GBARunner2

By Gericom, Dec 4, 2016 373,207 2,494 88

  1. Gericom

    OP Gericom GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    1,273
    Country:
    Netherlands
    I think that needs to be updated indeed. That's the one the pokemon games use right? Cause I implemented that one.
     
  2. Pk11

    Pk11 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 26, 2019
    Messages:
    86
    Country:
    United States
    Yeah, the Pokémon games use that one.
     
  3. Gericom

    OP Gericom GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    1,273
    Country:
    Netherlands
    I updated the first post to state that sram patching shouldn't be used.
     
  4. Dodain47

    Dodain47 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jan 1, 2017
    Messages:
    2,044
    Country:
    Austria
    I added the updated information to the wiki usage section.
    Gericom, about games that only boot with DSi/3DS. Is this always because of hicode?
    If so, then I´m going to add crash reason Hicode to these games.
    Is Mother 3 still not working because of reading to the ewram mirror?
     
    alexander1970 likes this.
  5. Gericom

    OP Gericom GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    1,273
    Country:
    Netherlands
    It could be hicode or some timing issues. So please don't put that if it is not actually verified. I'm not sure about mother 3. Would have to check again.
     
  6. elenarguez

    elenarguez GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 14, 2018
    Messages:
    153
    Country:
    Spain
    I've a question, is possible to put covers to the games?
     
    alexander1970 likes this.
  7. alexander1970

    alexander1970 Austrian Guy - allowed make grammatical Errors
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    6,577
    Country:
    Austria
    Zense, DarkDengar, banjo2 and 3 others like this.
  8. elenarguez

    elenarguez GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 14, 2018
    Messages:
    153
    Country:
    Spain
    banjo2 and alexander1970 like this.
  9. Gericom

    OP Gericom GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    1,273
    Country:
    Netherlands
    For in gbarunner2 you need to use the covers linked on the wiki. It does make browsing a little slower though.
     
    alexander1970, Robz8 and elenarguez like this.
  10. Yukikun55

    Yukikun55 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 13, 2017
    Messages:
    6
    Country:
    United Kingdom
    Hello to everyone.
    I have a DSi with Twinlight Menu++.
    The GBA Runner is perfect!! Thanks for everyine that has made this things true!
    Every gba rom that I run, if I press the X button the game plays normally but the sound stops.
    I was wondering what is this and if there is any way to remove it like it was in the previous versions.
    Thank you so much!
     
    banjo2, Robz8, Gericom and 1 other person like this.
  11. Gericom

    OP Gericom GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    1,273
    Country:
    Netherlands
    I wonder why people press the X button if it does nothing ingame. Is it accidentally or so? It is intended behavior and resets sound. It will be either configurable or removed (if sound will always work right) in the future
     
    Zense, SummonerArthur, banjo2 and 3 others like this.
  12. TheTrueDream42

    TheTrueDream42 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 26, 2015
    Messages:
    151
    Country:
    United States
    I was wondering if there was any way to remap the buttons. My B button is kinda shot, it's enough to struggle out of a menu, but I definitely can't use it for any games that uses it to run or jump. So I was hoping to set it to the Y button since that seems to be unused.
     
    SummonerArthur likes this.
  13. SaveState

    SaveState Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 4, 2018
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    Button remapping hasn't been implemented yet. Sorry, you're gonna have to wait a bit longer for this feature.
     
    Robz8 likes this.
  14. Gericom

    OP Gericom GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    1,273
    Country:
    Netherlands
    Yeah it's mainly a matter of making the ui for it which is annoying and takes time. Button remapping in itself is pretty simple to implement.
     
  15. SaveState

    SaveState Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 4, 2018
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    What about just making it so that people can configure controls manually in the .ini file for now
     
    banjo2 likes this.
  16. Gericom

    OP Gericom GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    1,273
    Country:
    Netherlands
    Yeah that sounds feasible. My ini parser is however very strict when it comes to stuff like line endings and such, and thus not very userfriendly.
     
  17. costlyclick

    costlyclick Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 2, 2018
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    Hell I'll use a hex editor if you want. Just tell people to use Notepad++ to respect your line endings.
     
    SaveState likes this.
  18. PastryPuffer

    PastryPuffer Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Saturday
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    Hey is it possible to play GBA games in GBARunner2 on the bottom screen?
     
  19. Robz8

    Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,045
    Country:
    United States
    Yes. You can set it in either TWLMenu++ settings, or the GBARunner2 settings.
     
    banjo2 and alexander1970 like this.
  20. Kaden Kyarel

    Kaden Kyarel Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 14, 2014
    Messages:
    5
    Country:
    Canada
    recently put GBA roms onto my hacked DSi-XL, my translated copy of Fire Emblem 6 sits on a black screen after the bios splash
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - GBARunner2,