Pokemon Problem m3real

Discussion in 'M3 Adapter' started by gweedyj, Dec 16, 2007.

Dec 16, 2007

Pokemon Problem m3real by gweedyj at 8:09 AM (2,219 Views / 0 Likes) 23 replies

  1. gweedyj
    OP

    Member gweedyj GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    137
    Location:
    Murder City, Mi
    Country:
    United States
    Hey every time i try to connect to wifi on my m3real on pokemon diamond the game freezes could this be a bad rom or something with my m3?
     


  2. gweedyj
    OP

    Member gweedyj GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    137
    Location:
    Murder City, Mi
    Country:
    United States
    any one?
     
  3. golden

    Member golden What a Digital Dummy!!!

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,453
    Country:
    United States
    Probably bad rom as I have not heard any wifi problems so far. Only DL play problems. Try a different dump or perhaps dump your own cart to be safe.
     
  4. gweedyj
    OP

    Member gweedyj GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    137
    Location:
    Murder City, Mi
    Country:
    United States
    sadly my cart got stolen but ill try getting a new dl

    Update: oddly enough now it works. weird. now one thing i notice is when it froze on me and did not work i had a gba game loaded 2. this could be the problem.
     
  5. gweedyj
    OP

    Member gweedyj GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    137
    Location:
    Murder City, Mi
    Country:
    United States
    now see oddly enough its freezing up again.
     
  6. g6team

    Member g6team GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    545
    Country:
    Hong Kong
    which firmware are you using?
     
  7. gweedyj
    OP

    Member gweedyj GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    137
    Location:
    Murder City, Mi
    Country:
    United States
    M3DS Real loader 2.7b
     
  8. g6team

    Member g6team GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    545
    Country:
    Hong Kong
    upgrade it to 2.7D and see if it'll work.
     
  9. gweedyj
    OP

    Member gweedyj GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    137
    Location:
    Murder City, Mi
    Country:
    United States
    nope still freezing
     
  10. g6team

    Member g6team GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    545
    Country:
    Hong Kong
    Try starting the game with the Y button
     
  11. gweedyj
    OP

    Member gweedyj GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    137
    Location:
    Murder City, Mi
    Country:
    United States
    that worked thanx
     
  12. g6team

    Member g6team GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    545
    Country:
    Hong Kong
    Yup no pro. [​IMG]
     
  13. gweedyj
    OP

    Member gweedyj GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    137
    Location:
    Murder City, Mi
    Country:
    United States
    man i must say when it comes to customer service you guys are amazing. i wish every company was like you.
     
  14. g6team

    Member g6team GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    545
    Country:
    Hong Kong
    Thank you gweedyj!

    We appreciate your feedback!

    [​IMG]
     
  15. cray-

    Newcomer cray- Member

    Joined:
    Dec 17, 2007
    Messages:
    14
    Location:
    perth.au
    Country:
    Australia
    Out of curiosity, what does starting with the Y button actually do? I had a look in the manual but couldn't find any mention of it.
     
  16. luisrodl

    Newcomer luisrodl Advanced Member

    Joined:
    Aug 6, 2007
    Messages:
    63
    Location:
    Puerto Rico
    Country:
    Puerto Rico
    When you start a game with the Y button it enables download play in that game.
     
  17. Xeronage

    Member Xeronage GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    612
    Country:
    It even says on the game screen... [Y] Enable Download Play
     
  18. Maikel Steneker

    Member Maikel Steneker M3 Fanboy

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    3,396
    Country:
    Netherlands
    Yeah, but it seems to fix Pokemon too! And that one doesn't even use Download Play...
     
  19. Xeronage

    Member Xeronage GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    612
    Country:
    I suppose it fixes communication related protocols usually used by Download Play, but in this case Wifi too
     
  20. cray-

    Newcomer cray- Member

    Joined:
    Dec 17, 2007
    Messages:
    14
    Location:
    perth.au
    Country:
    Australia
    Hehehehe oops, I haven't actually recieved my M3DSR yet, was just curious and trying to learn any little tips and tricks to make it as easy as possible for my gf to use. Cheers all.
     

Share This Page