Region change

Discussion in 'Wii - Hacking' started by tj445, Nov 14, 2010.

Nov 14, 2010

Region change by tj445 at 11:36 AM (788 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. tj445
    OP

    Member tj445 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    178
    Country:
    Japan
    So After spending hours trying to get Black Ops to work on my NTSC-J Console i finally gave up and wanted to just change Region so it works. (Already know its the region so dont go further into this)

    What is the best way to change my 4.2J Console into the U counterpart without any major brickage (i have bootmii so no probs)
    Up until now i have found out that Any region changer and Region changer are the right programs but they have been tested on 3.2 only so im out of luck here.

    anyone has good suggestions to change the region?
     
  2. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,697
    Country:
    United Kingdom
    As I understand it only the Korean Wii differs in hardware/software to any real degree (even then you just have to be careful) so if you want drop down to 3.2 (the same programs should have the option), use one of those programs to change region and upgrade back again if you want (3.2 + hacks can do everything later wiis can aside from that crude SD/NAND wiiware/VC shuffle thing which is just as easily replicated or bettered with homebrew and a wii sports resort patch).
     
  3. tj445
    OP

    Member tj445 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    178
    Country:
    Japan
    The problem is that i dont want to downgrade to 3.2
     
  4. airline38

    Member airline38 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    746
    Country:
    Taiwan
    It's not necessary to change 4.2J to 4.2U if your purpose is to play COD:Black Ops .

    Just use ARC to change 'Game Region Setting' from JPN to USA .
    (I have tested it's OK to use the way then I can play COD:Black Ops disc directly
    or use CFG UL -> no matter Single player , Multi player or Zombies MODE)
     
  5. tj445
    OP

    Member tj445 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    178
    Country:
    Japan
    CFG UL Lets me play it only on PAL without colors.
    While the only Any region changer i found requires Gecko loader, and i dont have usb gecko, any alternate way to start it?
     
  6. tj445
    OP

    Member tj445 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    178
    Country:
    Japan
  7. tj445
    OP

    Member tj445 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    178
    Country:
    Japan
    Got it to run
    but i always get the region non match Warning even if i set it to:
    English
    USA
    USA

    also set the shop channel code, i still get that message whats wrong with it?
     
  8. airline38

    Member airline38 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    746
    Country:
    Taiwan
    You should set it to :

    English
    JPN
    USA

    For CFG UL , u should change the video to FORCE NTSC instead .
     
  9. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States

Share This Page