Hacking My sysNAND updated rather than my emuNAND?

CGGamer

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 10, 2016
Messages
58
Trophies
0
XP
209
Country
United States
So I was almost done with the A9LH installation, then I ran out of space on my SD, so I got another one and copied all the files from the original. When I booted into my redNAND, it was on 9.2 but it was on 10.5 with the original SD. I updated my redNAND (and yes, I was definetley on redNAND) . And when I booted back into sysNand, that was upgraded. I can't even access my rednand via Luma because it just crashes when I load it.:cry: What are my options?
 

vb_encryption_vb

That hardmod guy....
Member
Joined
Nov 21, 2015
Messages
1,995
Trophies
2
Age
41
Location
Acworth, GA
XP
1,915
Country
United States
So I was almost done with the A9LH installation, then I ran out of space on my SD, so I got another one and copied all the files from the original. When I booted into my redNAND, it was on 9.2 but it was on 10.5 with the original SD. I updated my redNAND (and yes, I was definetley on redNAND) . And when I booted back into sysNand, that was upgraded. I can't even access my rednand via Luma because it just crashes when I load it.:cry: What are my options?

Hardmod or dsiwarehax.

Dsiwarehax requires another 3ds already running cfw.
 

CGGamer

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 10, 2016
Messages
58
Trophies
0
XP
209
Country
United States
Get a hardmod than. If you have solder experience do it yourself, if not send it off and pay someone.
And one last thing, is there another CFW compatible with 11.0 so I can figure out what my redNAND firmware is? If not, is there any way I can find out? And I have a buckup of my redNAND, can I use that backup and restore it as sysNAND?
 

The Real Jdbye

*is birb*
Member
Joined
Mar 17, 2010
Messages
23,139
Trophies
4
Location
Space
XP
13,614
Country
Norway
So I was almost done with the A9LH installation, then I ran out of space on my SD, so I got another one and copied all the files from the original. When I booted into my redNAND, it was on 9.2 but it was on 10.5 with the original SD. I updated my redNAND (and yes, I was definetley on redNAND) . And when I booted back into sysNand, that was upgraded. I can't even access my rednand via Luma because it just crashes when I load it.:cry: What are my options?
What makes you so sure you were in redNAND?
If you just copied over the files from the other SD your redNAND wouldn't even be on the SD as it's on a separate partition. You have to backup the redNAND with emuNAND9, format redNAND on the new card, THEN copy over the files and restore your redNAND backup.
 
  • Like
Reactions: Zidapi

invaderyoyo

invader
Member
Joined
Mar 17, 2014
Messages
1,101
Trophies
0
Age
29
Location
Southern California
XP
1,293
Country
United States
So I was almost done with the A9LH installation, then I ran out of space on my SD, so I got another one and copied all the files from the original. When I booted into my redNAND, it was on 9.2 but it was on 10.5 with the original SD. I updated my redNAND (and yes, I was definetley on redNAND) . And when I booted back into sysNand, that was upgraded. I can't even access my rednand via Luma because it just crashes when I load it.:cry: What are my options?
If you wanna copy rednand over to another sd card, you'd have to make an image of the sd card and then write it to the new one and expand the biggest partition.
 

CGGamer

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 10, 2016
Messages
58
Trophies
0
XP
209
Country
United States
What makes you so sure you were in redNAND?
If you just copied over the files from the other SD your redNAND wouldn't even be on the SD as it's on a separate partition. You have to backup the redNAND with emuNAND9, format redNAND on the new card, THEN copy over the files and restore your redNAND backup.

I set luma3ds to say "emu" in settings if it was on rednand or emunand, and it said emu before the firmware. And I booted into it just fine
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    oh sweet
  • BakerMan @ BakerMan:
    it's a bit more complicated than that
  • BakerMan @ BakerMan:
    click link (the chain icon), then paste the link without adding text for the link to say
    +1
  • BakerMan @ BakerMan:
    that's how you embed
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Or just hit edit
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    This newfangled shoutbox always trips me up
  • K3Nv2 tempBOT:
    K3Nv2 rolls 1d6 and gets 2 (2).
  • BakerMan @ BakerMan:
    how do you roll a die?
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    with your hands, duh. Well uremum has a party trick that she uses something else
  • BakerMan @ BakerMan:
    in chat i mean
  • BakerMan @ BakerMan:
    and what if i don't have any hands? (i mean, i do (duh), but what if i didn't?)
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Uremum is in the chat and she told me you're grounded
    +1
  • BakerMan @ BakerMan:
    cap
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    Uremum's mum grounded her
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    This is Bakermans mum you're grounded no internet
    +1
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    He must be listening, no response
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Well he shouldn't have used chatgpt to do his homework
    +1
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    Wut
  • HiradeGirl @ HiradeGirl:
    I got crabs
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    The crustacean or the disease?
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Well we warned you about Juan
    +4
  • wolffangalchemist @ wolffangalchemist:
    I personally love seafood.
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    Good night
    Xdqwerty @ Xdqwerty: Good night