extract drive geometry from image
    Use parameter -size bys.spc.bpc.cyl (That may be incorrect due to bad graphics) to specify the geometry

    boot c:\W95.IMG
    Opening image file c:\W95.IMG
    Booting from drive A

    _ (This underscore keeps flashing forever)

    And nothing else ever happens, Ive left this on for over 20mins now and nothing has happened,
    I have N3DSXL and im on 10.3 menuhax, PLEASE HELP ME FIX THIS
     
  8. laharl22

    laharl22 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Dec 19, 2014
    Messages:
    1,763
    Country:
    France
    now i Walt for old3ds
     
  9. Nyannurs

    Nyannurs GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Aug 30, 2014
    Messages:
    478
    Country:
    Germany
    i love to walt
     
    SLiV3R likes this.
  10. MsMidnight

    MsMidnight part time fe modder
    Member

    Joined:
    Oct 12, 2015
    Messages:
    1,753
    Country:
    can we potentially run pkhex on it :v
     
  11. GhostLatte

    GhostLatte GBAtemp's Official Van Master™
    Member

    Joined:
    Mar 26, 2015
    Messages:
    3,350
    Country:
    Antarctica
    Is there a tutorial because I'm very confused?
     
  12. shutterbug2000

    OP shutterbug2000 Cubic NINJHAX!
    Member

    Joined:
    Oct 11, 2014
    Messages:
    1,087
    Country:
    United States
    SLiV3R likes this.
  13. ihaveamac

    ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,851
    Country:
    United States
  14. shutterbug2000

    OP shutterbug2000 Cubic NINJHAX!
    Member

    Joined:
    Oct 11, 2014
    Messages:
    1,087
    Country:
    United States
    The main one is that I added a ctr target to the makefile. I also believe I made some changes to getting the clock(making it compatible with 3ds), but I'm not sure.
     
  15. Niels Van Son

    Niels Van Son Unspecified Life Form
    Member

    Joined:
    Jan 1, 2016
    Messages:
    281
    Country:
    France
    Please, i just do not understand how it works.

    1- Do this work with the Homebrew Launcher (IronHax) ?
    2- If yes, What files do i need and where to place them ?
     
  16. Kyouken

    Kyouken Repairer of the Breach
    Member

    Joined:
    Oct 31, 2015
    Messages:
    333
    Country:
    United States
    If you have a New 3DS, download the file from shutterbug2000's dropbox (the link is in one of these pages). You'll also need to acquire an iso of Windows 95 (the file should be called "w95.img"; there's been mention in the thread where/how to search for it and find it if you can't). Once you've done both of those, place the 'retroarch_3DS' folder into your 3ds folder on your 3DS (yo dawg I heard you like the 3DS). After that, put the "w95.img" file in the 'retroarch_3DS' folder.

    On your 3DS, run the .3dsx, select the '.bat' file in the 'retroarch_3DS' folder, and run that.

    Windows 95 should boot up for ya then. No keyboard or really much at the moment, it seems, since this is just DOSBOX emulation in Retroarch. But if you toggle the input settings on your joypad, there are two options that map the arrow keys to the DPAD and Enter/Escape to Start and Select, respectively.

    Yes, since DOSBOX is just a Retroarch core like the rest of 'em.
     
    GhostLatte likes this.
  17. MasterFeizz

    MasterFeizz GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 15, 2015
    Messages:
    971
    Country:
    United States
    If no changes have been made to the code, I say all future work be done on the dosbox-libretro project. That way future builds of retroarch will have dosbox core.
     
  18. yacepi15

    yacepi15 GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Aug 15, 2015
    Messages:
    1,016
    Country:
    Germany
    There isn't any possibility in O3DS?
     
  19. Niels Van Son

    Niels Van Son Unspecified Life Form
    Member

    Joined:
    Jan 1, 2016
    Messages:
    281
    Country:
    France
    Oh well, what is DOSBOX ? (I'm a huge noob don't hurt me ;-))

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Even more, I know now how to launch retroarch BUT it's just a red screen on the touch screen and some pixels on the top screen.

    Help plz !
     
  20. loco365

    loco365 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    5,457
    You must be using an O3DS, not a N3DS. Since the source is available, I'm working on seeing what's causing it and what changes were made to make it run. I'm thinking it has to do with the clock thing he mentioned, something there is breaking compatibility. I'm trying to find this change.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Windows,