L+R+Start Menu when loading a game

Discussion in 'Supercard' started by Nollog, Nov 12, 2010.

Nov 12, 2010
  1. Nollog
    OP

    Member Nollog GBAtemp Addict

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    2,691
    Country:
    Ireland
    Weird problem with my DSTwo here.
    I start up my dstwo, select ds game and choose any nds rom file.
    I load it, the screen flashes for a split second and the dstwo's in-game menu loads slowly.

    If I hold B, L, R, or Start I can see the game's developer logo's and the game is running perfectly fine, but if I leave go of the button then the menu comes back up.
    I tried a dsiware game just to check if my buttons were getting stuck or my dsi was broken, but that game doesn't seem to be acting odd at all.

    Has anyone had this problem before?
    Searches bring up nothing of any help.

    It might be worth adding that I have two micro sd's both were working two days ago and have the same eos, both have the problem so it's not the sd card.
     
  2. YayMii

    Member YayMii hi

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    4,882
    Location:
    that place
    Country:
    Canada
    You have one of the in-game menu hotkey settings not set to anything. You need to set it to something in order to play a game properly.
     
  3. Nollog
    OP

    Member Nollog GBAtemp Addict

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    2,691
    Country:
    Ireland
    They never were set to anything and always worked.
    I changed one of them to L+R+Select and I can play, if I set it to L+R+Start, the menu is triggered.
    I think it thinks I'm always pressing L+R+Start for some reason. even though the game knows I'm not.
     

Share This Page