m3r and bleach darksouls

Discussion in 'M3 Adapter' started by nipper, Oct 10, 2008.

Oct 10, 2008

m3r and bleach darksouls by nipper at 7:42 AM (5,458 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. nipper
    OP

    Newcomer nipper Member

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    EDIT. I have found a temp fix for this. so all those who have a m3r with 3.9b x firmware this will work i have tested it.

    go to http://gbatemp.net/index.php?showtopic=90078 download the tool kit for patching the hulk. it will have arm7.bin and dslazy.


    then do the following steps takin form Noob_ninja82

    What you need:
    -DSLazy (or DSBuff)
    -US version of Bleach 2nd
    -JAP version of Bleach 2nd

    1.) Load JAP Bleach into DSLazy and unpack.
    2.) Once you see a window open, copy the file 'header.bin' (DO not copy the ARM7.bin, it is useless... I've tried), and then close the window.
    3.) Load US Bleach into DSLazy and unpack.
    4.) Copy 'header.bin' into unpacked folder.
    5.) Take the arm7.bin that is included with the DSLazy application and copy it into the unpacked folder. (Note: its the one in the tool kit you downloaded for hulk)
    6.) Pack folder into a new name (or same name, different folder) and load into your card.


    i have tested it on my m3r 3.9b x and it does work.
     
  2. g6team

    Member g6team GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    545
    Country:
    Hong Kong
    We ran a test with this game already. And it did have some issue with the save file. We are already working on fixing it.

    Thanks
     
  3. carterman

    Member carterman GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 22, 2007
    Messages:
    226
    Location:
    Lubbock, TX
    Country:
    United States
    Thanks for the update, g6team! It'll be nice to not have to worry about carrying my actual cartridge around and being able to back it up to my microSD like all my other games [​IMG]
     
  4. themuddaload

    Member themuddaload Creepin' hardcore.

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    1,099
    Location:
    West of the equator Sex: sure
    Country:
    United States
    idk, seemed to run fine for me, but i only booted it up once, so i guess i havent seen whether it saved or not.
     
  5. Dark^'^Knigh

    Member Dark^'^Knigh GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 25, 2007
    Messages:
    1,043
    Location:
    Paradise
    Country:
    Australia
    Well, the good news is you don't need to stress, as you own the official game and can happily play it / save it, whilst apparently no M3Real owners can [​IMG]
    Secondly, "surka disent even work" = M3Sakura, presumably.....are you saying the rom doesn't load in M3Sakura, or you can't get the firmware to work on your M3Real? I have the Triple Boot loaded on mine and I do know the game loads in all 3 firmwares, but haven't played it yet to any extent to confirm if there's a save problem.
     
  6. nipper
    OP

    Newcomer nipper Member

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    yeah i figured why it dident work it was fat16 and it needed to be fat32 but even so it dosent load in the newest english version out
     
  7. Zerrix

    Member Zerrix GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    1,144
    Location:
    Earth
    Country:
    Germany
    Works fine for me using M3 Sakura Kernel =)
     
  8. nipper
    OP

    Newcomer nipper Member

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    i found out doing the arm7 and header wtich makes the game unable to play via ds conenction with others
     
  9. carterman

    Member carterman GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 22, 2007
    Messages:
    226
    Location:
    Lubbock, TX
    Country:
    United States
    EDIT: This post is obsolete, I screwed up somewhere. Follow the instructions exactly as in the original post and it will work

    The fix didn't work for me at all (it caused the 'save data cannot be accessed' error), but it may just be a bad arm7 file that I had. But it makes sense that changing the header would break Wi-Fi play I guess, as the copies of the game won't see each other as the same, I guess?
     
  10. thedicemaster

    Member thedicemaster GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    2,412
    Country:
    Netherlands
    that sounds as if you used the arm7 from the japanese version.
     
  11. carterman

    Member carterman GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 22, 2007
    Messages:
    226
    Location:
    Lubbock, TX
    Country:
    United States
    EDIT: As edited earlier, I'm an idiot, this is all apparently error on my part, please disregard. But I'm not going to delete everything just to make myself look good, either [​IMG]
    Nah, it was some arm7.bin that I got from post 130 in this thread: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=57788&st=120

    MD5 checksum on the file is BC6243CBA08D11CCB20F6878DD675B75

    Another arm7.bin that I know works on a game I had to arm7 fix with an MD5 of 90565FB708233D59864ACF946E84EB2E doesn't work either.

    And finally, using the exact arm7.bin I got from the original post didn't work either on M3 Sakura. About to test on the actual M3 Real firmware...


    ...and it didn't work. Basically, I don't know what's up, but either it doesn't like me or it's a YMMV thing per user
     
  12. nipper
    OP

    Newcomer nipper Member

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    United States
  13. carterman

    Member carterman GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 22, 2007
    Messages:
    226
    Location:
    Lubbock, TX
    Country:
    United States
    Yeah, that was the one I ended up using. What's the MD5 checksum on your finished rom, anyway? Mine is C8D12A0FE06BFB7E20E6EE33DA885FCC

    Program to check MD5 checksums if you need it: http://rapidshare.com/files/153490823/MD5.exe.html

    EDIT: Well, I'm an idiot, I screwed up somewhere. Got the game working and loading (or maybe using dsbuff instead of dslazy did something?) - MD5 checksum F1AE8FCA4F072D307D2F392A38016E15 for the working file.
     
  14. diondetijger

    Newcomer diondetijger Member

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    13
    Location:
    Nederland
    Country:
    United States
    i dont want to sound stupid but i don't get it realy good i have everyting but i dont seam to vind a header.bin
     
  15. carterman

    Member carterman GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 22, 2007
    Messages:
    226
    Location:
    Lubbock, TX
    Country:
    United States
    This thread is obsolete now, as of M3 Real 4.0, Bleach Dark Souls reads and saves just fine (Sakura doesn't work completely yet, though, so it's not entirely obsolete, I guess).
     
  16. diondetijger

    Newcomer diondetijger Member

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    13
    Location:
    Nederland
    Country:
    United States
    so it works but not whit me i got a ttds so wy doesnt it works
     
  17. diondetijger

    Newcomer diondetijger Member

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    13
    Location:
    Nederland
    Country:
    United States
    and if it realy works tel me where i can download a good one please
     
  18. carterman

    Member carterman GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 22, 2007
    Messages:
    226
    Location:
    Lubbock, TX
    Country:
    United States
    You're either doing it wrong (as users on the DSTT forum have reported it working), or you need to wait for a firmware to come out that fixes it. This would be the thread for you: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=109034
     

Share This Page