Luma3DS - Noob-proof 3DS Custom Firmware

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Minox, Jun 11, 2017.

  1. gamerlingual

    gamerlingual Member

    Newcomer
    1
    May 9, 2016
    United States
    Will to try another method if available that isn’t cubic ninja.
     
  2. SirNapkin1334

    SirNapkin1334 Renound Aritst

    Member
    5
    Aug 20, 2017
    United States
    Crap Mountain
    Your system is on 9.6-11.3? And the last time you updated it was with the online?
     
  3. gamerlingual

    gamerlingual Member

    Newcomer
    1
    May 9, 2016
    United States
    It was maybe updated in early 2016? Version 10.7.0-32U.
     
  4. gamerlingual

    gamerlingual Member

    Newcomer
    1
    May 9, 2016
    United States
    Maybe I'm not going to be able to follow through? :sad:

    Should I give up? :(
     
  5. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Moderator
    18
    GBAtemp Patron
    Quantumcat is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    You could do seedminer instead. Will only cost you $2
     
  6. gamerlingual

    gamerlingual Member

    Newcomer
    1
    May 9, 2016
    United States
    Sounds reasonable. Is it ok to ask for that link? Pardon any laziness.
     
  7. SirNapkin1334

    SirNapkin1334 Renound Aritst

    Member
    5
    Aug 20, 2017
    United States
    Crap Mountain
    Quantumcat likes this.
  8. NiMR0D9TIN85

    NiMR0D9TIN85 GBAtemp Regular

    Member
    2
    Nov 10, 2014
    Philippines
    Philippines
    Hi guys I need help so badly, because i bought my son a Nintendo 2DS and its was on second hand, so what happened is there was a CFW already a Luma3DS and on the latest firmwa 11.7 so what I did because the Old 2DS the account of the owner is still log in so I ask for his passwordgot no reply so what I did I perform and Format System Memory so that I can use my own account but I forgot that I will lose access to FBI and STUFF, and after doing the Format System Memory I was ablecreate new account because this is for my son, and I don't see anymore FBI but I still have access to Luma3DS and GOdmode 9 when I press Start or Select during the reboot, does this mean that I still have Luma3DS because it say Booted from SD VIA B9S, but I don't have anymore FBI so i cannot install FBI and I don't have homebrews , is there a away to install FBI on 11.7 FW? or do I need to Install CFW again? please guys help me :(


    BTW : on my System Setting it still shows Sys 11.7.0 please guys help me on how to reinstall FBI without Homebrew


    I was able to RUN homebrew Guys Thanks
     
    Last edited by NiMR0D9TIN85, Jun 26, 2018
  9. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Moderator
    18
    GBAtemp Patron
    Quantumcat is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    You just have to follow https://3ds.guide/finalizing-setup
     
    hiten and SirNapkin1334 like this.
  10. I_zzzzy

    I_zzzzy Newbie

    Newcomer
    1
    May 27, 2018
    Australia
    Hey guys, Super noob here lol what is this error? I can’t figure it out and it keeps happening at the same point of Luigi’s Mansion 2
     

    Attached Files:

  11. chevreuil

    chevreuil Newbie

    Newcomer
    1
    Jul 3, 2018
    Canada
    Hi guys,

    I recently bought a 3ds and followed the 3ds hack guide. I went through every steps but when it came to install luma i was always getting an error. And by mistake I downloaded the 11.6.0-39U
    Now, i'm sure you know that i fucked it up.

    Is there a way to fix it? I can't open the file <3 nedwill 2016 anymore.

    DO i need to buy a flashcard to downgrade and start over? Is that even a possibility?

    Total noob here. lol

    Thanks for you help!
     
  12. SirNapkin1334

    SirNapkin1334 Renound Aritst

    Member
    5
    Aug 20, 2017
    United States
    Crap Mountain
    Yes. If you updated you can’t use Soundhax anymore. I recommend you update to 11.7 and wait a while, there’s a full access exploit coming for that version that’s completely free - no flashcart or anything required. Unless you want to hack it NOW, in which case, yes, you’ll need a flashcart.
     
  13. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Moderator
    18
    GBAtemp Patron
    Quantumcat is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    What step did you get up to? What happens if you hold Select on boot (hold it before pressing power then keep holding it until you either see the Luma config menu or the home menu)?
     
  14. daxtsu

    daxtsu GBAtemp Guru

    Member
    13
    Jun 9, 2007
    Antarctica
    Does this same error code show up in other games? As far as I'm aware, that error code (d900458b) means an integrity check failed, so it's possible that your game is corrupted somehow (not the save necessarily).
     
  15. chevreuil

    chevreuil Newbie

    Newcomer
    1
    Jul 3, 2018
    Canada
    Ok. I did what you told me. I'm on Luma v9.0 configuration. Here what my screen look like. What should i do now? Can I still do something even on 11.6


     

    Attached Files:

    Last edited by chevreuil, Jul 8, 2018
  16. newbie_3ds

    newbie_3ds Member

    Newcomer
    1
    Jul 5, 2018
    Cyprus
    Hello if i copy my gw emunand 11.7 to sysnand will it work or i will brick my console?
     
  17. MrJason005

    MrJason005 √2

    Member
    8
    Nov 26, 2014
    Greece
    Κάπου
    GW emuNAND on 11.7? The last version that GW supports is 11.2, which leads me to suspect this might be a purposefully created frankenNAND to run on GW
    επίσης καλησπέρα
     
  18. And_Ate_Him

    And_Ate_Him Newbie

    Newcomer
    1
    Jul 12, 2018
    United States
    I am not sure if this question goes in this thread, so please humor me. I installed Luma3DS following the 3ds.hacks.guide instructions 11.7 DSiWare DIS method and I am wondering if there is a way to make the DSiWare game I installed off of playable again. As of now on launch it only shows the green screen.
     
  19. NiMR0D9TIN85

    NiMR0D9TIN85 GBAtemp Regular

    Member
    2
    Nov 10, 2014
    Philippines
    Philippines
    Hello Guys, I wanna know why is it every time my son turn on his 2DS it will ask for the 4 digit PIN, because I turn on the PIN on the Luma3DS so that my son wont be able to access Godmode9 or the Luma3ds setting but everytime my son turn on his 2DS he will be ask with the 4 Combination, is there a setting that it will by pass that one? and I though turning the security combination on is for Luma setting or the GodMode setting only.
     
  20. Sarum

    Sarum Newbie

    Newcomer
    1
    Jul 17, 2018
    United States
    I'm assuming you activated this upon loading Luma3DS v9.0. That pin is to lock the firmware itself.
    If so, you want to set the PIN lock to Off and then go into the actual 3ds system settings and turn on the 4 digit pin there. System Settings>Parental Controls>Change>Set Restrictions. On my nephew's system, PG13+ and the system apps require the pin, such as FBI. The downside, is if they know the button combination to activate godmode9 on boot up, this will allow them to be able to do that. Hopefully your child has been taught loss and they know that by messing at all with that, they will lose their system.