GBARunner2

By Gericom, Dec 4, 2016 400,356 2,694 89

  1. Gericom

    OP Gericom GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    1,304
    Country:
    Netherlands
    I still need to update that branch. It makes emerald work on ds for example.
    The link can be found in the readme on github
     
    ManlyAngel, banjo2, Dodain47 and 3 others like this.
  2. Rahkeesh

    Rahkeesh GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 3, 2018
    Messages:
    1,441
    Country:
    United States
    Been playing Iridion II and it actually runs fullspeed at TWL clocks and sounds great. Unfortunately it seems to crash late into the first mission at slightly different points, freezing and making a long solid beep in audio. This was the same in both the latest DS and DSi builds, with wram i-cache both on and off.
     
    Last edited by Rahkeesh, Jan 4, 2020
  3. SummonerArthur

    Newcomer

    Joined:
    Jun 6, 2019
    Messages:
    14
    Country:
    Brazil
    I tried downloading a DOOM rom on the internet just for testing and it worked, maybe I did a bad dump (which would be weird since VBA and MyBoy can run it fine).
     
    Gericom and Dodain47 like this.
  4. Dodain47

    Dodain47 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jan 1, 2017
    Messages:
    2,175
    Country:
    Austria
    I tested all three planets from the alpha galaxy with TWL clockspeed, wrami-cache enabled on my 3DS with the latest master. The game always crashed during Boss battle. I will update the wiki.
     
  5. MarioKartFan

    MarioKartFan Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 27, 2019
    Messages:
    60
    Country:
    Algeria
    Played and Beat Metroid Zero Mission start to finish on latest prerelease. Worked and sounded fantastic.
     
  6. Dodain47

    Dodain47 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jan 1, 2017
    Messages:
    2,175
    Country:
    Austria
    I experience some slowdown/lag with all three Gyakuten Saiban games. This happens after you go out of the gbarunner2 menu.
    Both on 3DS/base ds model.
     
    alexander1970 and Robz8 like this.
  7. Gericom

    OP Gericom GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    1,304
    Country:
    Netherlands
    Do you mean there's a difference before/after the ingame menu?
     
    alexander1970 likes this.
  8. Dodain47

    Dodain47 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jan 1, 2017
    Messages:
    2,175
    Country:
    Austria
    Yes, gameplay freezes for a couple seconds then returns back to normal speed.
     
    Robz8 and alexander1970 like this.
  9. Rahkeesh

    Rahkeesh GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 3, 2018
    Messages:
    1,441
    Country:
    United States
    I've been playing with gpsp recently and noticed some minor weirdness with the Gameboy audio that reminds me of GBARunner2. And it might just be that the mix of Gameboy vs. PCM has the Gameboy (or at least bass/noise) relatively louder than in the mixes of mGBA or 3DS VC. (or heck, it could just be lack of a low-pass filter on them?) I've never owned an actual GBA so don't know which is more accurate, but it might be worth looking into, especially if you were using an emulator like gPSP for reference.
     
    Last edited by Rahkeesh, Jan 7, 2020
  10. ManlyAngel

    ManlyAngel Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 4, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    Philippines
    Also... May i ask if there is any button combinations to go back to the menu of gbarunner2 while playing a game? And are their games that are just difficult to get it to work and games that just doesnt work at all on gbarunner2?
     
  11. Robz8

    Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,325
    Country:
    United States
    Yes, the button to go back is touch.
     
    Tarmfot, ManlyAngel and alexander1970 like this.
  12. Dodain47

    Dodain47 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jan 1, 2017
    Messages:
    2,175
    Country:
    Austria
    We do have a compatibility list on the wiki.
    https://wiki.gbatemp.net/wiki/GBARunner2
     
    banjo2 and alexander1970 like this.
  13. alexander1970

    alexander1970 Austrian Guy - allowed make grammatical Errors
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    7,501
    Country:
    Austria
    Thanks to you and of course other helpful People the List is growing and actual.:)
    Thank you for your precious Time !!:yay:
     
    banjo2, Robz8 and Dodain47 like this.
  14. ManlyAngel

    ManlyAngel Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 4, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    Philippines
    Well... You see, the ver. of gbarunner that can run pokemon games doesnt have the ability to go back to the menu... It seems the latest ones can only do so...

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    By that, i mean the 3m branch from Hicode not having the ability to return to menu
     
  15. Dodain47

    Dodain47 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jan 1, 2017
    Messages:
    2,175
    Country:
    Austria
    The 3m branch has to be updated first. This is going to happen sometime in the future. Don´t know when though.
     
    alexander1970 and Robz8 like this.
  16. Dodain47

    Dodain47 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jan 1, 2017
    Messages:
    2,175
    Country:
    Austria
    Issues with the latest master:

    International Karate Advanced (E) you are unable to access the gbarunner2 menu during gameplay.
    International Karate Plus (E) sound is broken after you go into the gbarunner2 menu during gameplay.
     
  17. Gericom

    OP Gericom GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    1,304
    Country:
    Netherlands
    I am not surprised it doesn't work in the first of the two, since you also have to disable center and mask, which means the game does something weird with irqs.
     
    valcrist, Zense, Robz8 and 2 others like this.
  18. Flame

    Flame Me > You
    Moderator

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    5,104
    in the words of Snoop dogg "sticky icky icky"
     
    Dodain47, Zense, Pk11 and 2 others like this.
  19. Dodain47

    Dodain47 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jan 1, 2017
    Messages:
    2,175
    Country:
    Austria
    Kami no Kijutsu - Illusion of the Evil Eyes (Japan) is another weird case. I try my best to explain.
    The game works fine with wrami cache disabled. It becomes unplayable after you boot with wrami cache enabled.
    I had to delete the save file from the SD Card to get the game to work again.
    I don´t know, does wrami cache corrupt the save file?
    I uploaded the save file below for Gericom to check out.
     

    Attached Files:

  20. boyfriendcoma

    boyfriendcoma Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 15, 2014
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    Preface: just a [dramatically elaborate] question concerning whether or not I'm using gbarunner2 properly. Thanks for any help!

    I've currently got an R4i 3ds Gold+ card running on a DSi XL, and found that of the four .nds files in the most recent release, only the arm7_ds version, rather than arm7_3ds/DSi and arm9_ds, was able to boot successfully from within the R4's fw. The others launched with either a white screen or an error concerning scfg being locked. Going forward, (as this is my first time using gbarunner2, and I don't intend to install twilightmenu because I rather enjoy the r4's gui), is this the file (arm7_ds) I should expect to utilize for future updates?

    I really appreciate all the great energy being put into this, and I'm interested to know whether I'm utilizing it correctly per my specific setup, or if I should seek an alternative solution. Thanks for getting to the end here, sorry for the ramble!
     
    banjo2 likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - GBARunner2,