1. ihaveamac

    ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,934
    Country:
    United States
    There will never be until you manually backport it. Developers don't want to use a9lh anymore, it's a worse environment than boot9strap.
     
  2. returnofmastercrazyhand

    Newcomer

    Joined:
    Oct 16, 2014
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    so where do I get the nightly for 11.8?
     
  3. pilladoll

    pilladoll GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 14, 2004
    Messages:
    192
    Country:
    Mexico
  4. linuxares

    linuxares I'm not a generous god!
    Moderator

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    8,359
    Country:
    Sweden
  5. goldensun87

    goldensun87 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 24, 2017
    Messages:
    343
    Country:
    United States
    Ok, it's been a while since I've done this. But just to be sure, I should update Luma, and then update to 11.8, right? Or does it not matter? Also, is there a new version of Luma Updater which I should install?
     
    Bondgirl85 likes this.
  6. bangzoids

    bangzoids Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 29, 2016
    Messages:
    5
    Country:
    ok for Luma 9.1 I need only copy boot.firm as always or I need to do something for that "exception_dump_parser" folder?
     

    Attached Files:

  7. Angelita Perez

    Angelita Perez GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 15, 2013
    Messages:
    164
    Country:
    United States
    Hello, N3DS 11.7 FW here!!

    I have old bs9 1.2 and old everything else ( fbi, godmode9, homebrew? etc), I have never update them from luma 8.0 times (when I did the guide). However I did updated luma (manually) to 8.1 long ago, my question is:

    1. Can I still just replace my old luma 8.1 to this new luma 9.1 even though nothing else is updated? problems?

    Thanks in Advance!
     
    ShadowOne333 likes this.
  8. ShadowOne333

    ShadowOne333 QVID PRO QVO
    Developer

    Joined:
    Jan 17, 2013
    Messages:
    10,367
    Country:
    Mexico
    ^Same question as her.
    Is it okay to update to Luma 9.1 even though I am still at 11.7?
     
  9. Danook28

    Danook28 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 17, 2018
    Messages:
    111
    Country:
    Oman
    Yes only replace boot frim

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    From luma 9.0 to 9.1 boot frim
     
  10. ShadowOne333

    ShadowOne333 QVID PRO QVO
    Developer

    Joined:
    Jan 17, 2013
    Messages:
    10,367
    Country:
    Mexico
    Why do we need to replace that boot firm?
    And how to we replace it?
    Would it do something odd if we don't while on 11.7 with Luma 9.1?
     
  11. Danook28

    Danook28 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 17, 2018
    Messages:
    111
    Country:
    Oman
    No you can update luma after

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    If you want to update
     
  12. Sora Takihawa

    Sora Takihawa GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Oct 11, 2015
    Messages:
    3,413
    Country:
    Germany
    you need to replace boot.firm because it is the Luma3ds Payload
     
  13. Lilith Valentine

    Lilith Valentine GBATemp's Official Cubi™ Devilishly good looking
    Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    23,412
    Country:
    Antarctica
    She actually recently released 9.1, which fixed 11.8 and added several new features.
     
  14. Sora Takihawa

    Sora Takihawa GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Oct 11, 2015
    Messages:
    3,413
    Country:
    Germany
    i dont like that Piracy Protect mechanism they backported from the Switch.......i dont pirate but homebrew and stuff......my NNID has games worth 150 Euros......damn
     
  15. loon123

    loon123 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    32
    Country:
    i followed this guide an done everything as i should but when i get to safehax, i just get black screen, any ideas?

    thank

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    i had luma on it a long time ago i think , when i hold r, i get 11,2,0,35 or something an when i just boot normal, i just get 9,5,0-22e? dont know what i have done or even know how to use gateway again or luma, its been so long, any ideas?]

    regards

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    hold l sorry
     
  16. loon123

    loon123 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    32
    Country:
    i now accidentally updated to 11.3 due to guide but must have missed something , i can still get into 11.2 by holding L when powering up, any advice ?
    regards
     
  17. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive
    Member

    Joined:
    Nov 23, 2014
    Messages:
    15,149
    Country:
    Australia
    After holding L, change your home menu theme. Then try again. Sounds like you have menuhax installed.
     
  18. afra

    afra Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 13, 2015
    Messages:
    59
    Country:
    Iran
    hi and thanks for great forum . I have a new 3ds XL and some of my ex friends hacked my 3ds . now I don't have access to him and I stickers in hell & I don't even know what method used to hack my system so finally I can update my console .

    clue: when I boot my console it will load straight into cfw and no need to do anything about it .
    also I had a luma icon before I accidentally deleted it .

    how can I find out what method used and how can I update .
     
  19. NFates

    NFates Wants to understand™
    Member

    Joined:
    Mar 13, 2016
    Messages:
    646
    Country:
    Dominican Republic
    Press Select while booting. Does something happen?
     
  20. afra

    afra Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 13, 2015
    Messages:
    59
    Country:
    Iran
    yes Luma3ds v6.9 configuration
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Firmware, Luma3DS, Custom