Wiikey 1.9g long term issues?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by lafleche, Dec 30, 2007.

Dec 30, 2007

Wiikey 1.9g long term issues? by lafleche at 9:05 AM (2,636 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. lafleche
    OP

    Member lafleche GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Messages:
    302
    Country:
    Netherlands
    Hi,

    Visiting some other forums I see more and more topics of people having problmens with their Wiikey which stops reading backups after 1.9g fw install.
    Not directly but after a undefined time of playing....One day they are still playing backups, next day only originals work.
    Also setup-disc, recover-disc on all kinds of media.....no go!

    The working solution seems to replace the Wiikey with a new one. I also read that someone "externally" reflashed the non working wiikey and also solved it.

    So the good news is that the WII itself seems not to be broken.
    But what could be the cause of the Wiikey stopping to work. Is it flashed on the fly by some invisble update? The chip IS updateble. Some memoryleak/issue on the chip overwriting itself?

    Wiikey.cn seems to be dead so it is up to some clever guys (or girls) to solve this. I am not clever enough :-)
     
  2. JKR Firefox

    Member JKR Firefox Back.

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    1,130
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    I installed the 1.9g update a while back and have had no issues at all. Perhaps it is to do with whether the Wiikey is legit or not. Mine is and no issues here.

    ~Fitzy~
     
  3. joe_user

    Newcomer joe_user Member

    Joined:
    Sep 1, 2007
    Messages:
    21
    Country:
    Germany
    Same here, no problem since I updated.
     
  4. NBA Mj

    Newcomer NBA Mj Advanced Member

    Joined:
    Dec 15, 2005
    Messages:
    68
    Country:
    United Arab Emirates
    Is there a chance of updating the wii even if it has a clone wiikey?
    I mean updating the chip, not the wii itself.
     
  5. darkgunsou86

    Newcomer darkgunsou86 Advanced Member

    Joined:
    Sep 3, 2007
    Messages:
    56
    Location:
    Kuala Lumpur
    Country:
    Malaysia
    i updated my cloned wiikey with 1.9b and 1.9g without problems.
     
  6. test84

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
     
  7. NBA Mj

    Newcomer NBA Mj Advanced Member

    Joined:
    Dec 15, 2005
    Messages:
    68
    Country:
    United Arab Emirates
    I just don't know whether I have a clone one or a legit one and even
    if I have the legit one, I think some people still have problems.
     
  8. nBrew

    Member nBrew Member

    Joined:
    Jan 31, 2007
    Messages:
    31
    Country:
    Netherlands
    It seems my backups are still working but my drive is making a lot of noise all of a sudden and some DRE's seem to occur... anyone else got the same? Its kinda scary [​IMG]

    Update: it may not be the Wiikey at all since Wii sports (original) also is not working, is my drive or laser broken or can it easily be fixed?

    BTW, i am also using the 1.9g firmware
     
  9. hawk36

    Newcomer hawk36 Newbie

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    6
    Country:
    Denmark
    i updatede my wii to 19g and as a lot of others my wii began to make noise .and then i put the speed down too 3x instead of 6x and it did the trick no more noise and no more fail to read
     
  10. test84

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    huh? you put the speed down?! how?
     
  11. padawan

    Member padawan GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 21, 2003
    Messages:
    112
    Country:
    the wiikey setup disc has an option for setting the drive speed to 3x or 6x.
    I've had 1.9g for some time now. Backups i dunno, but regionfree gc is still working!

    ::edit::
    my SMG is genuine though, that might be important ?
     
  12. test84

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    Do you guys updated all the firmwares untill 1.9g or you can just jump to 1.9g from first firmware?

    and which firmwares are there for Wiikey
     
  13. betawind

    Member betawind GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Messages:
    192
    Country:
    United States
    I went straight from stock firmware to 1.9g
     
  14. roboz

    Member roboz GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    142
    Location:
    Japan(I wish)
    Country:
    United States
    Some people say that backups don't work because the wiikey becomes even more picky when you update but I don't know. The only firmwares are 1.9b(currently using cause not a big mario fan) and 1.9g.
     
  15. test84

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    Maybe they are not aware of that by using 1.9g, you have to get new config disc and turn on region overloading, maybe thats their problem.
     

Share This Page