Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Aurora Wright

    OP Aurora Wright GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Messages:
    1,549
    Country:
    Italy
    Accessing eShop on 9.0 NANDs and stuff like that, for people who need to get their DSiWare/GBA to play on SysNAND.
     
    Sniffynose likes this.
  2. redunka

    redunka GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Nov 26, 2014
    Messages:
    385
    Country:
    Russia
    I understand that.
    That's why I think it's better to have it optional, rather than have it disabled completely or enabled for everyone.
    But yeah, CFW already have enough options in menu, so I don't know… ^^
     
  3. Xsze

    Xsze Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 20, 2016
    Messages:
    23
    Country:
    Belgium
  4. the assaf

    the assaf GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 2, 2013
    Messages:
    489
    Country:
    Hi there, I currently using menuhax and ctrbootmanager to load up rxtools emunand. I want to upgrade to luma3ds, but I read in the wiki there is some issues with boot managers and it can be fixed with the "pathchanger", but it is not clear how it can fix the issues.
    Thanks.
     
  5. Bjnido35

    Bjnido35 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 10, 2016
    Messages:
    157
    Country:
    United States
    This may be a dumb question, idk, but I can't seem to figure out if I need to do that compiling jazz that's on the front page of the Luma3DS github. If I am updating from an older version of AuReiNAND, do I do that stuff, or just do the installations and update part of the wiki?
     
  6. dekece

    dekece Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 22, 2014
    Messages:
    30
    Country:
    Canada
    You are indeed exactly right, I just tried it and misread you can't boot 9.x with 10.x firmware, and also the opposite statement, which actually is not true.

    So, for those wondering ,acoording to this https://github.com/AuroraWright/Luma3DS/wiki/Options-and-usage

    The option Use SysNAND FIRM as default (A9LH-only) off will boot (with R pressed) 9.x sysnand with a 10.x firmware, and signature patches enabled, thus obsoleting my request.
    Never realised it did that, thanks (and I tried many combinations ,apparently only the wrong ones though)!
     
  7. Dev5359

    Dev5359 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 3, 2016
    Messages:
    65
    Country:
    United States
    read this > https://github.com/AuroraWright/Luma3DS/wiki/Installation-and-Upgrade
     
  8. Shadow#1

    Shadow#1 Wii & 3DS Softmod Expert
    Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    8,159
    Country:
    United States
    Nah latest always here

    http://astronautlevel2.github.io/Luma3DS/

    Sent from my LG-D851 using Tapatalk
     
  9. cavolo

    cavolo GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    162
    Country:
    France
    Iirc, the parhchanger is only for people with A9LH and bootmanager. You just have to put the .dat file and luma folder in your sd card, then config your boot.cfg to launch the dat file.
     
  10. proflayton123

    proflayton123 Sakura思い
    Member

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Messages:
    6,025
    Country:
    Japan
    Still a noob with ARN/Luma 3DS - Is it possible to get splash screens? Running A9LH + Luma 3DS o3DS 10.7 Updated sysNand

    Sent from my SM-T230 using Tapatalk
     
  11. Sniffynose

    Sniffynose Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 8, 2016
    Messages:
    94
    Country:
    Canada
    check the wiki in the OP it will tell you how to do the splash screens option
     
  12. proflayton123

    proflayton123 Sakura思い
    Member

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Messages:
    6,025
    Country:
    Japan
    Cheers

    Sent from my SM-T230 using Tapatalk
     
  13. the assaf

    the assaf GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 2, 2013
    Messages:
    489
    Country:
    Thanks, they should make the wiki more clear.
     
  14. cavolo

    cavolo GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    162
    Country:
    France
    The wiki is already clear :P
    "If you're using a bootmanager (bootctr9, ctrbootmanager9, arm9select, etc.) to load Luma3DS"
     
    Sev501, pbanj and Hayleia like this.
  15. GizmoTheGreen

    GizmoTheGreen GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    812
    Country:
    actually, my bad, using HANS won't let you do anything online as it doesn't allow the use of your update data... so using Luma3ds's region emulation is your only choice either that or the NTR plugin.

    I recieved shiny xerneas sucessfully just now.

    simple create the file /luma/locales/000400000011C400.txt for Omega Ruby or 000400000011C500.txt for Alpha Saphire then inside put ONLY "KOR KO" without the quotes.
     
  16. Windylacine

    Windylacine GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 15, 2016
    Messages:
    381
    Country:
    Denmark
    try type this serial code
    POKEMONXYZ
    for Shiny Yveltal. :P
     
  17. Localhorst86

    Localhorst86 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jul 17, 2014
    Messages:
    2,342
    Country:
    Germany
    Yeah, I realized by now that you can not get the three pokemon (Xerxes, yveltal and zygarde) with pokemon x and y but only ORAS. Now thanks to Luma I have two shiny xerneas, yveltal and two regular Zygarde. Works without a hitch, now we just need a way to edit those text files on the fly from the 3DS itself.

    Gesendet von meinem Elephone P6000 mit Tapatalk
     
  18. Localhorst86

    Localhorst86 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jul 17, 2014
    Messages:
    2,342
    Country:
    Germany
    And
    ZYGARDE

    For a regular Zygarde.

    Gesendet von meinem Elephone P6000 mit Tapatalk
     
    astronautlevel likes this.
  19. Windylacine

    Windylacine GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 15, 2016
    Messages:
    381
    Country:
    Denmark
    Thanks, I like how we have the chance to get out of region Pokemon events using language patch,
    But then we have to ''edit'' out of region Pokemon's country origin to set in Korea or Japan for legality.
     
  20. obito

    obito I can have a title?! :O
    Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    348
    Country:
    New Zealand
    I just got a Japanese green 2ds the other day, and I wanted to know if the system language will be english upon installing Luma3ds?
     
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Firmware, Luma3DS, Custom

Thread Status:
Not open for further replies.