I can't get cheats to show up! ><

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by GaryStargazer, Nov 3, 2010.

Nov 3, 2010
  1. GaryStargazer
    OP

    Newcomer GaryStargazer Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    I've tried looking all over and i simply cannot find the answer i need for this problem

    I have THIS R4 card.
    I have wood 1.11
    I've updated my usercheat.dat via HERE
    I used R4CCE to make sure all games are enabled, and used the ... feature to find my roms and add their game code to the cheat list.

    I've got 3 games i'm having problems with.

    Monster Rancher DS
    Etrian Odyssey 3
    Harvest Moon: Bazaar

    The codes are there, the game file is correct, however the cheat menu simply will not open up when i'm in the card.


    Again I'm sure the answer to this buried somewhere in this site but i've been digging through threads and such for almost 2 hours now, even the search function is giving me little help. So I apologize but i really could use some help on this matter, it's driving me batty.
     
  2. Inunah

    Banned Inunah The Female Mistaken for a Male.

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    2,679
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Wood 1.11 is outdated, update and see if that fixes things.
     
  3. GaryStargazer
    OP

    Newcomer GaryStargazer Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    oh, i had no idea. Ok i will go try to find the newest version.
     
  4. GaryStargazer
    OP

    Newcomer GaryStargazer Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    ok i added 1.15 which is the latest i could find, still no dice.

    Could it be i have odd nds files? I've been looking for "clean" ones but not had any luck.

    I know the HM one is a venom that has a patched out intro because it wouldn't work at first.
     
  5. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    You're messing with the cheat files? No need if the game is already there with the correct gameID(only thing you should change)

    BTW delete the .cc files,1.15 doesn't use them anymore.
     
  6. GaryStargazer
    OP

    Newcomer GaryStargazer Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    ok i killed off the .cc files.

    No the only thing i have messed with in the r4cce is making sure the gameID was correct. According to that, all the games are the correct ID but the cheat menu still won't appear.
     
  7. GaryStargazer
    OP

    Newcomer GaryStargazer Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    47
    Country:
    United States
  8. NDStemp

    Member NDStemp GBAtemp?! No! NDStemp

    Joined:
    Aug 30, 2008
    Messages:
    627
    Location:
    Canada, Ontario
    Country:
    Canada
    Make sure you enabled the cheats to work on the usrcheat.dat via R4CCE.
     
  9. GaryStargazer
    OP

    Newcomer GaryStargazer Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    Yes i did that, i even went to the option to turn all of them on, not just the ones i was needing.
     

Share This Page