WIP Modchip Software: Simple-UF2 with SWITCHBOOT. Save fuses without AutoRCM

Discussion in 'Switch - Backup Loaders & Modchips' started by mattytrog, Dec 18, 2018.

?
  1. None - Leave as it is

    10.3%
  2. Add payload to hekate_ipl.ini

    13.8%
  3. Dump All Keys

    13.8%
  4. Backup BOOT0/1/PRODINFO to safe location / Restore from safe location

    3.4%
  5. Choose backup folder to use

    24.1%
  6. Dump package 1/2

    10.3%
  7. Print fuse info

    13.8%
  8. Print EMMC info

    20.7%
  9. Print SD card info

    69.0%
  10. Screenshot

    24.1%
Multiple votes are allowed.
  1. mrdude

    mrdude GBAtemp Advanced Fan

    Member
    6
    Dec 11, 2015
    Yes same thing for that as well - I've attached my uf2 in the above post - can you test it for me please, so I can rule that out as an issue? thanks.
     
  2. mattytrog
    OP

    mattytrog You don`t want to listen to anything I say.

    Member
    12
    Apr 27, 2018
    United Kingdom
    I can. But you may have a bit of a wait.

    I`m working on the file-based emuMMC. Made some changes and got it booting.

    Getting an exception though.
     
  3. mrdude

    mrdude GBAtemp Advanced Fan

    Member
    6
    Dec 11, 2015
    No worries, there's no rush - this has always been like this for me. I'm unsure if it's a firmware/nand issue or wiring issue with my chip. Nobody else seems to have those issues. It's not a major deal though as I can still install via usb using my switch hub and usb drive via SX installer

    I'm using a usb c - otg cable. If that makes any difference?
     
    Last edited by mrdude, Jun 19, 2019
  4. rodrigues14

    rodrigues14 Member

    Newcomer
    4
    Nov 30, 2009
    Brazil
    @mattytrog you can fix rcm-x86 to search payload.bin on sd? because when use this UF2 file chip keep on and can't use Goldleaf usb install, i try all uf2 disponible, only 1 work fine but kill joycon on right side :( ( i refeer to switchboot uf2)
     
  5. mattytrog
    OP

    mattytrog You don`t want to listen to anything I say.

    Member
    12
    Apr 27, 2018
    United Kingdom
    OK. Which one worked fine?
     
    rodrigues14 likes this.
  6. rodrigues14

    rodrigues14 Member

    Newcomer
    4
    Nov 30, 2009
    Brazil
  7. mattytrog
    OP

    mattytrog You don`t want to listen to anything I say.

    Member
    12
    Apr 27, 2018
    United Kingdom
    rodrigues14 likes this.
  8. rodrigues14

    rodrigues14 Member

    Newcomer
    4
    Nov 30, 2009
    Brazil
    same link?
     
  9. mattytrog
    OP

    mattytrog You don`t want to listen to anything I say.

    Member
    12
    Apr 27, 2018
    United Kingdom
    RCMX86 internal
     
    rodrigues14 likes this.
  10. rodrigues14

    rodrigues14 Member

    Newcomer
    4
    Nov 30, 2009
    Brazil
  11. mattytrog
    OP

    mattytrog You don`t want to listen to anything I say.

    Member
    12
    Apr 27, 2018
    United Kingdom
    rodrigues14 likes this.
  12. rodrigues14

    rodrigues14 Member

    Newcomer
    4
    Nov 30, 2009
    Brazil
    sure i will open the console, you think maybe is my magnet resistor?
    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    15609821960854928014590991003443.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    1560982243241633702960065586835.
     
  13. mattytrog
    OP

    mattytrog You don`t want to listen to anything I say.

    Member
    12
    Apr 27, 2018
    United Kingdom
    Your wiring is incorrect sir.

    The joycon strap is incorrect.

    Also please reflow the GND and RESET pad with flux. They look like a bit like "pigeon shit" as we say in the trade.

    Apart from that, good job.
     
    Last edited by mattytrog, Jun 19, 2019
    rodrigues14 likes this.
  14. rodrigues14

    rodrigues14 Member

    Newcomer
    4
    Nov 30, 2009
    Brazil
    You mesmo os incorrect on chip? Because i follow the Guide in rcm-x86 Github
     
  15. mattytrog
    OP

    mattytrog You don`t want to listen to anything I say.

    Member
    12
    Apr 27, 2018
    United Kingdom
    rodrigues14 likes this.
  16. rodrigues14

    rodrigues14 Member

    Newcomer
    4
    Nov 30, 2009
    Brazil
    You mean the BLUE one on diagram? Because the Orange one i have on my install

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I see i solder on diff pad on chip is that the issue?
     
  17. mattytrog
    OP

    mattytrog You don`t want to listen to anything I say.

    Member
    12
    Apr 27, 2018
    United Kingdom
    Solder the orange one to the correct point.

    You have it connected correctly it seems on the Switch side, but it is connected to D0 on the RCMX86. This is incorrect. At least for my software anyway.

    Connect to D2 instead.
     
    rodrigues14 likes this.
  18. rodrigues14

    rodrigues14 Member

    Newcomer
    4
    Nov 30, 2009
    Brazil
    Btw the pidgey shit yoy reter ( i laungh so much )
    Is hot glue down the chip

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —


    Thank you so much for the help and sorry for bother you, i don't check your wiring os diff from rcm-x86 Github, thank you for the support and for you work on the scene
     
    mattytrog likes this.
  19. mattytrog
    OP

    mattytrog You don`t want to listen to anything I say.

    Member
    12
    Apr 27, 2018
    United Kingdom
    No problem! Let me know if it is working

    :)
     
    rodrigues14 likes this.
  20. MAMBO3000

    MAMBO3000 Newbie

    Newcomer
    1
    Jan 21, 2019
    Puerto Rico
    @mattytrog Hi friend i have a issue with trinket m0 im trying to update the switchboot but i cant access the bootloader im pressing the reset button twice like always but nothing happen im in switchboot 1.10 when i press twice the reset button the light turn red flashing fast and its supposed to flash but slowly.
     
Loading...