Hacking Ninjahax

eviljin

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 18, 2015
Messages
34
Trophies
0
Age
45
XP
282
Country
United States
I'm trying to install rednand on my new 2DS using Plailect with ninjahax but keep getting "An error has occurred forcing the software to close." every time I select create QR. It's a 2DS fw 9.9.0-14U.

Anyone else have this problem or know how to fix this?

Thanks in advance.
 

zoogie

playing around in the dsiware
Developer
Joined
Nov 30, 2014
Messages
8,457
Trophies
2
XP
14,030
Country
Micronesia, Federated States of
I'm trying to install rednand on my new 2DS using Plailect with ninjahax but keep getting "An error has occurred forcing the software to close." every time I select create QR. It's a 2DS fw 9.9.0-14U.

Anyone else have this problem or know how to fix this?

Thanks in advance.
Do you actually have a physical copy of cubic ninja? You're gonna need a physical game since that system was cart updated to 9.9 and browser thus deleted.

https://smealum.github.io/ninjhax2/
 

Just3DS

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 31, 2015
Messages
440
Trophies
0
XP
216
Country
There is one QR code meant to be scanned using 3DS Camera app to load the url for browserhax. The browserhax won't work if like zoogie says that browser is deleted (replaced with dummy when cart updated to 9.9)
There is another QR code that is generated by Ninjhax website, try follow the link posted by zoogie and make sure you have starter.zip extracted (found on same site) on your console sd card and scan QR in game.

... unless I'm mistaken...
 
Last edited by Just3DS,

eviljin

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 18, 2015
Messages
34
Trophies
0
Age
45
XP
282
Country
United States
There is one QR code meant to be scanned using 3DS Camera app to load the url for browserhax. The browserhax won't work if like zoogie says that browser is deleted (replaced with dummy when cart updated to 9.9)
There is another QR code that is generated by Ninjhax website, try follow the link posted by zoogie and make sure you have starter.zip extracted (found on same site) on your console sd card and scan QR in game.

... unless I'm mistaken...

I didn't even get that far to scan QR. Whenever I choose Create->QR in the game, the game crashes.
 

Just3DS

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 31, 2015
Messages
440
Trophies
0
XP
216
Country
I didn't even get that far to scan QR. Whenever I choose Create->QR in the game, the game crashes.
Delete the save first:

"In this case, all you need to do is clear CUBIC NINJA's savegame and install the exploit again. To do so, enter CUBIC NINJA's main menu and hold L+R+X+Y; after a few seconds, a menu will show up asking whether you'd like to clear your savegame. Do it, grab the QR code for your new firmware version and you should be good to go!"
 

eviljin

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 18, 2015
Messages
34
Trophies
0
Age
45
XP
282
Country
United States
Delete the save first:

"In this case, all you need to do is clear CUBIC NINJA's savegame and install the exploit again. To do so, enter CUBIC NINJA's main menu and hold L+R+X+Y; after a few seconds, a menu will show up asking whether you'd like to clear your savegame. Do it, grab the QR code for your new firmware version and you should be good to go!"

I tried to clear the save by hold LRXY but it didn't do anything.
 

Just3DS

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 31, 2015
Messages
440
Trophies
0
XP
216
Country
I tried to clear the save by hold LRXY but it didn't do anything.
You have to try when showing the Cubic Ninja first main screen I think (the one in which CN is roaming around in background). You need to keep holding in that sequence for few seconds.
EDIT: NOPE, it is on second screen (the main menu that is).
 
Last edited by Just3DS,

eviljin

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 18, 2015
Messages
34
Trophies
0
Age
45
XP
282
Country
United States
You have to try when showing the Cubic Ninja first main screen I think (the one in which CN is roaming around in background). You need to keep holding in that sequence for few seconds.
EDIT: NOPE, it is on second screen (the main menu that is).
I did, nothing happened. I did this on a couple of 3DS before, only this 2DS giving me a hell of a headache. See if I dig out OOT3D in the closet somewhere to see if that'll work.
 

Just3DS

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 31, 2015
Messages
440
Trophies
0
XP
216
Country
I did, nothing happened. I did this on a couple of 3DS before, only this 2DS giving me a hell of a headache. See if I dig out OOT3D in the closet somewhere to see if that'll work.
See if your 2DS cameras are working. Just try opening 3DS camera app and try both in and out camera previews.
 

MelonGx

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 8, 2009
Messages
1,648
Trophies
0
XP
889
Country
China
Why didn't you create the 9.9 save by scanning QR with another 3DS?
I think the error should be a problem from scanning QR with 9.3-10.7 factory FWs or frankenfirmwares.
 
Last edited by MelonGx,

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KenniesNewName @ KenniesNewName: Cheapest I found $230 tax/s&h +1