Hacking WoodM3 (from M3 ninetail) + AutoBoot on M3iZERO

kraijeck

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 13, 2009
Messages
20
Trophies
0
XP
34
Country
United States
First, Thankyou Xenon++ for M3 Ninetail -> This is a GREAT WORK.

Now I have a stupid idea to make WoodM3 is a main system and Use M3iZERO for startup only.

Then I follow Xenon++ Guide to make auto boot and delete unnesserry file form SYSTEM folder in M3 Ninetail Topic.


What I found is.
1. Only 3 file is need for startup M3iZERO and the rest is Wood
2. Cheats are use in R4 format. (usrcheat.dat) ->include GBATemp Cheat Database - 31 oct 2010.
3. Go back to Sakura is easy by 1.delete \SYSTEM and \__rpg folder 2.copy \SYSTEM form sakura if New Sakura come out.

Link to download
........
(Sorry, Link is removed)


Plese REMEMBER! -The one who did the great job is Xenon++ NOT MINE.

PS1. Not work in GMP-003
PS2. Only test in G002AA_M3_A1b and work
 

al5911

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 4, 2009
Messages
294
Trophies
0
Age
48
Location
Somewhere on earth ...
Website
Visit site
XP
221
Country
Hong Kong
@Kraijeck. Tried it and works fine. TQ... How to get rid of the splash of 'M3Real' at the first boot??
I like my M3i0 but I hate M3 team
wink.gif
 

Etalon

Former Akaio Fanboy
Member
Joined
Oct 18, 2010
Messages
1,204
Trophies
0
Website
Visit site
XP
35
Country
Macau
al5911 said:
How to get rid of the splash of 'M3Real' at the first boot??
I like my M3i0 but I hate M3 team
wink.gif

I don't think that it's possible to get rid of that boot screen atm.

Second sentence: We all have that problem. I got over it that I lost some cash that I spend on two M3i0s. M3 fooled a lot of people in the past year.
 

Seicomart

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 21, 2005
Messages
263
Trophies
0
XP
166
Country
Be nice if there was a Wood for the G6 Real 16g as its the worst flash cart I have ever had, makes the old Bung gbc cards look like silicon gods in comparison.... ; (
 

Jakob95

I am the Avatar
Suspended
Joined
Jan 15, 2009
Messages
4,344
Trophies
0
Age
27
Location
New York City
XP
265
Country
United States
Wow I never knew there was a Wood for M3. This uses the same loader as the R4 does? Also does it get updated regularly just like in the R4? I tried it and it worked.
 

Dust2dust

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 17, 2010
Messages
1,953
Trophies
2
XP
3,263
Country
Canada
Thanks kraijeck, this is nice! As long as Xenon++ doesn't mind, I hope you update this whenever he updates his awesome M3 NineTail.
yaynds.gif
 

Joe88

[λ]
Global Moderator
Joined
Jan 6, 2008
Messages
12,706
Trophies
2
Age
34
XP
6,845
Country
United States
Jakob95 said:
Wow I never knew there was a Wood for M3. This uses the same loader as the R4 does? Also does it get updated regularly just like in the R4? I tried it and it worked.
check out the M3 Ninetail thread

works fine
 

DeadlyAnGeL91792

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 9, 2010
Messages
188
Trophies
1
Location
The Usa
XP
1,357
Country
United States
slight problem with this...all my saves needed to be defragged so i did it then i decided to switch the theme it was all good so far but then when i went to go play a game with cheats on (dragon quest 9) it halted while loading it which i dont understand because it didnt halt before i tried using cheats...i also get this same error when trying to play golden sun ds

its says
arm7 start: memory 02380000
arm7 size: 0028fc4/0028fc4
/loader.cpp (149)
00416657
nds is fragmented. please defrag using pc. halt.

theres more before it but yeahhh idk what file im supposed to defrag any ideas?

EDIT: i cant start any games at all and i use to be able to play all of them once my saves were defragged hope that helps a bit (using the very first model m3i0)

EDIT2: tested playing chrono trigger (no cheats at all) and it worked fine no need to defrag anything...

EDIT3: tried deactivating cheats on Dq9 it still halts...gonna defrag the rom its self and see what happens

EDIT4: didnt work...help? please? xennon?

EDIT5: this makes no sense i had 2 roms of this game (different names) and the other rom of dq9 worked flawlessly WTH what about mine?

EDIT6: ok so to get this straight...so far all my roms work BUT golden sun ds and my 2nd rom of dq9 which is an EXACT copy of the one that works (they give me the error above) but with a different name...wtf my head hurts what can possibly make one rom work but its exact copy with a different name not work....my mind has been blown i think im just having an unlucky day.

EDIT7: wow...it really is the nds file because i renamed the saves for both the dq9 games and my save worked with the other rom...was it the cheats? did the cheats do something to the nds file itself? now i got a headache...it still doesnt explain why golden sun ds wont work...

EDIT8: i think i realized whats wrong i just tried playing my english patched pokemon black and it wouldnt load (same error) and then i realized that the golden sun rom i had was englished patched (well kinda) so im guessing that wood doesnt support roms with patches...damn that sux
frown.gif
im just mad i had to learn the hard way...gonna investigate further.

EDIT9: weird soma bringer and tales of innocence work (english patched both of them) but kingdom hearts re coded wouldnt work...i also grabbed a clean version of golden sun ds and it gave me the same error as before.

EDIT10: ok this is to much work for me idk why it doesnt work with certain patched and idk why it wouldnt work when i tried to use cheats but imma go to bed please feel free to help out guys night.

EDIT11:ok just woke up gonna download a defragging sofware and run it on my entire 16 gig microsd hope this works ill update when its done

EDIT12: FINALLY! using a defrag software on the fragged nds roms they managed to load and run perfect gonna try to run using cheats now.

EDIT13: cheats work! now a few of my roms couldnt be defragged by the software i used...anyone got any ideas on how i can get them working or should i just re download them?
 

thedicemaster

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
2,432
Trophies
0
XP
303
Country
Netherlands
Etalon said:
al5911 said:
How to get rid of the splash of 'M3Real' at the first boot??
I like my M3i0 but I hate M3 team
wink.gif

I don't think that it's possible to get rid of that boot screen atm.

Second sentence: We all have that problem. I got over it that I lost some cash that I spend on two M3i0s. M3 fooled a lot of people in the past year.
it is possible, but only m3team has the tools right now to do that.
it would require a custom fcore.dat
 

jurassicplayer

Completionist Themer
Member
Joined
Mar 7, 2009
Messages
4,473
Trophies
1
Location
Pantsuland
Website
www.youtube.com
XP
2,421
Country
United States
Joe88 said:
im pretty sure its burned into the cart and cannot be placed no matter what fcore
I don't think so. If I had a brand new M3 to test, I might know a little more but supposing I'm recalling things correctly, the M3Real/M3iZero come without anything on them...someone could probably tell if they plugged a brand new M3 in and turned on the DS to see what happens (if they see the screen, then it's on the M3 obviously xD).
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • K3N1 @ K3N1:
    Alot of users just want it for attention tbh
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    I know a forum that said if you're good and don't ask you usually get it
    +1
  • DinohScene @ DinohScene:
    you mean this forum?
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Nah others
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    You know what they say, I want never gets.
  • K3N1 @ K3N1:
    Iirc temp usually votes people in or holds an application every once in a blue moon
    +1
  • DinohScene @ DinohScene:
    ^ that
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    They're pretty good at hiring the sexy ones
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Inc. Dinoh
  • K3N1 @ K3N1:
    550k members and only about a dozen staff they hold their own pretty well
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Stupid region locked digital keys are the dumbest thing next gen consoles have come up with
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    @DinohScene, that Xbox code ever work?
    +1
  • DinohScene @ DinohScene:
    yeh it was the PC version of 76
    +1
  • DinohScene @ DinohScene:
    regardless, the hubby took it : D
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    lawl the site said xbox
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Was given a PC Game Pass key for free on Temp, didn't work because region locking. :(
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Or as I like to call it, RACISM.
  • x65943 @ x65943:
    Now for someone to hack that thing and make pixel pr0n
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    It maybe possible.
  • K3N1 @ K3N1:
    Will be perfect for onlyfans links
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Gamers: I bet your 4k oled ain't a jump rop
    +1
  • Shape @ Shape:
    No, but I can take my OLED jump rope for a 4k
  • Shape @ Shape:
    That's a race.
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Someone needs to take over a hundred or two of my Facebook girls lol
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: Someone needs to take over a hundred or two of my Facebook girls lol