Is it possible to change R4 to R4i?

Discussion in 'R4 DS' started by Kaosblade, Oct 27, 2010.

Oct 27, 2010
  1. Kaosblade
    OP

    Newcomer Kaosblade Newbie

    Joined:
    Oct 27, 2010
    Messages:
    9
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    I've got an R4 clone (R4-III SDHC) working fine on my DS lite and I'm buying a TT card soon. I was thinking to give the R4 to a friend but the problem is that they have an DSi.

    Now I was wondering if instead of buying an "R4i" card could I just change my card to work with DSi? I don't know, maybe with a change of firmware or some sort?

    Many thanks.

    ps; I'm a noob and it's my first post. so go easy on me. [​IMG]
     
  2. ThePowerOutage

    Member ThePowerOutage The Lord of the Flyes

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    813
    Location:
    Vallhallah
    Country:
    United Kingdom
    No.
    Do not buy a TT card
    Buy a DS2 or Acekard 2i
    We will not go easy on you.
    If this was possible it would be clearly obvious as they would be no DSi cards.
     
  3. jgblahblahblah

    Member jgblahblahblah GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 14, 2010
    Messages:
    173
    Country:
    United States
    e
     
    Last edited by jgblahblahblah, Dec 11, 2015
  4. Kaosblade
    OP

    Newcomer Kaosblade Newbie

    Joined:
    Oct 27, 2010
    Messages:
    9
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    I can't buy a DS2 or Acekard 2i because in the UK they are now illegal to buy, sell or import. (link) Or am I wrong?

    I've found this TT card offer from another friend. Is there anything wrong with TT?

    --

    So, I can't use the R4 on the DSi. Ah well. I'l just keep it then. Thanks for the help.
     
  5. EJames2100

    Member EJames2100 GBAtemp Fan

    Joined:
    May 9, 2008
    Messages:
    494
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
  6. iluvfupaburgers

    Member iluvfupaburgers FUPA Luva

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    572
    Location:
    in front of my computer
    Country:
    Ecuador
    it wont work, and get supercard dstwo
     
  7. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    You have two choices for carts that have proper support/updates.
    [*]Acekard 2i
    • Price: $15 from shoptemp.com
    • Advantages: Can use AKAIO, giving it compatibility with modern games. Can update itself and cheats over wifi, supports the DSi/XL, and supports memory cards up to 32GB.
    • Disadvantages: Can't do any of the special stuff the DSTwo can.
    • Rank: Mid-range card for people that want to play lots of games on a DSi/XL with some extra features.
    [*]Supercard DSTwo
    • Price: $35 from shoptemp.com
    • Advantages: Supports the DSi/XL, can update itself even if the DSi won't run it, supports memory cards up to 32GB, real-time save (save states), in-game guide (show text and images from walkthroughs without having to reset the game), "free cheat" which lets you modify memory while the game is running, GBA and SNES emulator, slow motion, and more.
    • Disadvantages: The onboard processor and such means it eats into your battery life a bit.
    • Rank: Pretty much the ultimate card right now.
     
  8. Kaosblade
    OP

    Newcomer Kaosblade Newbie

    Joined:
    Oct 27, 2010
    Messages:
    9
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    I'm going to go with the Acekard 2i as it's cheaper and better for my friend. [​IMG]

    One more question: Is there any possibility to change the R4 firmware to a better one? I've heard about this wood thing and it looks kinda cool. If so, can someone link me to a tut that would work with my particular clone (R4-III SDHC)? [​IMG]
     
  9. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Wood R4 won't work on that clone. Even though a lot of clones use the R4 name, they use different hardware than Wood is made for.
     
  10. Kaosblade
    OP

    Newcomer Kaosblade Newbie

    Joined:
    Oct 27, 2010
    Messages:
    9
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Ah. Okay, thanks. [​IMG]
     

Share This Page