Question about YSmenu on R4

Discussion in 'R4 DS' started by Heartless141, Oct 25, 2008.

Oct 25, 2008
  1. Heartless141
    OP

    Newcomer Heartless141 Member

    Joined:
    May 24, 2008
    Messages:
    16
    Country:
    New Zealand
    i have some question on YSmenu ( havent tried it yet )
    it replace R4 firmware right ?

    so hows the menu layouts and themes like?

    and finally, does the cheat.dat show up fully on it? or i still have to dellete some cheat i dont need?

    thanks in advance
     
  2. InuYasha

    Member InuYasha Professional Coke Fiend

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    1,778
    Country:
    United States
    You don't have to make it replace the firmware if you don't want to,ysmenu uses dstt firmware so it'll look like that.....
     
  3. Narin

    Former Staff Narin The Cheat Master, kupo!

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    2,624
    Country:
    United States
    Actually, YSMenu has its own theme and don't use the DSTT themes.
     
  4. Heartless141
    OP

    Newcomer Heartless141 Member

    Joined:
    May 24, 2008
    Messages:
    16
    Country:
    New Zealand
    so i gotta make my own themes then?

    i still dont get it, if i dont have to make it replace R4 firmware, then its a .nds boot? or can you switch between em?
     
  5. Narin

    Former Staff Narin The Cheat Master, kupo!

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    2,624
    Country:
    United States

    The R4 don't really have a "firmware", its more like a loader. The R4 firmware is just a encrypted NDS file. Its possible to decrypt it and run it as a .nds file. The same can be does with YSMenu, you can encrypt the NDS file and use it as a firmware for the R4 or run it as a .ds file. Though I suggest using it as a firmware since the R4 firmware is extremely buggy and only has a 90% compatibility rate.
     
  6. Heartless141
    OP

    Newcomer Heartless141 Member

    Joined:
    May 24, 2008
    Messages:
    16
    Country:
    New Zealand
    thanks narin [​IMG] im using the r4ysauto right now to put YSmenu on.
    problem solved ( well, almost, except now i gotta look for how to make the R4 loader into a .nds )

    [​IMG] thanks again

    Now i have this error while trying to load Ouendan 2, it say something about the ttreset.dat fail and cant patch ( i checked and there is a file named ttreset.dat there )
    anyone have solution for this?
     
  7. Heartless141
    OP

    Newcomer Heartless141 Member

    Joined:
    May 24, 2008
    Messages:
    16
    Country:
    New Zealand
  8. InuYasha

    Member InuYasha Professional Coke Fiend

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    1,778
    Country:
    United States
    Do you have a TTMenu folder?

    ~Edit~
    Narin - most if not all of the games I run on the original R4 Fw works fine,(cept that sonic rpg game but it sucked so wasn't worth fixing) lol,if there was a way to make ysmenu look excatly like the R4 loader then I might be tempted to use it as the orig. FW,sadly it's a shame you can only have 1 theme while using ysmenu......
     
  9. skyman747

    Member skyman747 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 25, 2008
    Messages:
    399
    Country:
    United States
    I got that problem trying to load Phoenix Wright one time. There are two solutions
    Quick: Underneath the game, there is a checkbox for "reset." Just uncheck that.
    Option 2: This solved it for me. Change the "YSMenu" folder to "TTMenu"
     

Share This Page