M92T36 or BQ24193

Discussion in 'Switch - Console, Accessories & Hardware' started by nerirififi, Jan 4, 2019.

  1. Pintglass

    Pintglass GBAtemp Regular

    Member
    3
    Jan 28, 2019
    United Kingdom
    There's a choke just above the usb port, above the usb D+ D- test points and the esd device
     
  2. paraskevas

    paraskevas Member

    Newcomer
    1
    Sep 18, 2019
    Greece
    I can't measure continuity from the pads to the red side... I can sense on the green (on each pad / data line). Is that normal? please tell me it isn't
     

    Attached Files:

  3. Pintglass

    Pintglass GBAtemp Regular

    Member
    3
    Jan 28, 2019
    United Kingdom
    You should have continuity from the green side to the red side, test on the red side for resistance to ground
     
  4. fnwhatnow

    fnwhatnow Member

    Newcomer
    1
    Sep 24, 2019
    United States
    Actually, funny thing..the OS not loading was because of a firmware mismatch with the fuses. I loaded atmos and then choidujoourNX and upgraded to 8.0.1 for 9 fuses burnt. wala! Switch fires up.

    It makes me think that testing for the switch fast charging (switch from .48 to 1.78) with the mb only connected might only happen IF the firmware is loaded correctly. I say this because the power charge indicator on the screen started working once I fixed the FW version. I am new to this so I don't know if autorcm does the same thing, probably not.
     
  5. paraskevas

    paraskevas Member

    Newcomer
    1
    Sep 18, 2019
    Greece
    I can measure 0.63MΩ and 0.64ΜΩ on top and bottom between the red side and the shield of the SoC
     
  6. Pintglass

    Pintglass GBAtemp Regular

    Member
    3
    Jan 28, 2019
    United Kingdom
    And have you got continuity between the green side and the red side
     
  7. fnwhatnow

    fnwhatnow Member

    Newcomer
    1
    Sep 24, 2019
    United States
    I have another switch that won't display anything when in the dock. It was another ebay no power purchase that I tossed a P13usb on. It looks like the repair was attempted but whoever did it lacked the skills to complete and managed to blow some caps off the VDD in on the side closest to the chokes.

    I know these guys are for smoothing but can't I just short these pads?

    BTW this picture is BEFORE I fixed it, lol. Please don't think I did this terrible job.
     

    Attached Files:

  8. paraskevas

    paraskevas Member

    Newcomer
    1
    Sep 18, 2019
    Greece
    No, I don't have continuity between the two sides. I think this is the problem! I have continuity from the GREEN side to the pads (and the cable)
     
  9. Pintglass

    Pintglass GBAtemp Regular

    Member
    3
    Jan 28, 2019
    United Kingdom
    Are you talking about the caps on the 3v3 rail for vdd to the pI3usb or the caps on the data lines?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Yeah thats why you can't connect to pc you could remove the choke and bridge the 2 lines with wire to test before you buy some chokes.
     
    fnwhatnow likes this.
  10. paraskevas

    paraskevas Member

    Newcomer
    1
    Sep 18, 2019
    Greece
    Any idea how should I search for them? What package is this?
     
  11. Pintglass

    Pintglass GBAtemp Regular

    Member
    3
    Jan 28, 2019
    United Kingdom


    search google for Murata DLM0NSN900HY2
     
  12. paraskevas

    paraskevas Member

    Newcomer
    1
    Sep 18, 2019
    Greece
    Thanks!
     
  13. Pintglass

    Pintglass GBAtemp Regular

    Member
    3
    Jan 28, 2019
    United Kingdom
    Try again i'd put an o instead of a zero
     
    fnwhatnow likes this.
  14. fnwhatnow

    fnwhatnow Member

    Newcomer
    1
    Sep 24, 2019
    United States
    Pins 32, 29, and 26 looks like the VDD lines. If you look at my pic you can see they are missing. The specs sheet calls for caps but they are gone.

    upload_2019-9-24_19-19-52.
     

    Attached Files:

  15. Pintglass

    Pintglass GBAtemp Regular

    Member
    3
    Jan 28, 2019
    United Kingdom
    If you mean replace the caps with a wire, then you can't do that you'd be creating a direct short to ground.

    Your original Photo isn't clear enough to really see anything.
     
    Last edited by Pintglass, Sep 25, 2019
    fnwhatnow likes this.
  16. fnwhatnow

    fnwhatnow Member

    Newcomer
    1
    Sep 24, 2019
    United States

    You answered my question. From my research those are decoupling caps.

    upload_2019-9-25_7-47-53.




    I believe they are 100pf. I have an LCR meter en route so I will lift that last cap off the board, measure it, then try to replace that. Thanks for your help. I'll report back.
     
  17. Pintglass

    Pintglass GBAtemp Regular

    Member
    3
    Jan 28, 2019
    United Kingdom
    The caps are 0.1 μf, i'd also get yourself a new pi3usb and start again with that.
     
  18. fnwhatnow

    fnwhatnow Member

    Newcomer
    1
    Sep 24, 2019
    United States
    I did, I replaced it and I also had to run a line to one of the filters, it looks like the last tech lifted a pad underneath the chip you can see that on the bottom left pin where it was scratched off.
    When I lifted the chip off that pad was gone.

    In any event it works but it it doesn't connect to the dock at all and the USB C only works in one direction. I am thinking that new caps will solve that for that VDD, thanks for the update.
     
  19. Pintglass

    Pintglass GBAtemp Regular

    Member
    3
    Jan 28, 2019
    United Kingdom
    I'd say that if it only charges with the cable inserted one way could be the reason why its not docking rather than the missing caps.
    Was the image you posted before your repairs?
     
  20. Agilato

    Agilato GBAtemp Regular

    Member
    2
    Jun 21, 2019
    United States
    This particular pin usually burns out when PPL use non original dock. You can run wire there is pins on the side of the chip.
    Check resistors on the left side of the chip those 2 lines goes to the CPU check resistors over there.

    For a charging issue check port i bet some one replaced it and didn't soldered all the way.
     
    Last edited by Agilato, Sep 26, 2019
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...