Hacking Trying to restore backup but qmca doesn't see it

Chrisssj2

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
2,467
Trophies
1
XP
3,559
Country
Netherlands
I backed up one digital game. the size is correct and it is there in the folder.
Then i take my other vita, and startup content manager. but then it says no content items!!

I am trying to restore an activated game to my 2nd vita so i dont need a ps3 or updated firmware..
 

Chrisssj2

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
2,467
Trophies
1
XP
3,559
Country
Netherlands

metroid maniac

An idiot with an opinion
Member
Joined
May 16, 2009
Messages
1,932
Trophies
1
XP
1,539
Country
It'll be useless without the act.dat. Get that first.

The source Vita is up to date while the the target Vita is on an old firmware right? You might have problems transferring through Content Manager.
 

Chrisssj2

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
2,467
Trophies
1
XP
3,559
Country
Netherlands
It'll be useless without the act.dat. Get that first.

The source Vita is up to date while the the target Vita is on an old firmware right? You might have problems transferring through Content Manager.
Did as said. still no content items. not sure how this would solve this, as i formatted this vita i bought, and never logged into with my psn account on this one., so i dont see how copying an act.dat woudl fix this.. but appearntly this Dev thinks so
 

metroid maniac

An idiot with an opinion
Member
Joined
May 16, 2009
Messages
1,932
Trophies
1
XP
1,539
Country
Did as said. still no content items. not sure how this would solve this, as i formatted this vita i bought, and never logged into with my psn account on this one., so i dont see how copying an act.dat woudl fix this.. but appearntly this Dev thinks so

Just to be certain, you're using the same account on both consoles?

The target Vita is 3.60, yes?
 

Chrisssj2

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
2,467
Trophies
1
XP
3,559
Country
Netherlands
target vita is 3.60. but havent logged in on psn even once and still not. I just got it 2nd hand...(because of obvious reasons?) cant login the account with 3.60 xD
 

metroid maniac

An idiot with an opinion
Member
Joined
May 16, 2009
Messages
1,932
Trophies
1
XP
1,539
Country
target vita is 3.60. but havent logged in on psn even once and still not. I just got it 2nd hand...(because of obvious reasons?) cant login the account with 3.60 xD

You have to log in. Use VitaUpdateBlocker. You won't be able to get as far as the playstation store but you will be able to partially log in.
 

Cinnamon

Well-Known Member
Member
Joined
May 2, 2014
Messages
263
Trophies
0
Age
30
XP
367
Country
Norway
Ok, first things first. When you restore your Vita, remember to log in during the restoration not AFTER. If you do it after, even with the act.dat you won't be "signed" in to your account and the act.dat is thus useless. Remember the registry files? Those do not have your account information if you skip login in first.

Log in to PSN during the restoration process, then when that is done, get your act.dat from the homebrew and copy it to your Vita. That should make it work.
 

Chrisssj2

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
2,467
Trophies
1
XP
3,559
Country
Netherlands
Ok, first things first. When you restore your Vita, remember to log in during the restoration not AFTER. If you do it after, even with the act.dat you won't be "signed" in to your account and the act.dat is thus useless. Remember the registry files? Those do not have your account information if you skip login in first.

Log in to PSN during the restoration process, then when that is done, get your act.dat from the homebrew and copy it to your Vita. That should make it work.
So i should do this over the updateblocker suggestion by metroid?. And i must restore the system and not format memory card or..?
With during the restoration you mean the short intro u get when they ask u for if u have psn acc?
And then i must never touch psn obviously after this when doing all this?
Just making sure before doing it.
 

Cinnamon

Well-Known Member
Member
Joined
May 2, 2014
Messages
263
Trophies
0
Age
30
XP
367
Country
Norway
So i should do this over the updateblocker suggestion by metroid?. And i must restore the system and not format memory card or..?
With during the restoration you mean the short intro u get when they ask u for if u have psn acc?
And then i must never touch psn obviously after this when doing all this?
Just making sure before doing it.

You don't have to use VitaupdateBlocker at all in fact. During the restoration of the system, yes system not just a memory card format, there's that short intro yes.
Log in during that intro cause it won't check for updates at all during that phase. That's your chance to log in. After that, you can do the activation thing.
And staying away from PSN is obvious, they won't let you in after all with their update checks so don't worry about it :P
 
  • Like
Reactions: Chrisssj2

Chrisssj2

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
2,467
Trophies
1
XP
3,559
Country
Netherlands
You don't have to use VitaupdateBlocker at all in fact. During the restoration of the system, yes system not just a memory card format, there's that short intro yes.
Log in during that intro cause it won't check for updates at all during that phase. That's your chance to log in. After that, you can do the activation thing.
And staying away from PSN is obvious, they won't let you in after all with their update checks so don't worry about it :P

Hmm now content is showing up and i restored the game backup. However now it is saying go to settings, PSN, and activate this sytem....when i try to launch restored game backup.

When i go to PSN in flight mode it does list my account, as not signed in.

--------------------- MERGED ---------------------------

Someone said tome in pm it might be because the backup i made came from a 3.61 system?
 
Last edited by Chrisssj2,

metroid maniac

An idiot with an opinion
Member
Joined
May 16, 2009
Messages
1,932
Trophies
1
XP
1,539
Country
Hmm now content is showing up and i restored the game backup. However now it is saying go to settings, PSN, and activate this sytem....when i try to launch restored game backup.

When i go to PSN in flight mode it does list my account, as not signed in.

Is the act.dat for this console in its proper location?
 

flavio

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Nov 12, 2015
Messages
92
Trophies
0
Age
44
Location
acreanus
XP
840
Country
Brazil
what's up guys ? I bought a tv playstation and it came with 3.52 , psvita some games do not work , wanted to know how to make these games work or be compatible , such as gravity rush , uncharted and etc.

This came from my zenfone GO using fuckstaka
 

Tony_93

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 13, 2015
Messages
2,457
Trophies
1
Location
California
XP
2,372
Country
United States
what's up guys ? I bought a tv playstation and it came with 3.52 , psvita some games do not work , wanted to know how to make these games work or be compatible , such as gravity rush , uncharted and etc.

This came from my zenfone GO using fuckstaka

Update to 3.60, install HENkaku and install antiblacklist.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    "Skittles" Angel Knight
    +2
  • Z-BOI @ Z-BOI:
    anyone wanna be friends on ancf also know as animal crossing city folk i've got wiimmfi and if you do to friend me my code is 4859-3318-6620 name Z-boi town: pog
  • x65943 @ x65943:
    Knee-how GBAtemp
  • Kittfox63 @ Kittfox63:
    Hello, anybody here?
  • K3N1 @ K3N1:
    We aren't bodies we're robots
  • K3N1 @ K3N1:
    1800 Nintendo support at your service
  • Kittfox63 @ Kittfox63:
    Wow!
  • K3N1 @ K3N1:
    Wow spelled upside down is Mom
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Sham Wow!!!
  • Shape @ Shape:
    Hi, it's Vince with S-S-S-Slap chop...
  • Shape @ Shape:
    You're gonna be in a great mood all day. You'll be slapping your troubles away with the slap chop, slappin' your troubles away with the slap chop...
  • x65943 @ x65943:
    Guys I need help, my obscure Nintendo system from 20 years ago is giving an error when I try to plug it into my toaster
  • x65943 @ x65943:
    Why aren't you guys helping???!!?
  • x65943 @ x65943:
    Fine I will go to another more helpful website!
  • K3N1 @ K3N1:
    Onlyfans only takes money it's only helpful for about 20 minute
  • x65943 @ x65943:
    I am subscribed to kenniesnewname
  • x65943 @ x65943:
    Unfortunately he doesn't post enough belly button vids, which is the only reason most of us still watch
  • K3N1 @ K3N1:
    I hear that guy is pretty small tho
  • K3N1 @ K3N1:
    Hawaiian punch Mango Monsoon is pretty good ngl
  • K3N1 @ K3N1:
    Really wanna add some whipped vodka to it
    K3N1 @ K3N1: Really wanna add some whipped vodka to it