Hacking sending in bricked softmodded wii?

sportsmaniac095

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 9, 2009
Messages
19
Trophies
0
XP
9
Country
United States
okay so i used any time deleter and deleted an ios on accident. I went to preloader and go to system menu and i cant go there, it shows the message"wii system files are corrupted" in distorted letters. For some reason now when i turn it on it just loads straight to the error message. My question is,if i send it to nintendo and they find out its softmodded, then will i be sued/in trouble or will they just send it back unfixed? I heard that the old wiis dont have this softmod checker that nintendo uses so i want to attempt sending it in.

thanks
 

xzxero

♥bong milk does good for the brain♥
Member
Joined
Jul 18, 2008
Messages
3,831
Trophies
0
Age
13
Location
SB
Website
Visit site
XP
322
Country
United States
yes your going to get sued
biggrin.gif


you still have preloader?
 

techboy

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
1,720
Trophies
0
Age
30
Location
Pennsylvania
Website
Visit site
XP
296
Country
United States
Worst they'll do is charge you more for the repair. More than likely, they won't even look or attempt unbricking, but instead send you a refurbed wii.

Out of curiosity, can you get to preloader by holding RESET while powering on? If so, try entering HBC from preloader, and run the preloader installer again. If it still gives the error, check that system menu IOS is set to IOS50 (for 3.4 menu), IOS60 (for 4.0/4.1 menu), or IOS70 (for 4.2 menu).
 

hempin

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jun 21, 2009
Messages
84
Trophies
0
XP
150
Country
United States
nitrostemp said:
it would be cheaper to get a new/second hand wii, also cant you acess preloader by holding reset?

where do people get this "it's cheaper to get a new wii"..sounds crazy lmao..samething with hardmod.. if you still have preloader then you should be fine..if you have a all black screen and the power light is on, then you need to send to nintendo.if your gonna buy a new wii then sell me your old one for cheap..lmao


LMAO WITH XZXERO...good one
 

sportsmaniac095

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 9, 2009
Messages
19
Trophies
0
XP
9
Country
United States
how much more do you think theyll charge for it being modded? And also i deleted HBC on it by accident so idk if i even have ANY hopes of fixing it on my own lol
 

giantpune

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 10, 2009
Messages
2,860
Trophies
0
XP
213
Country
United States
first, turn it on while holding reset and see if you still have preloader (and it is set to autoboot the system menu). if you do, then you can fix this yourself. I had the exact same issue as you say you have. i installed preloader on a 4.2 without patchng IOS70. installing the bugged IOS via wadmanager fixed it.

if you dont still have preloader, its a job for nintendo. i just sent in a softmodded wii and got a new one in return. no extra charge. it just depends on if the poor chump that gets your wii feels like looking for hacks and stuff, and is able to access the file structure in the nand. cross your fingers that the tech that gets your wii has a big pile in front of him and is in a hurry.
 

Tanas

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 19, 2006
Messages
2,257
Trophies
0
Website
Visit site
XP
102
Country
how can you delete a vital ios plus the homebrew channel by accident?
Try installing wad manager 1.5 or dop-ios as the installed file in preloader, they both should load fine, thats if you havent deleted the ios they need by accident
smile.gif
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    K3N1 @ K3N1: https://youtube.com/shorts/8q-CNsOreKE?feature=share