Moonshell 2.10: soft reset issue

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by jak larnak, Feb 19, 2010.

Feb 19, 2010
  1. jak larnak
    OP

    Member jak larnak GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 21, 2009
    Messages:
    188
    Location:
    Not so far
    Country:
    France
    Hi everyone,

    I'm using Moonshell 2.10 with an AK2i (AKAIO 1.5.1) and i can't figure out how to exit back to AKAIO firmware.

    I renamed "akmenu4.nds" to "RPGS.nds" and put it in the moonshl2/resetmse directory but all i get is a freeze (white top screen and black bottom screen).

    Does anyone has a solution to make MS2 soft reset working properly?

    Thx for any answer.
     
  2. scrtmstr

    Member scrtmstr GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    839
    Location:
    the Netherregions!
    Country:
    Netherlands
    Mine doesn't work either, but I just hit my dsi power button once, and then restart my ak2i.
     
  3. House Spider

    Banned House Spider In the GBAtemp attic.

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    1,282
    Location:
    Dundalk
    Country:
    Ireland
    Me too, or if I'm on the Lite, I reinsert the 3in1.
     
  4. nekoakuma

    Newcomer nekoakuma Advanced Member

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    81
    Country:
    Australia
    My soft-reset works fine.
    Using Ak2i - AKAIO 1.5.1 with MS2.10Stable

    I'm using the moonshell softreset file (v0.6?). I don't have a sd-adapter atm so I can't check the file but from memory its 144kb (63kb zipped)

    I think the file is reset.mse , just rename it to your CARDNAME.nds and it should work.
     
  5. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Not to say you're wrong, but to clarify:

    reset.mse = Game Soft Reset -- I'm not sure what type of file it is, but I think it's a specific file type.
    CARD.nds = Exit to Firmware -- This can be any NDS, though it probably needs to be DLDI patched.
     
  6. nekoakuma

    Newcomer nekoakuma Advanced Member

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    81
    Country:
    Australia
    the reset.mse im talking about is from an older version of ms.
    card.nds is usually just the mainmenu.nds or reset.mse file for the cart.

    ive found a microsd adapter and ill ul the file in a bit.
    Also, heres what it says when I 'Exit to FW' (screen changesfast so might miss some)
    -----------
    boot Moonshell Execute SoftReset 0.6b4a
    Mar30 2008 15:15:54
    Moonlight modified by Rudolph
    071227
    DLDI Version
    -----------------------
    (theres some more but im too lazy to keep resetting, already reset 5 times)

    EDIT: Try this
    http://filetrip.net/f9782-Moonshell2-Soft-Reset-0-6b4a.html

    I included the reset.mse and the renamed one for AK2i (both exactly the same file)

    This is opposed to the normal AK2i soft-reset where it says something else.
     
  7. Xenon++

    Member Xenon++ Taiju Yamada

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    1,394
    Country:
    Japan
    1.Put rpgs.mse/mselink.exe/akmenu4.nds in the same folder (rpgs.mse mselink.exe from http://gbatemp.net/index.php?showtopic=208136 mshl2tools_r27.7z)
    2.in cmd.exe: mselink rpgs.mse /akmenu4.nds ak2i.nds
    3.Copy it as /moonshl2/resetmse/RPGS.nds and /moonshl/plugin/reset.mse

    I'm using this installation and it works 100%.
    Actually XXXX.nds = MoonShellExecute reset.mse - special MSE information on memory
     

Share This Page