Is this normal

Discussion in 'M3 Adapter' started by RedBaron, Nov 8, 2010.

  1. RedBaron
    OP

    RedBaron GBAtemp Advanced Fan

    Newcomer
    519
    0
    Dec 7, 2009
    When I start a new game for the first time it takes 3 minutes to create a save file before the game starts,the save file size is 512K, is this normal I am using a M3I Zero card with Version 1.61 system software
     
  2. gengertheghost

    gengertheghost Member

    Newcomer
    28
    0
    Aug 5, 2009
    No, its not. It usually takes under 10 seconds. On games which have AP patch on it it might take longer. eg:Warioware DIY
     
  3. sweenish

    sweenish GBAtemp Advanced Fan

    Member
    704
    2
    Apr 16, 2008
    United States
    WA
    warioware has a 32 MB save file.

    that's why it takes a while.
     
  4. RedBaron
    OP

    RedBaron GBAtemp Advanced Fan

    Newcomer
    519
    0
    Dec 7, 2009
    But nothing like 3 minutes, the game I am referring to is George of the Jungle
    Could it be a faulty memory card or is it more likely to be a faulty M3i Zero card?
     
  5. Guantanamo

    Guantanamo Member

    Newcomer
    41
    10
    Nov 7, 2010
    Macau
    Morocco
    Have you ever tried another rom of the game in cause ?!
     
  6. RedBaron
    OP

    RedBaron GBAtemp Advanced Fan

    Newcomer
    519
    0
    Dec 7, 2009
    Yes I have and other games of the same rom size, same delay but after the first time loading the games the delay is about 20 seconds
     
  7. RedBaron
    OP

    RedBaron GBAtemp Advanced Fan

    Newcomer
    519
    0
    Dec 7, 2009
    I have now tried a new memory card and I get the same result,
    Could someone please try it and tell me if they get the same result
    M3i Zero with latest firmware and latest system file the game is George of the Jungle
     
  8. dsrules

    dsrules GBAtemp Psycho!

    Member
    3,659
    508
    Sep 20, 2005
    not sure about Touchpod, but try the game with Sakura and see what happens
     
  9. RedBaron
    OP

    RedBaron GBAtemp Advanced Fan

    Newcomer
    519
    0
    Dec 7, 2009
    [​IMG]
    I have tried it with Sakura, same results [​IMG]
     
  10. gengertheghost

    gengertheghost Member

    Newcomer
    28
    0
    Aug 5, 2009
    Probably something wrong with your M3i [​IMG] .
     
  11. sweenish

    sweenish GBAtemp Advanced Fan

    Member
    704
    2
    Apr 16, 2008
    United States
    WA
    or consistent use of terrible microSD's.