SDHC

Discussion in 'DSTT' started by Aygen, Jan 21, 2008.

Jan 21, 2008

SDHC by Aygen at 4:57 AM (2,776 Views / 0 Likes) 22 replies

  1. Aygen
    OP

    Newcomer Aygen Member

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Messages:
    21
    Location:
    In ur toobz, stealin ur netz
    Country:
    United States
    So, My DSTT should be here within the week, I need to go get a card. Any suggestions? I'd love to get a good SDHC 4 or 6gig if I can.
     


  2. ndsdave

    Newcomer ndsdave Advanced Member

    Joined:
    Jan 1, 2008
    Messages:
    79
    Country:
    Australia
    4 gig is the maximum being used in a DSTT I've heard of at the moment. Genuine 2 gig Kingston works well. I think +4 gig depends on a future firmware/os upgrade.
     
  3. golden

    Member golden What a Digital Dummy!!!

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,453
    Country:
    United States
  4. The Afroman

    Newcomer The Afroman Member

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    Hey Golden,

    thanks for the deal link.. I just picked one up.

    Thanks again.
     
  5. golden

    Member golden What a Digital Dummy!!!

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,453
    Country:
    United States
    No problem. Glad to be of help. [​IMG]
     
  6. rix

    Newcomer rix Member

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    38
    Country:
    Netherlands
    I just received my DSTT and have not yet bought a microSDHC card.
    (Currently using it with a 512MB microSD card).

    Is 4 GB the maximum size supported by DSTT ?
    Or does it support 8GB SDHC as well ?
     
  7. hankchill

    Member hankchill I Pwn n00bs.

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Messages:
    2,344
    Location:
    Outer Space
    Country:
    Canada
    Wow, they JUST said above you that 4GB is the maximum right now.

    Paying Attention FTW.

    And they are correct.
     
  8. rix

    Newcomer rix Member

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    38
    Country:
    Netherlands
    okay thanks.
    Just wanted to be sure that 4GB is the maximum right now.

    The ndstt website gives the following info :
    ◇ SDHC TF and standard TF compatibility up to 4TB(4096GB) flash memory card.
    ◇ High speed SDHC. Supports any TF card speed with no lag in game.....
     
  9. Avenger

    Member Avenger GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 1, 2007
    Messages:
    103
    Location:
    Oakville & Toronto, Ontario
    Country:
    Canada
    I just got an A-Data 4gb - I hope it is good and will not freeze, I understand either A-Data or Kingston (MIJ) are best?
     
  10. helpme

    Member helpme GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 23, 2005
    Messages:
    478
    Location:
    uk
    Country:
    United Kingdom
    ive got a 4GB kingston japan in mine & its fine i like how the sdhc logo come up on the top screen when you have a sdhc card in

    [​IMG]
     
  11. Aygen
    OP

    Newcomer Aygen Member

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Messages:
    21
    Location:
    In ur toobz, stealin ur netz
    Country:
    United States
    omg I love you, thanks for the link!
     
  12. twit21

    Member twit21 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Messages:
    181
    Location:
    Anchorage, AK
    Country:
    United States
     
  13. ndsdave

    Newcomer ndsdave Advanced Member

    Joined:
    Jan 1, 2008
    Messages:
    79
    Country:
    Australia
    Cool, I'll have to get myself one of those 4TB Micro SD's. Anyone have a link for a good price...
     
  14. Urza

    Member Urza hi

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    6,493
    Country:
    United States
    Odd that they'd claim that, because the maximum capacity of the MicroSDHC format is 32GB.
     
  15. Aygen
    OP

    Newcomer Aygen Member

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Messages:
    21
    Location:
    In ur toobz, stealin ur netz
    Country:
    United States
    Just ordered the one with only 1 adapter, (It was 5$ cheaper and actually in stock [​IMG])
     
  16. noONE

    Member noONE ~~~~~~~~~~~~

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    968
    Location:
    Linköping/Norrköping, Sweden.
    Country:
    Sweden

    Well, that isn't correct, as i use a 8GB Sandisk (Class 4) in mine, and it works flawless filled it up to about 4.8GB this far.
    I formatted it to FAT32 with 64KB clusters, and it works awesome, even tried both Castlevanias, both intro-videos completly lag-free, and played about 1h of both games , (well PoR freezed once.. but it seems to work quite good still)
     
  17. kaisersose

    Newcomer kaisersose Newbie

    Joined:
    Feb 9, 2006
    Messages:
    5
    Country:
    thats great to hear
     
  18. Avenger

    Member Avenger GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 1, 2007
    Messages:
    103
    Location:
    Oakville & Toronto, Ontario
    Country:
    Canada
    I don't know where you guys find these 8gb ones - in Canada they are few and far between, so I settled on a 4gb A-Data.
     
  19. noONE

    Member noONE ~~~~~~~~~~~~

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    968
    Location:
    Linköping/Norrköping, Sweden.
    Country:
    Sweden
    I was lucky that the shop which i was going to order a 4 or 6 GB card from, got the 8GB card the same day as I was going to order [​IMG]
    (also, my father got a discount from that store, which he gets from his work,)
    the memorycard costed about 695 Swedish Kronor, and with my discount, it was pushed down to 590+49 Kronor shipping,
    so 650 Swedish Kronor for 8GB , I think it's quite a deal [​IMG]
    ( can't be bothered converting the price, you go do that [​IMG] )
    and yes, sweden is rather expensive, so i wouldn't be surprised if ya found a store in another country with a better price, but im settled with mine, and like it
     
  20. rix

    Newcomer rix Member

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    38
    Country:
    Netherlands
    @ noONE : thanks for the confirmation [​IMG]
    good to see that 8 GB is supported by DSTT.

    I have not yet bought a microSDHC card, but now I'm sure I'm going to buy the the 8GB instead of the 4GB.

    Although right now, I'll wait until the price goes down a little more.
    In the mean time I'll keep using with my spare 512MB microSD.
     

Share This Page