1. DarkCamui

    DarkCamui GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Aug 30, 2005
    Messages:
    321
    Country:
    That thing only works if your VGA port is capable of taking component signals, and most Computer LCD screens cannot though most TV's without component port with a VGA port can use this cable and projectors for example.
     
  2. jelbo

    jelbo Ōkami!
    Member

    Joined:
    Sep 12, 2003
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    Don't tell me you've got a Samsung monitor... 226BW?
     
  3. BMH

    BMH Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 25, 2003
    Messages:
    75
    Country:
    Netherlands
    I don't. I'm using a iiyama Vision Master 505 CRT.

    Apparently the image drops a second every +- 30 seconds. Hope the cable does werk flawlessly with the PS3.
     
  4. Baghenamoth

    Baghenamoth Newbie

    I've received my hdboxpro, it works fine. I've tried with xbox, 360, wii and ps2 (with xcm multi component v3).
     
  5. !!??

    !!?? Member
    Newcomer

    Joined:
    May 1, 2008
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    Thanks I could get that for $20 using google checkout.
     
  6. BMH

    BMH Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 25, 2003
    Messages:
    75
    Country:
    Netherlands
    I just tested the Mayflash PS3/Wii VGA cable on a different CRT monitor: No problem whatsoever. Apperently my monitor can't display component video through VGA properly.... [​IMG]
     
  7. ahtin

    ahtin GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 27, 2006
    Messages:
    544
    Country:
    Hong Kong
    its not HK adapter I think, its a US adapter, and I have suggest them provide us-->eur adapter together and they said they already done from May order. thats mean your box is not from hdboxpro.com or buy it just too early...

    dont 500ma is not safe for hdboxpro, try using a adapter like jelbo provided
     
  8. rix

    rix Member
    Newcomer

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    38
    Country:
    Netherlands
    Yes, that's correct.
    I received my HD Box Pro last week, and they included an adapter (US --> EUR) as shown in the picture above.
    Works absolutely perfect.
    Have encountered no problems so far.
     
  9. !!??

    !!?? Member
    Newcomer

    Joined:
    May 1, 2008
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    Wait so not all monitors work? How do I know if it will work on my monitor?
     
  10. BMH

    BMH Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 25, 2003
    Messages:
    75
    Country:
    Netherlands
    Thats a good question. I don't know the answer [​IMG]

    The cable does werk perfectly on my 19" CRT.
     
  11. Cyan

    Cyan GBATemp's lurking knight
    Former Staff

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    23,229
    Country:
    France
    Yes, I ordered in april, too early by few days ;__;

    I received my 1A AC adapter.
    It's working perfectly now [​IMG]
    Sometime the picture is jumping (maybe loss of synch, but it's really short not even 1sec)

    All is working fine.
    It's great thing to let the user choose the resolution manually.
    Thank you for this product [​IMG]



    Then I tested what I asked few pages ago : NTSC PSX game on PAL PS2 console.
    It's not working [​IMG]


    Now I understand that's a console video signal problem and VGAboxes can't do anything.
    With RGB scart cable Image is too hight, I'm loosing 1/4 of the top picture.
    With YPbPr it's better (something like 10pixel lossing only)

    It's working fine and well centered with PAL PSX with RGB scart cable.
    PSX console with VGAbox have image at the right place but not the good color space (ntsc is not recognised).
    PS2 with scart cable is not working either. only PSX console can send good data to the TV.

    I think it's alright with 10pixels lines hidden.
     
  12. cyr0x

    cyr0x GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Messages:
    146
    Country:
    Gambia, The
    GOT IT TODAY! Gonna buy a cable later. I will try it out with my Xbox360.
     
  13. ahtin

    ahtin GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 27, 2006
    Messages:
    544
    Country:
    Hong Kong
    LCD spec always show it support component signal or not.
     
  14. xJonny

    xJonny ...
    Member

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    1,395
    Country:
    Is it possible for a VGA box to say, allow the monitor to view digital tv through a digital tv box (DVB-T type such as freeview)?
     
  15. ahtin

    ahtin GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 27, 2006
    Messages:
    544
    Country:
    Hong Kong
    My solution for digital tv with VGA box is

    Set top Box --> component Cable --> HD BOX PRO --> VGA Cable --> LCD Monitor

    remember to choose a VGA box support 480i 576i for some channel that is not 720P or 1080I/P
     
  16. cyr0x

    cyr0x GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Messages:
    146
    Country:
    Gambia, The
    Here is my HD BOX PRO Video:
     
  17. ahtin

    ahtin GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 27, 2006
    Messages:
    544
    Country:
    Hong Kong
    you can use 16:9 mode for your HD BOX PRO, it will much more good when playing at wildscreen
     
  18. cyr0x

    cyr0x GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Messages:
    146
    Country:
    Gambia, The
    Yeah I know, I use that mode for some games. But for the newer games I stick with full screen.
     
  19. FISHERMAN

    FISHERMAN Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 3, 2007
    Messages:
    26
    Country:
    Greece
    I have a pal wii with fw 3.2E and wiikey v1 with 1.9s fw. My monitor is SAMSUNG 206BW and i use the xcm 1080 adapter. Although i can play most wii games with only a black screen flicker randomly i cannot play VC games..the screen goes black and a bouncing box about NOT OPTIMUM MODE e.t.c appears. I cannot afford to buy a new tft screen but i am willing to pay about 100euros for a descent similar solution. Is there any vga box / cable that works with all games like using my wii with a scart connection.? My next step is to change my 206BW with a pc monitor with scart or component input.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - options,