Megaman ZX on G6 Lite...is it working for you?

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by badrad, Sep 19, 2006.

Sep 19, 2006
  1. badrad
    OP

    Newcomer badrad Newbie

    Joined:
    Sep 19, 2006
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Hey everyone,

    I'm new here [​IMG] Just getting into the DS lite cards and homebrew stuff in general. I had a question.

    Megaman ZX isn't working on my G6 Lite here. The only reason I am concerned is I was about to pick up a second G6 Lite for my fiancee, and now I'm concerned that perhaps new games have some way to stop them from running on the backup carts! Is anyone else having success with this game?

    Thanks.

    Edit: If you have this problem, it can be fixed by using the latest loader, which is currently version 4.4 which is not yet on the English download site but can be found at the bottom of this page: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=36989
    Thanks everyone for your help.
     
  2. AWESOME_noob

    Member AWESOME_noob GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 3, 2004
    Messages:
    266
    Country:
    United Kingdom
    nO PROBS HERE MATE! ALL game inc. mega man are working-a-ok!

    BTW forget about homebrew if ur getting a G6....it no-no worky!

    You understand my engrish/whut i am sayin' eh? Well do u punk?
     
  3. badrad
    OP

    Newcomer badrad Newbie

    Joined:
    Sep 19, 2006
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    I've had fairly good success with homebrew, as long as it doesn't need the fat libraries (which, if i understand it correctly, let the app access file outside of its rom). The only two things that I tried that didn't work were DS Doom and (unfortunately) DS Organize. Hopefully someday homebrew developers will get fat working on the G6 Lite.
     
  4. badrad
    OP

    Newcomer badrad Newbie

    Joined:
    Sep 19, 2006
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Actually, just got it to work.

    I had to go to the Read Method tab and change from DoFat to Safe Mode. Now the game boots and runs fine.

    As far as I can tell the only downside to Safe Mode is no support for soft reset - which I never use anyway. Perhaps I should start using Safe Mode as a default.
     
  5. sketch143

    Member sketch143 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Messages:
    127
    Country:
    Canada
    that works with safe mode but i doubt that you can save. Update your loader for better compatibility with the newer games
     
  6. badrad
    OP

    Newcomer badrad Newbie

    Joined:
    Sep 19, 2006
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Yikes, your right. No saves!

    I've been reading up more, and it appears every once in a while new games come out where you will need a new loader/flasher. I am running the latest software U-disk Manager Version V4.3A(+ loader V4.3A)

    Except...why does it work for AWESOME_noob? Any ideas?

    Thanks for the help by the way.
     
  7. ohoni

    Newcomer ohoni Advanced Member

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    77
    Country:
    United States
    I just got my G6 yesterday, but it works for me. I'm running the 4.3 firmware patched in, and the 4.4 loader, and I saved the game in safe mode (otherwise it locked up at the end of the "you got the Zx" fmv). I did have a problem though when I went from the non-safemode version to the safemode version, where it lost my saves, but I've put in six hours since, turning it on and off several times, and it's retained the saves since then.
     
  8. badrad
    OP

    Newcomer badrad Newbie

    Joined:
    Sep 19, 2006
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Where is the 4.4 loader? The highest on their website is 4.3a.

    The loader must be it - as thats the only difference between you and me [​IMG]
     
  9. Hypnotoad

    Member Hypnotoad GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    312
    Location:
    Space.
    Country:
    United States
  10. badrad
    OP

    Newcomer badrad Newbie

    Joined:
    Sep 19, 2006
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Awesome, thanks for the link. Gonna try it out in a bit, but looks like this will solve it! From the changelog:

    3) #556 & #559 - Solved the problem that only safe mode was working

    and 556 = megaman!

    I'll report back later.
     
  11. Adventures_of_Lo

    Newcomer Adventures_of_Lo Advanced Member

    Joined:
    Jul 27, 2006
    Messages:
    73
    Country:
    Finland
    I used the 4.4 loader & 4.3 Firmware. The game starts and save works and everything was working perfectly until the game froze to a white screen when I tried to change into Hx gear from Zx. Haven't yet tried if this is only a one time thing, but I'm guessing it'll happen again. I used DoFat & rom trim & soft reset. The reason I have this problem is propably the rom trim though. I'll backup my save and burn the rom without rom trim now and see if it works.
     
  12. sketch143

    Member sketch143 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Messages:
    127
    Country:
    Canada
    When i write the rom, i don't touch the settings unless necessary.. i found that trimming the rom proves useless anyways, and it makes problems like this surface. Played through Megaman ZX without a single problem with No safemode, no rom trim and no soft reset. Saves fine. Never encountered white screens or hangs of any sort.
     
  13. Xlom3000

    Newcomer Xlom3000 Member

    Joined:
    Sep 14, 2006
    Messages:
    21
    Country:
    has anyone gotten the linkage for this game working?

    There's a couple doors near the end that require MMZ 3 and MMZ 4 to be plugged in to unlock them
     
  14. badrad
    OP

    Newcomer badrad Newbie

    Joined:
    Sep 19, 2006
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Sure enough, using the 4.4 loader fixed my issue. The game is working, and saves are working!

    Thanks everyone for your help.
     
  15. Quaker Oats

    Newcomer Quaker Oats Newbie

    Joined:
    Sep 3, 2006
    Messages:
    1
    Country:
    United States

    The same thing happens to me (crashes when I try to put on Hx gear) and I tried multiple times. Has anyone found a way to fix this?
     
  16. g.crow

    Member g.crow beide mittelfinger hoch

    Joined:
    Feb 26, 2006
    Messages:
    770
    Country:
    United States
    it needs save mode to prevent it from crashing.
    had same problem, solves it.

    mars
     
  17. SpaceJump

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    Use Safe mode!
     
  18. IAmTheRad

    Member IAmTheRad GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 7, 2006
    Messages:
    198
    Country:
    Canada
    Doesn't crash for me in DoFat, but it's when software reset is enabled that it crashes

    it's like rocket slime. Crashes when software reset is on
     
  19. Adventures_of_Lo

    Newcomer Adventures_of_Lo Advanced Member

    Joined:
    Jul 27, 2006
    Messages:
    73
    Country:
    Finland
    Also leaving the rom trim out fixes all the problems. (It often does, doesn't it?)
     
  20. Lacrimosa

    Member Lacrimosa GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    118
    Country:
    Greece
    I just played it with soft reset, dofat and no trim rom and works perfectly.

    I saved and started it again. Works just fine. (v4.5 u-disk, v4.4 loader) [​IMG]
     

Share This Page