1. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,096
    Country:
    United States
    How long was the white screen shown?
     
  2. Ace-CROSS

    Ace-CROSS Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 16, 2018
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    How exactly? I followed all of the steps for flashcard users, but i don't see anything...
     
  3. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,096
    Country:
    United States
    Follow the instructions in this page.
     
    Ace-CROSS, banjo2 and alexander1970 like this.
  4. Hylianzero

    Hylianzero GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    166
    Country:
    United States
    Is there a formal place to request a game that hasn't been tested yet?

    I tried XX/XY Feel the Magic (US) and got a white screen. It doesn't appear to be on the Compatibility list that I saw.
     
  5. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,096
    Country:
    United States
    Try turning off heap shrink.
     
    alexander1970 likes this.
  6. alexander1970

    alexander1970 Austrian Guy - allowed make grammatical Errors
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    6,773
    Country:
    Austria
    It works on DSi XL after 54 Seconds with White Screens with Heapshrink off.

    P1360123.JPG

    Thank you.:)
     
    banjo2 likes this.
  7. Hylianzero

    Hylianzero GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    166
    Country:
    United States
    Thank you guys for all of your help! I'm pretty excited to play with this now that it seems to be working.
     
    Robz8 and banjo2 like this.
  8. tr3men2

    tr3men2 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 25, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Hard to say but I can be sure as long as I let the console on. I wait up to 15 minute and nothing
    But I can press the home bottom and if I want it can take be back to the regular 3ds menu so I know it’s not freeZe
    Sorry to bother you with this and thanks you once again for taking care of us
     
    banjo2 likes this.
  9. MightyJAK

    MightyJAK Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    I've got this running on my n2DSXL, DSiXL, and the DSTWO in my DSlite, and I'm loving it every which way.

    I noticed NitroGrafx is included in the emulators folder, although .pce files cannot be shown in the file browser. Is this something planned for a future release?
     
    banjo2 likes this.
  10. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,096
    Country:
    United States
    It was originally going to be used by TWiLight Menu++, but argument passing didn't work, and just showed the file browser, in the directory of the ROM.

    Also, I can see .pce files, as well as boot them.
    Are they out of .zip files, and are you in the folder with the .pce files?
     
    Last edited: Jan 26, 2020
    banjo2 likes this.
  11. maorninja

    maorninja GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    716
    Country:
    United States
    Which version did you use? Where did you get it from?
     
  12. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,096
    Country:
    United States
  13. MightyJAK

    MightyJAK Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    If I load up the NitroGrafx.nds that's included with TWiL Menu, I can use the emulator's file browser to load .pce games (it wants to start in a folder called "nitrografx", but there's no problem navigating from root to my regular rom folder).

    I just can't load .pce files from TWiL Menu itself. The options menu to show/hide other rom file types works fine for all other files, but there's no option to show .pce files.
     
  14. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,096
    Country:
    United States
    Yeah, that's normal. There's no option to show them, because the emulator's argument support apparently doesn't check for the passed ROM and booting it.
     
  15. Beetlebum89

    Beetlebum89 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 26, 2019
    Messages:
    13
    Country:
    United Kingdom
    Hey guys,

    Love you work, very impressive!

    I am having one issue with GBA games however, if anyone can please help?

    I noticed when playing sonic advance 1-2-3 (1 & 2 being patched) that the audio channels weren't in sync with each other, making the music pretty unbearable to listen to. Having read a few similar posts, I thought this might be any issue with these games specifically, But having tried a number of other roms im either getting exactly the same issue, when theres more than one channel of audio, or the audio will simply go out of sync 10-20 seconds into the game and seems to be fixed by opening the GBARunner menu then closing it again (but is only a temporary fix as 10-20 seconds later its out of sync again)

    im not sure whats going on really and i’ve tried almost everything I can think of. The games are all running really well, its just the audio. Any help would be much appreciated!

    im using a new* nintendo 3ds, twilight menu++, bootstrap & gbarunner2 all on the most recent versions, ARM7 build & have tried toggling all other performance based settings on and off.
    *running from micro sd

    UPDATE: to anyone experiencing the same issues, I seemed to resolve both by installing the pre-release (v20200101-215722_01d0668) version of gbarunner. Still not given it a proper test, but appears to have resolved the issues! (Great work Gericom)
     
    Last edited: Jan 26, 2020
    Robz8 and banjo2 like this.
  16. naxil

    naxil GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    783
    Country:
    Italy
    Download link?
     
  17. banjo2

    banjo2 little man
    Member

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    1,030
    Country:
    United States
    Robz8 and alexander1970 like this.
  18. banjo2

    banjo2 little man
    Member

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    1,030
    Country:
    United States
    I'm not sure if this applies to nds-bootstrap or TWLMenu++, and I may've brought this up a while back, but with nds-bootstrap supporting DSiWare independently soon (and I'm assuming it'll be getting its own section on the compatibility list?), I thought I'd bring it up:

    The save file generated when booting the DSi Browser (and maybe other DSiWare?) does not work, as it will tell you that it's corrupted.
    It actually seems to require a legitimate save file, as just leaving it without any save file doesn't seem to work either, if I recall correctly.
     
    Zense likes this.
  19. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,096
    Country:
    United States
    Can you provide a new legitimate save file?
     
  20. banjo2

    banjo2 little man
    Member

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    1,030
    Country:
    United States
    Sure, this one was pulled from the Japanese version after resetting all data and not re-entering the application, I tested it on the US version in TWLM++ and everything seemed to work perfectly (provided you change the filename and extension).
     

    Attached Files:

    Robz8 likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - replacement, TWiLight, [DS(i)