R4ds Issues

Discussion in 'R4 DS' started by Waynes1987, Nov 11, 2009.

Nov 11, 2009

R4ds Issues by Waynes1987 at 10:17 PM (1,416 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. Waynes1987
    OP

    Member Waynes1987 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    112
    Location:
    england (liverpool)
    Country:
    United Kingdom
    i'll start by proving how noobish i am with these things, i only just found out about R4 cards the other month lmao, and upon ordering one, ive ran into some bad news, for me.
    Most R4s are fakes.

    And i doubt ill be able to tell if its a fake or not,
    i also found that R4 released a firmware that bricked your Ds if you use a clone R4. (more bad news for me. *sigh* heres me thinking R4 card = More games at my finger tips with out all that "carrying the rest in your pocket")

    So i read about YSmenu. And it seems to work well on R4 cards and there lil knock off clones. so im thinking of getting that on my R4 card.

    Ijust dont get what else i need
    And ive googled to no avail.

    i downloaded the R4DS starter pack, from a certain download site. Said the YSmenu was in dutch, so i re configured one using a tutorial i found on here.

    is that all i need?

    Can i run My R4 on Ysmenu alone, is it surposed to run off the R4 firmware?
    If so what firmware would i be best to download. ?

    i ordered a "R4 SDHC"

    Thanks for your help in advanced [​IMG]
     
  2. Waynes1987
    OP

    Member Waynes1987 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    112
    Location:
    england (liverpool)
    Country:
    United Kingdom
    Ah okies i just had a look about and noticed that YSmenu wont work on a R4 SDHC (what the hell does SDHC stand for anyway)

    So im gathering the firmware i have to download is R4 SDHC *some number*.

    Could a mod Please close this thread please >
     
  3. laxman0220

    Member laxman0220 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 24, 2009
    Messages:
    417
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    check on the box of your r4, is the website www.r4i-sdhc.com?
     
  4. Waynes1987
    OP

    Member Waynes1987 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    112
    Location:
    england (liverpool)
    Country:
    United Kingdom

    Thats the thing you see, im trying to prepare for it so everythings ready, should come tomorrow,
    theres a postal strike on atm so havent recieved it yet.
     
  5. novemberend

    Newcomer novemberend Member

    Joined:
    Sep 25, 2009
    Messages:
    18
    Country:
    China
  6. thestig514

    Newcomer thestig514 Member

    Joined:
    May 10, 2009
    Messages:
    16
    Location:
    In front of PC (duh!!)
    Country:
    South Africa
    Ok firstly u have a problem. U r ordering normal R4-SDHC right? Well, the site www.r4i-sdhc.com has stopped producing firmware for it. This sucks, I have emailed them; here is a copy of the reply:
    Dear Customer:
    First of all,we appreciate your feedback and your support.
    If you have the card (without V1.4mark) ,it can not support to update the firmware and can not support DSi 1.4 version current . Our technicians are trying their best to upgrade it, Hope we will get the solution very soon


    lolwut?

    EDIT: Oops, just checked site and found it I am the noob here :/
     
  7. Waynes1987
    OP

    Member Waynes1987 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    112
    Location:
    england (liverpool)
    Country:
    United Kingdom
    ah yeah it sent me to the R4IIISCHD.com
     
  8. laxman0220

    Member laxman0220 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 24, 2009
    Messages:
    417
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    I suggest you look at one the stickied threads about how to set up ysmenu for r4 and clones.
     
  9. Waynes1987
    OP

    Member Waynes1987 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    112
    Location:
    england (liverpool)
    Country:
    United Kingdom
    yeah i read it it says it wont work on SCHD clones. so i guess mines out atm >
     
  10. shawnroof

    Newcomer shawnroof Member

    Joined:
    Jan 18, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    ok i have 2 r4 sdhc cards and they both are supporting ys menu!! The difference is the regular r4 card couldnt support more then a 2 gb card The r4sdhc could support the mini sdhc card which holds the 4 gig or better cards. Also ys menu solves almost all game issues
     
  11. Waynes1987
    OP

    Member Waynes1987 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    112
    Location:
    england (liverpool)
    Country:
    United Kingdom
    O.o ah ill just throw it on then see what happens, do just have the ysmenu on or do i mix it with the R4 kernel?

    Posts merged

    O.o ah ill just throw it on then see what happens, do just have the ysmenu on or do i mix it with the R4 kernel?
     
  12. shawnroof

    Newcomer shawnroof Member

    Joined:
    Jan 18, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    dont think any of the original kernal is in there but i cant remember exeactly how i came up with the folder pack ys menu u have yo follow directions for what you have let me no if them files help u
     
  13. Waynes1987
    OP

    Member Waynes1987 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    112
    Location:
    england (liverpool)
    Country:
    United Kingdom
    i will do ^-^ thanks again, just waiting till it says i can download atm, ill reply here with the results.
     
  14. Waynes1987
    OP

    Member Waynes1987 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    112
    Location:
    england (liverpool)
    Country:
    United Kingdom
    Cheers man all up and running now ^^
     

Share This Page