1. Mikemk

    Mikemk GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Mar 26, 2015
    Messages:
    1,876
    Country:
    United States
    It's a November nightly, not sure which day
     
  2. TheAnt317

    TheAnt317 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    36
    Country:
    United States
    I'm having a strange issue with the .cia versions of both Gambatte and gpSP producing a weird screen tear at the very top of the screen. How can I downgrade/upgrade to a different build without losing my settings? Basically, do I need to install a new .cia to up/downgrade or do I have to replace the Retroarch folder or both?
     
    Last edited: Nov 10, 2016
  3. sniper_x002

    sniper_x002 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 13, 2016
    Messages:
    489
    Country:
    What version are you using?
     
  4. Boysbigbig

    Boysbigbig Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 28, 2015
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    @sniper_x002 can you finally use cheats on gba games? like .cht files?
     
  5. Clydefrosch

    Clydefrosch GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    5,483
    Country:
    Germany
    i just wish someone with the necessary skill would go back to the 1.3.3 version of gpsp, fix the minor issues that one had and upload that. all that user interface stuff is great and all, but we really weren't that far away from mostly perfect gba emulation
     
    sj33 and Pandaxclone2 like this.
  6. TheAnt317

    TheAnt317 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    36
    Country:
    United States
    Whoops, that would've helped. I'm using the 2016-11-09 .cia nightly build.
     
    Last edited: Nov 10, 2016
  7. sniper_x002

    sniper_x002 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 13, 2016
    Messages:
    489
    Country:
    I never tried cheats for retroarch games, so I couldn't say.
     
  8. TheAnt317

    TheAnt317 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    36
    Country:
    United States
    Well I tried the latest stable (1.3.6) .cia version and it gave me quite a bit of choppy lag. I'm not sure what to do here about these visual issues I'm having. I tried replacing the .cia's, cores and rdb's of Gambatte/gpSP of the nightly build I was using (2016-11-09) with the 11-08 version and I'm still getting that odd screen tear at the top of the emulation.
     
    Last edited: Nov 11, 2016
  9. sj33

    sj33 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Oct 22, 2013
    Messages:
    3,886
    Country:
    Japan
    Are the latest nightlies working now (gpSP dynarec issues aside)?
     
  10. Kikirini

    Kikirini Zelda Fangirl
    Member

    Joined:
    May 18, 2011
    Messages:
    1,142
    Country:
    United States
    So is there a noob guide to getting the PS1 emulator working? I can never get any games to boot.
     
  11. Mikemk

    Mikemk GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Mar 26, 2015
    Messages:
    1,876
    Country:
    United States
    Launch the *.cue file, not the *.bin file. If it's an ISO or a bin with no cue, burn it to a CD, and use AnyToISO to create a cue+bin file. You don't have to use an actual CD, you can mount a virtual one.
     
    Kikirini likes this.
  12. coinblock

    coinblock GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    235
    Country:
    @LibretroRetroArc Nestopia is still crashing every time you load a ROM as of the latest nightly. Using the CIA builds on N3DS.
     
  13. Mikemk

    Mikemk GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Mar 26, 2015
    Messages:
    1,876
    Country:
    United States
    I figured out my save issue though. Apparently RA doesn't save until you hit quit RA. And doesn't save if you hit the home button.
     
  14. Epi1612

    Epi1612 Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Messages:
    21
    Country:
    Senegal
    I'm on o3ds, EmuNand 11.2, LumaCFW. Quick questions..

    (1) What's the main difference between 3dsx and cia versions?
    I know 3dsx is launched via homebrew launcher and cia needs to be installed (via FBI or other installers) to appear on the home screen.
    Any other differences? Which one's better?

    (2) How "stable" is the latest stable?
    I've noticed the over 3000 commits since it's release and was wondering if I should experiment with nightly builds.
    Any particular issues I should be aware of when running the stable build?

    (3) o3ds performance overall for FBA (CPS1/2 and Neo Geo MVS) and GBA emulators?
    I noticed they're marked "playable" in the OP but I'd like to know the general compatibility and framerates from those who have tested.
     
  15. Elysium420

    Elysium420 Astral projector
    Member

    Joined:
    Feb 10, 2016
    Messages:
    622
    Country:
    Greece
    Water and background trees aren't ''see-through'' in Kirby's Dream Land 3 using the Pocket Snes emulator. I can provide screenshots if you want to. Water must be see-through like in 27:56 and tree leaves must be as well like in 17:00. Instead, they look ''solid'' and as such I can't see what Kirby is doing behind them. I would be grateful if you helped me, since I can't complete the game in this state.
     
    Last edited: Nov 14, 2016
    Pandaxclone2 likes this.
  16. Mikemk

    Mikemk GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Mar 26, 2015
    Messages:
    1,876
    Country:
    United States
    CIA builds support dynarec, which is much better performance. 3dsx builds do not.
     
  17. SG6000

    SG6000 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Nov 2, 2015
    Messages:
    358
    Country:
    United Kingdom
    It's only Picodrive, gPSP and PSX Rearmed that support dynarec as cias. All other cia cores perform identically to their 3dsx forms.
     
    MarkDarkness likes this.
  18. SLiV3R

    SLiV3R 3DS Friend Code: 0473-9069-2206
    Member

    Joined:
    Jan 9, 2006
    Messages:
    2,283
    Country:
    Has anyone got Star fox 2 working on any snes EMU? If so, what is that ROMs name?
     
  19. SG6000

    SG6000 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Nov 2, 2015
    Messages:
    358
    Country:
    United Kingdom
    Star Fox 2 (Beta) (both versions found in GoodSNES) seems to run mostly full speed using Snes 9X for O3DS (on an N3DS) - albeit with some frame skips.
     
    SLiV3R likes this.
  20. ShadowOne333

    ShadowOne333 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Jan 17, 2013
    Messages:
    9,543
    Country:
    Mexico
    I thought Snes9x for O3DS didn't support special chips like the SuperFX.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Retroarch, Emulation, Included)