C.O.P The Recruit Anti-Piracy

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by Danny600kill, Nov 4, 2009.

Nov 4, 2009
  1. Danny600kill
    OP

    Member Danny600kill xD

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,664
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
    Ok so C.O.P The Recruit has just be dumped and it has a new kind of AP

    I thinks its this >> Link
     


  2. omgpwn666

    Member omgpwn666 Guy gamer and proud!

    Joined:
    Jun 14, 2008
    Messages:
    2,535
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    So everyone knows this is a anti-piracy topic. Not a spam till its released topic,keep that in the C.O.P The Recruit info topic. [​IMG]
     
  3. ca_michelbach

    Member ca_michelbach GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    345
    Location:
    The Vualt
    Country:
    United Kingdom
    If anyone has a flashcart that doesn't support DLDI (it would have to be a VERY old or unique cart), please give this a try and tell me the result. I believe that the rom could be using it to recognise the flashcart and this could be why it's working on pc emulators and not the DS.
     
  4. Danny600kill
    OP

    Member Danny600kill xD

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,664
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
    great sugestion ive will ad it to the first post
     
  5. CopZeRecruit

    Newcomer CopZeRecruit Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    46
    Country:
    Netherlands
    And how the hell do I figure out if it supports DLDI?

    I've got a R4 (not a clone) which is about 2 years old.
     
  6. JBW

    Member JBW GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    141
    Location:
    Bristol
    Country:
    United Kingdom
    Theres a lot of people looking at this thread...
    Back on topic, has this type of AP been used before on a game?
     
  7. florian

    Member florian GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    579
    Country:
    France
    no fix for this for cyclods ?
     
  8. JBW

    Member JBW GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    141
    Location:
    Bristol
    Country:
    United Kingdom
    Nope, just the supercard is confirmed working. There isnt a patch for anything yet
     
  9. ca_michelbach

    Member ca_michelbach GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    345
    Location:
    The Vualt
    Country:
    United Kingdom
    Most modern cards support DLDI. But someone might have one of the very first carts (which didn't support it) or a unique card that I've never heard of. Check your cart here: http://gbatemp.net/?showtopic=45157. Any carts newer than these will probably support DLDI.
     
  10. Raven Darkheart

    Member Raven Darkheart The Radioactive Flamer

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,720
    Location:
    Cyclo DS Paradise
    Country:
    United States
    roms have always worked on an emulatoe though, regardless of protection scheme
     
  11. CopZeRecruit

    Newcomer CopZeRecruit Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    46
    Country:
    Netherlands
    Guess not then. Thanks for the info

    Shit I want this game
     
  12. ca_michelbach

    Member ca_michelbach GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    345
    Location:
    The Vualt
    Country:
    United Kingdom
    Anyway, my idea's just a theory based on some things I've tried...but without an old flashcart (like an original DS-X) I don't think I can test. Lets not all put our eggs in one basket, we need other idea's too.
     
  13. Danny600kill
    OP

    Member Danny600kill xD

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,664
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
    yeh we need to try some new ideas

    has anyone tryed to hex edit it yet, see if there is anything simple like Kh
     
  14. florian

    Member florian GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    579
    Country:
    France

    i buy the super card ds one because i see its the best card more than the cyclods and acekard 2 [​IMG]
     
  15. Supersonicmonk

    Member Supersonicmonk GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    421
    Location:
    Cymru
    Country:
    United Kingdom
    Doesn't the R4 only use auto dldi in the root of the card? if so then couldn't you just put it in a directory
     
  16. bibimario

    Newcomer bibimario Member

    Joined:
    May 28, 2009
    Messages:
    18
    Country:
    France
    Whoa! That works perfectly on Ds linker, no patch needed!!
     
  17. Danny600kill
    OP

    Member Danny600kill xD

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,664
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
    Does the ds linker use dldi autopatch or dldi at all
     
  18. JBW

    Member JBW GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    141
    Location:
    Bristol
    Country:
    United Kingdom
    I checked the website for DS linker and saw no mention of DLDI. The last update was a over year ago so its quite an outdated cart compared to the ones we're using.
     
  19. scrtmstr

    Member scrtmstr GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    839
    Location:
    the Netherregions!
    Country:
    Netherlands
    so basicly they just need to turn off the DLDI patching, then it works?
     
  20. bibimario

    Newcomer bibimario Member

    Joined:
    May 28, 2009
    Messages:
    18
    Country:
    France
    It have a dldi (nrio) but it's pretty hard to find it. The complete name is NAND FLASH CARD LIBFATNRIO
    I never had problem to run games on this card, just had to patch sometimes. That's a very good card
     

Share This Page