1. stick267

    stick267 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 17, 2018
    Messages:
    579
    Country:
    United States
    Much appreciated as always.
     
  2. tabzer

    tabzer GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Feb 15, 2019
    Messages:
    564
    Country:
    Japan
    It works well Gavin. I noticed that the reboot2payload still uses hekate 5.1.1. I was wondering about how easy it can be to update the payload without needing to remember the location of it within the system. It's not much of an issue for me, as I'm primarily using hekate to hand-off to other payloads.
     
  3. ZachyCatGames

    ZachyCatGames GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 19, 2018
    Messages:
    2,563
    Country:
    United States
    Throw the payload in the bootloader folder on the fat32 partition and rename it to update.bin
     
    Gavin_Darkglider and tabzer like this.
  4. tabzer

    tabzer GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Feb 15, 2019
    Messages:
    564
    Country:
    Japan
    Ooh wow. That's scary. I'll try it.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Yeah. That's some nice magic.
     
  5. Gavin_Darkglider

    Gavin_Darkglider GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 20, 2019
    Messages:
    205
    Country:
    United States
    Hekate is designed to do that by default..... 5.1.1. had a bug with reboot after memory had been trained..... this was fixed months ago, and put in this build, so really no need to update the payload in the image. And when I was building the images, 5.1.2 wasnt released yet.
     
    tabzer likes this.
  6. tabzer

    tabzer GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Feb 15, 2019
    Messages:
    564
    Country:
    Japan
    It's cool. I just didn't realize that it was even there.
     
  7. crow132

    crow132 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    297
    Country:
    Saint Helena
    hello

    may I ask, if I just want to update from an older version do I need to reflash everything again? or is there any other way for me to update?

    thank you.
     
  8. Gavin_Darkglider

    Gavin_Darkglider GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 20, 2019
    Messages:
    205
    Country:
    United States
    You have to reflash... I explored other options, but each broke things, and would involve rebuilding the whole system, and re compiling stuff you might have compiled anyway.
     
    crow132 likes this.
  9. tabzer

    tabzer GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Feb 15, 2019
    Messages:
    564
    Country:
    Japan
    @Gavin_Darkglider Does the improved random R/W of Sandisk A2 offer any benefit for L4T Ubuntu on the Switch, over other SD cards on the market?
     
  10. joesch

    joesch Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 4, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    Germany
    just cleanly flashed the new version. I also do not have docking capabilities. The screen does recognise something but there ist neither a display output nor any usb host functionality.

    Edit: it was a non original charger. Did cost me a few hours... :D
     
    Last edited by joesch, Mar 4, 2020
  11. twiisbest

    twiisbest Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 12, 2019
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Seeding the torrents <3 Thanks for all your work
     
  12. username23bob

    username23bob GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    129
    Country:
    United States
    can someone tell me why my keyboard keeps disappearing?
     
  13. Gavin_Darkglider

    Gavin_Darkglider GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 20, 2019
    Messages:
    205
    Country:
    United States
    It auto hides, so it isnt always on the screen.
     
    username23bob likes this.
  14. Feranthur

    Feranthur Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Hello everyone, i've made some basic mappings to use the joycons as a mouse on L4T Ubuntu 3.0 since the previous mappings do not work with the new joycon driver. My mappings are to be used with xorg. To install xorg joystick: sudo apt install xserver-xorg-input-joystick. After installing you extract the zip file and move 50-joystick.conf to usr/share/X11/xorg.conf.d (do it with sudo mv) and then you either reboot or log out and log in again. The mappings are as follow: Left click mouse is B , Right click is A, L and R control volume, ZR and ZL control brightness, Screenshot button enables or disables mouse mode , Home button is Escape, Plus button is enter, Minus button is back.

    That's it. This should make most DE pretty usable on switch (like cinnamon which doesn't work well with touchscreen) and help with things like dolphin standalone since that doesn't have a gamepad interface.

    Also many thanks to gavin_darkglider and the rest of the switchroot team for giving us an amazing linux experience on switch!
     

    Attached Files:

    stick267, mitts and tabzer like this.
  15. username23bob

    username23bob GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    129
    Country:
    United States
    how can i disable that option? lol it'll hide and then i'll have to reboot it to get it back
     
  16. Johnrob011045

    Johnrob011045 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 6, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    I compiled the Ishiiruka and installed the dependencies and system updates. Then I rebooted and my wifi went nuts, won't connect to AP. Hekate warned that I'm missing sleep libraries. My battery percentage has been stuck at 33% this whole time even though it's full. The touch screen needs to be calibrated better to work properly. Plugging in my USB mouse didn't even turn on the lazer. I've barely used this thing for an hour and the whole thing feels unraveled. Why does Linux always do this to me?!? If at least the USB C port was working I'd have a mouse, keyboard and external storage. That would be awesome. Haven't tested wifi direct yet. Is Citra emu possible?
     
  17. DaniPoo

    DaniPoo GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jan 2, 2013
    Messages:
    662
    Country:
    I dunno man, I also have all kinds of different issues using this. Not very useful comment I guess but you're not alone.
    For me it seems to only boot sometimes and sometimes not.

    Installed Kodi and now it boots straight to Kodi and the touch screen inputs are all messed up (Exiting Kodi takes me to login screen)...

    Reinstalling Ubuntu now :D

    And this is probably why I still use Windows as my daily driver...
    Although it could just be that this build is not very stable..
     
  18. tabzer

    tabzer GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Feb 15, 2019
    Messages:
    564
    Country:
    Japan
    Kodi tells Ubuntu to boot into it upon login. If you keep your system password protected/login enabled, it's an easy fix. This thread has a lot of info. Check the first post, of Kodi:

    https://gbatemp.net/threads/l4t-ubuntu-applcation-install-guides.537579/
     
    DaniPoo likes this.
  19. DaniPoo

    DaniPoo GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jan 2, 2013
    Messages:
    662
    Country:
    Is it safe to run system updates via the software updater?
    Just got a pop-up saying that there are updates available or something.
    I don't wanna have to reinstall Ubuntu again :D
     
  20. tabzer

    tabzer GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Feb 15, 2019
    Messages:
    564
    Country:
    Japan
    Yes. They should work. Some parts of the updates won't apply due to the nature of L4T Ubuntu's build, so there will be some errors/warnings displayed in the terminal aspect of the details. They are expected.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - featured, Ubuntu, switch