3DS NOOB PARADISE - Ask questions here

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Cyan, Dec 11, 2013.

  1. jhweb

    jhweb Member

    Newcomer
    1
    Apr 21, 2019
    United Kingdom
    I want to add TwiLight to mine next, did you use a tutorial?
     
  2. CallistoFr

    CallistoFr Advanced Member

    Newcomer
    2
    Feb 14, 2018
    United Kingdom
    Twilight menu can now be installed with the updater :) So download the updater cia file and install it through FBI then when you open it you can install the release version of all the files you need.
    https://github.com/RocketRobz/TWiLightMenu-Updater/releases
     
    jhweb likes this.
  3. FanNintendo

    FanNintendo GBAtemp Fan

    Member
    5
    Apr 16, 2018
    United States
    yes dont forget to add boot9strap.firm i forgot that step LOL :rofl2:

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    the video seem outdated but it helps too
     
    jhweb likes this.
  4. Tarmfot

    Tarmfot GBAtemp Regular

    Member
    4
    Dec 12, 2015
    Montserrat
    Can be old 3ds used to see stream 3d movies and 3d games from pc?
    Like a little monitor 3d "wifi"?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    It's a wonderfull piece of software!
     
    FanNintendo likes this.
  5. FanNintendo

    FanNintendo GBAtemp Fan

    Member
    5
    Apr 16, 2018
    United States
    when i installed the cia games where does it go to sysnnand or sd card ? because im not seeing anything on sd card and u need to have it connect 3ds to computer to move the games.
     
  6. TheNukeCat

    TheNukeCat Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 22, 2019
    Spain
    I was messing up with ACNL plugin, and i changed the "Open menu combination" to "D-Pad Up + D-Pad Down" so now i cant open the menu, could anybody help me please?
     
  7. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Moderator
    20
    GBAtemp Patron
    Quantumcat is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    3DS games go to SD card, DSiWare goes to NAND. Installed games are stored in the Nintendo 3DS folder. Don't try to move games around, you'll end up messing your files up. If you want to remove a game temporarily then back up the save with JKSM or Checkpoint and uninstall it.
     
    FanNintendo likes this.
  8. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Moderator
    20
    GBAtemp Patron
    Quantumcat is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    Change it to something else, I think when you press down in a direction on the D-pad the opposite side goes up. So you can't press both at once.
     
  9. FanNintendo

    FanNintendo GBAtemp Fan

    Member
    5
    Apr 16, 2018
    United States
    Good to know i dont worry about 3ds game on nand all i want to make sure it is on sd card Thank you and wont mess with it on sd card
     
  10. morrisseyshair

    morrisseyshair GBAtemp Regular

    Member
    3
    Nov 30, 2004
    United States
    Orange County, California
    3DSs are on sale on the Nintendo store. I bought one but reading the 3DS guide it says the guide is only for retail versions and not 3DSs from the Nintendo Developer Program. Since I bought a refurbished 3Ds from the Nintendo store is it likely it'll be patched to prevent it from being hackable? Should I cancel the order?
     
  11. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Moderator
    20
    GBAtemp Patron
    Quantumcat is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    It isn't going to be a development program 3DS unless you are a game studio and you paid several hundred dollars for it.
     
    morrisseyshair likes this.
  12. FanNintendo

    FanNintendo GBAtemp Fan

    Member
    5
    Apr 16, 2018
    United States
    Will GBA runs on Twilight menu++ and where do i put gba bios in what folder. is GB, GBC or GBA compability with it? Also i cannott get the pic work with ds in box art they need to b 128x115 or 208x156 in 16 bit color .bmp also name it ACVE.bmp or CastleVania - Dawn of Sorrow.nds,bmp match with rom name. Any idea??
     
  13. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Moderator
    20
    GBAtemp Patron
    Quantumcat is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    GBA games are more easily run as injects (cia files so you can play them directly from your home menu).
     
  14. Droomple

    Droomple Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 23, 2019
    United States
    So I have a question. I recently installed homebrew, luma, fbi, and did everything that was in this tutorial
    Everything was working great and I could put .cia files on the sd card and get them in the console, but earlier today I was using fbi and I pressed the home button on my 2ds and now all of the homebrew and those other things aren't showing up and I can't add or delete anything from my sd card. I tried just formatting the card on my computer and starting over again but the computer can't successfully format the card. I tried deleting everything from the card manually but whenever I take the card out of my computer, put it back in the ds, and back and the computer again, all of the files reappear and everything is still not working. Any help is much appreciated.
     
  15. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Moderator
    20
    GBAtemp Patron
    Quantumcat is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    Test it with h2testw but it sounds like your card is corrupted. You might have to buy a new SD card. Hopefully you have been backing up your saves with JKSM or Checkpoint and storing them on your PC, so you can restore them on the new card.

    In future try not to disturb an SD card when it is being read or written to :-)
     
  16. Droomple

    Droomple Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 23, 2019
    United States
    It's still running the test but it says the media is likely to be defective. Also do you have any idea when I might have disturbed the sd card?
     
  17. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Moderator
    20
    GBAtemp Patron
    Quantumcat is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    Possibly when you pressed home while in FBI, it might have been writing to the card. But I'm not sure.
     
  18. j120h

    j120h Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 24, 2019
    United States
    I have a n3DS XL (USA) which I hacked back in early 2016 to have ReiNAND/EmuNAND. I haven't used it in several years and unfortunately I don't remember all the 3DShacks terminology or exactly what I had done at the time to get it to that state. It runs fine, but I'd like to re-hack it using B9S. The Plailect guide has instructions for transferring EmuNAND data to SysNAND after hacking, which is great. But I am wondering whether to update my SysNAND first. My SysNAND is running 9.2.0-20U and my EmuNAND is on 10.7.0-32U. Which of these options should I do?
    1. Update SysNAND to 11.9, hack with SeedMiner, transfer contents of EmuNAND to SysNAND
    2. Keep SysNAND on 9.2, hack with Soundhax, transfer contents of EmuNAND to SysNAND, then update to 11.9 (is this safe?)
    3. Keep SysNAND on 9.2, hack with Soundhax, transfer contents of EmuNAND to SysNAND, and NEVER update SysNAND again
    4. Something else?
    Thank you!
     
  19. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Moderator
    20
    GBAtemp Patron
    Quantumcat is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    Don't update first, as you will be able to use SoundHax on 9.2. Do option 2. Part of transferring emuNAND to sysNAND will be to get rid of emuNAND as it isn't useful.

    However, before you start, uninstall menuhax because it will make you get a black screen on boot after installing B9S if you don't remove it before you start. To do this, boot into sysNAND and change the home menu theme.
     
    j120h and NFates like this.
  20. j120h

    j120h Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 24, 2019
    United States
    Thanks so much! I was worried about option 2 in case updating caused me to lose the hack, but I guess not. I'll proceed with confidence now :)
     
    Quantumcat likes this.
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...