1. VerseHell

    OP VerseHell GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    3,070
    Country:
    France
    Clear your browser save data and retry.
     
  2. Player615

    Player615 Member
    Newcomer

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    36
    Country:
    Antigua and Barbuda
    Try with the bonus pack (code.bin)
     
  3. Busterman587

    Busterman587 Member
    Newcomer

    Joined:
    May 17, 2015
    Messages:
    21
    Country:
    Afghanistan
    Thanks a lot. I totally forgot about that, Its working now.
    To update emuNAND I just do so on the configuration menu?
     
  4. VerseHell

    OP VerseHell GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    3,070
    Country:
    France
    Did you converted your rednand into an emunand first?
     
  5. tonybologna

    tonybologna GO VOLS!
    Member

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    258
    Country:
    United States
    I don't want to mess anything up before doing this mset profile exploit. Does this wipe anything off the micro sd card by using the GW Installer.nds file? I have a bunch of stuff on the micro sd card & don't want to lose it. I'll back up everything up just in case though. Thanks!
     
  6. VerseHell

    OP VerseHell GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    3,070
    Country:
    France
    no, nothing.
     
    tonybologna likes this.
  7. tonybologna

    tonybologna GO VOLS!
    Member

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    258
    Country:
    United States
    Thank You for confirming this for me! :)
     
  8. master_yoda

    master_yoda Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 18, 2015
    Messages:
    55
    Country:
    Somalia
    I'm thinking about upgrading from 4.5 Pasta to this. Looking at the guide from this thread ( https://gbatemp.net/threads/how-to-...xtools-sig-patched.390624/page-7#post-5533387 ) I'd just need to do the last two steps, create emuNAND and set up everything for rxTools. However I'm currently using my DS flashcard to run the Gateway MSET exploit (for Pasta) and I'd want to use that instead of the browser exploit for rxTools as well. I believe I read you can't use the Gateway .nds file for this but a specific one for rxTools, where can I get that? In that case I believe I wouldn't need the code.bin file and would just skip steps from 5 through 7

    and just launch the exploit from the flashcard instead?
     
  9. StriderVM

    StriderVM GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 16, 2015
    Messages:
    432
    Country:

    The original rxTools download has an NDS file for installation of the mset exploit thru an NDS flashcard. (rxinstaller.nds)
     
    Last edited by StriderVM, Jun 18, 2015
  10. master_yoda

    master_yoda Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 18, 2015
    Messages:
    55
    Country:
    Somalia
    OK, thanks. I'm right in thinking I should replace steps from 5 to 7 with running rxinstaller from the flashcard then?

    One more question. I've been reading about emuNAND and apparently once you set it up in case you don't want to unwrap everything installed every time you boot it you need to unlink sysNAND and emuNAND. The thing is, people mention having to format sysNAND which I'd like to avoid doing. This guide has an option to unlink them without formatting: https://gbatemp.net/threads/zelda-4-swords-and-gateway.361418/page-5#post-4906556 Would that work?
     
  11. StriderVM

    StriderVM GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 16, 2015
    Messages:
    432
    Country:
    Yep. Just run rxinstall.nds and run it. Should be fast and easy than using Spider.

    As for your other question, they still did format it, except it was the emuNAND that was "formatted". Although I haven't tried that one yet (I don't mind re wrapping games) , by theory it should be possible.
     
  12. master_yoda

    master_yoda Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 18, 2015
    Messages:
    55
    Country:
    Somalia
    Great, thanks! Some more beginner questions if you don't mind: What else do I "lose" if I don't unlink emuNAND and sysNAND? Only having to unwrap stuff all the time? And is switching from Pasta simple otherwise, by copying everything before making emuNAND and pasting it back after making it I get to keep everything as it was including the installed .cias and save files, the only thing I should be losing is ~1GB of storage that emuNAND will take?
     
  13. StriderVM

    StriderVM GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 16, 2015
    Messages:
    432
    Country:
    If I understood it correctly, emuNAND is basically a clone of your sysNAND, so yes, if you backup everything in your SD card before creating the emuNAND (Which formats the whole SD card) and then copying it all back together, the emuNAND should contain a duplicate of your installed CIA's and save files.
     
  14. ender360

    ender360 Member
    Newcomer

    Joined:
    May 20, 2014
    Messages:
    21
    Country:
    Afghanistan

    The devmenu icon that appears on the top screen on the 3ds was not present but was visible on the bottom screen. I tried lauching devmenu in rxE-mode it gave an error, the system restarted and after that the devmenu icon was gone, even in sys.

    then i thought 'maybe i should have lauched the cfw first?' I tried it by going to system and launching the profile exploit but it only restarted the system.

    good news is that i can still play legit cias in rxe-mode.

    bad news i dont know what i'm doing anymore.I don't want to loose my games and saves. Point me in the right direction guys? links and tips greatly appreciated
     
  15. metalsolid

    metalsolid Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 9, 2015
    Messages:
    4
    Country:
    Hong Kong
    I'm on 9.2 sysnand and Pasta. When using the GW launcher to format emunand, I didn't see any emunand content in the SD card except the launcher.dat. What have I missed here?
     
  16. VerseHell

    OP VerseHell GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    3,070
    Country:
    France
    The emunand is on an hidden partition. Check yoir sd card available space.
     
  17. yin666

    yin666 Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 12, 2009
    Messages:
    21
    Country:
    Mexico
    Hello everyone!! I've been gone for a while, about month and a half and I'm seeing that now rxtools has firmware patches, so I have a few questions:

    I'm currently on pasta cfw with cubic ninja on 9.2 sysNAND, I've got a bunch of cias installed, If I set my sd card (32gb) to emunand will I lose everything included save games? How much free space do I need to format emuNAND, because I think I have little space, maybe I should just delete some cias, but is there anyway to backup my save games from my sysNAND and use them in the new emuNAND from rxtools? Thanks a lot to everyone in advance
     
  18. VerseHell

    OP VerseHell GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    3,070
    Country:
    France
    You won't lose anything if you backup your sd card content first. And the emunand partition takes 1GB.
     
  19. yin666

    yin666 Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 12, 2009
    Messages:
    21
    Country:
    Mexico
    Ok, thanks a lot, will be trying this tomorrow!!
     
  20. VerseHell

    OP VerseHell GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    3,070
    Country:
    France
    Edit : Wrong thread.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Palantine, patched), rxTools