DS #4703: Estpolis: The Lands Cursed by the Gods (Japan)

Silent Storm

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
548
Trophies
0
XP
285
Country
And so the search begins.....

smileipb2.png
 

Silent Storm

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
548
Trophies
0
XP
285
Country
Hmm, not that I know of, it doesn't seem to have ap (I am on a CycloDS so it might be stealth mode), I will look into the secret english (doubt it would be there) but the gameplay is really solid.

Edit - Nope cannot find any secret English options or something like that.
frown.gif
 

granville

GBAtemp Goat
Member
Joined
Aug 24, 2007
Messages
5,070
Trophies
0
Age
32
Location
Orlando, Florida
XP
2,329
Country
United States
Just added the nfo and game icon. Apparently there's some antipiracy here, which is already fixed. Copy/pasted from DS Scene-

/// THE UNIVERSAL CHILD'S PLAY PATCH WAS UPDATED!! ///

How to play "Estpolis" on your DSTT and R4

For other than R4:

1. Download http://www.megaupload.com/?d=KZ4Q4UJL and get a Patch.exe file from the RAR archive.

2. Drag your ROM and drop it onto the Patch.exe. That's all.

For R4:

1. Use the Patch.exe in the folder of "For R4"

2. Rename your ROM file to "Estpolis.nds"

3. Put the Patch.exe to the same folder of the renamed Estpolis.nds file.

4. Execute the Patch.exe. That's all.

Note:
This path is not only for "Estpolis". It's one of game to be patched by Universal Child's Play Patch.

The file having the ".bak" extension is the backup copy of the original nds file.

Credit to Rudolph.
 

dreassica

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 6, 2002
Messages
267
Trophies
0
Age
47
Website
Visit site
XP
460
Country
Netherlands
granville said:
Just added the nfo and game icon. Apparently there's some antipiracy here, which is already fixed. Copy/pasted from DS Scene-

/// THE UNIVERSAL CHILD'S PLAY PATCH WAS UPDATED!! ///

How to play "Estpolis" on your DSTT and R4

For other than R4:

1. Download http://www.megaupload.com/?d=KZ4Q4UJL and get a Patch.exe file from the RAR archive.

2. Drag your ROM and drop it onto the Patch.exe. That's all.

For R4:

1. Use the Patch.exe in the folder of "For R4"

2. Rename your ROM file to "Estpolis.nds"

3. Put the Patch.exe to the same folder of the renamed Estpolis.nds file.

4. Execute the Patch.exe. That's all.

Note:
This path is not only for "Estpolis". It's one of game to be patched by Universal Child's Play Patch.

The file having the ".bak" extension is the backup copy of the original nds file.

Credit to Rudolph.


That is nto working, i get an error msg eventhough the rom IS renamed to estpolis.nds and in same dir.
 

ChaosBoi

Ushiromiya Battler
Member
Joined
Feb 19, 2007
Messages
1,344
Trophies
0
Age
32
Location
California
Website
Visit site
XP
929
Country
United States
Hot damn, just when I finally got around to trying Ragnarok >_< . I guess I'll give this one a spin too, despite not being able to read it. I really hope this makes it into the US, since every game in the series has been released over here. Since it's SE, I kind of doubt we'll be seeing this in English due to Lufia not being well known over here
frown.gif
.
 

RedHero

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 27, 2008
Messages
208
Trophies
0
XP
239
Country
Netherlands
I got an error when trying to use the R4 patch as well. The hex editor thingies are in Japanese, so I couldn't exactly figure it out. I tried searching for the numbers but couldn't find anything.

EDIT: Well, I did manage to do the hex edit now. I was doing it wrong >.<
But I still get a white screen when I try to start it up.
 

RedHero

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 27, 2008
Messages
208
Trophies
0
XP
239
Country
Netherlands
For those having trouble playing it, this solution worked for me.

QUOTE said:
Hi,
i was so lucky to see the Menu in english and then its all in japanese
frown.gif


So when you have problems with the R4-Patch like me, then use this files...
LINK: Estpolis Updated Infolib.dat & Extinfo.dat
Its working for me and my R4-Clone...but only in the YSMenu...
Without the R4-patch or the files there will be the error "load rom errcode=-4"...

M3iZero can play it without patching, with the new FW M3/G6_DS_Real_v4.7g_M64_Multi, because i don´t know what the AP is...
you can save and load...i think its only that the game starts...

wfg
e2Kiwi

Found it here:

http://www.ds-scene.net/?s=viewtopic&nid=9144
 

Silent Storm

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
548
Trophies
0
XP
285
Country
I think the anti piracy is to do with saving. Whenever I try what I believe to be saving an error appears where the I cannot do anything other than listen to the background music.
 
General chit-chat
Help Users
  • AkiraKurusu @ AkiraKurusu:
    So many planes flying overhead, and they sound close...
    Gift
  • DJPlace @ DJPlace:
    do you need friends to play the games online for the switch exapsion pack i know snes and nes do.
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    @El_Doot well hey hot people do get more benefits in life
    Gift
  • J @ Jephter:
    Please I need help with this. I just homebrew my old 3ds console and downloaded a CIA file, but after surfing through for only 10 sec or less this appears. please can someone help me? Thank you in advance.
    Gift
  • Veho @ Veho:
    Start a new thread in the 3DS board, the chat box is not the best place to ask for such advice.
    Gift
  • Gift
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    A week ago I got a payment request, through PayPal, from "[email protected]", who wanted US$64.
    Scam? Cancelled it anyway.
    Gift
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    The note added to it simply said "Lucky Charms?", too.
    Gift
  • Veho @ Veho:
    They're all after your Lucky Charms.
    Gift
  • Gift
  • Hayato213 @ Hayato213:
    at least lucky charm is quite popular, probably my favorite cereal.
    Gift
  • AkiraKurusu @ AkiraKurusu:
    I wonder...how would the gaming scene have changed had the Wii (and its bullshit motion controls and criminally neglected Classic Controller) failed?
    Gift
  • AkiraKurusu @ AkiraKurusu:
    Microsoft certainly wouldn't have experimented with the Kinect, that's for sure. Would Nintendo have released something like the Wii U early?
    Gift
  • AkiraKurusu @ AkiraKurusu:
    That would've had a different name, so as not to tie it to its failed predecessor (something the Wii U dearly wished it has gotten anyway).
    Gift
  • Veho @ Veho:
    PlayStation 2 already had that EyeToy thing before the Wii, and a whole lot of games supported it. Microsoft would have had something like the Kinect even if the Wii failed.
    Gift
  • mr_switch @ mr_switch:
    Planning to buy a cronus zen to record inputs to negate mundane grinds/farming, anyone have it? How is it?
    Gift
  • E1ite007 @ E1ite007:
    For some reason, some Amazon reviews said it was a scam 'cause it launch there before they made an official launch on their webpage...anyway, according to people, it's good...it was gonna be my first option to buy when I wanted something to farm in games automatically, but then I backed down since tax fees and shipping would have costed me a fortune to Mexico...
    +1
    Gift
  • SaulFabre @ SaulFabre:
    Wii was a great sucess
    Gift
  • Gift
  • Plazorn @ Plazorn:
    It was, it surpassed the PS3 and XBOX 360 sells
    Gift
  • Gift
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    I love the Wii ❤️
    Gift
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    When it's hacked it's a great system.
    Gift
  • KennieDaMeanie @ KennieDaMeanie:
    You mean your wii is still working
    Gift
  • Veho @ Veho:
    With a little help from VIagra, but yes.
    Gift
    Veho @ Veho: With a little help from VIagra, but yes.