1. masagrator

    OP masagrator The developper
    Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    3,385
    Country:
    Poland
    Tutorial not more needed. You can get IPS patch here
    https://gbatemp.net/threads/dragon-quest-xi-s-demo-60-fps-mod.546705/


    Because for know we can't unpack config files luckily it's possible to unlock 60 FPS by editing .pak file.
    It works probably only with demo with titleid 010026800EA0A000

    You need to unpack game with hactool, go to romfs\JackGame\Content\Paks, open with hex editor pakchunk0-Switch.pak.
    Go to offset 0x0722F282 and change character "2" to "1".
    Save and put it to sdcard folder

    atmosphere\titles\010026800EA0A000\romfs\JackGame\Content\Paks
    or
    reinx\titles\010026800EA0A000\romfs\JackGame\Content\Paks

    You need every juice that is possible, so go with
    Code:
    handheld_charging_official_cpu=1785
    handheld_charging_official_gpu=921
    handheld_charging_official_mem=1600
    You can try to lower CPU, but 768 for GPU is not enough.
     
    Last edited by masagrator, Aug 24, 2019
    phonz, THYPLEX, Broduskii and 5 others like this.
  2. Darksabre72

    Darksabre72 Blue Falcon
    Member

    Joined:
    Nov 26, 2016
    Messages:
    571
    Country:
    United States
    thanks for this :)
     
  3. renatosk

    renatosk Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Messages:
    61
    Country:
    Brazil
    it is possible for a high resolution mod or it needs the config file?
     
  4. masagrator

    OP masagrator The developper
    Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    3,385
    Country:
    Poland
    It needs config file.
    If I understand correctly, devs used custom zlib compressor for smaller files that randomly cuts files and compress some of chunks, when rest is not compressed. Luckily enough part of line responsible for locking 30 FPS was not compressed.
    Normally it's
    Code:
    nvn.SyncInterval=2
    and in pak file it's
    Code:
    に1nvn.Interval=28サブ‚’最
    And we are changing Interval=2 to Interval=1.
    If you want just better resolution, you can use ReverseNX.
    https://gbatemp.net/threads/reversenx-flag-your-console-as-handheld-or-docked.543625/
    Here are screens comparing handheld and docked flag
    https://gbatemp.net/threads/reverse...andheld-or-docked.543625/page-16#post-8765121

    Edit: It looks like it uses custom Oodle, not zlib.
     
    Last edited by masagrator, Sep 6, 2019
    Adr990 likes this.
  5. renatosk

    renatosk Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Messages:
    61
    Country:
    Brazil
    Oh i forgot about reverse nx , thanks
     
  6. Humanity

    Humanity GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 9, 2019
    Messages:
    155
    Country:
    Norway
    What is it at stock? A 30FPS game?
     
  7. masagrator

    OP masagrator The developper
    Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    3,385
    Country:
    Poland
    Yes.
     
  8. Humanity

    Humanity GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 9, 2019
    Messages:
    155
    Country:
    Norway
    BOOOO


    Does your fix make it more or less consistent 60FPS? Or somewhat close?

    If yes, why would they lock it to 30FPS in the first place?
     
  9. masagrator

    OP masagrator The developper
    Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    3,385
    Country:
    Poland
    They probably wanted to game look more pretty than smooth. Handheld mode is not that great in terms of graphics. So with 60 FPS it would be even worse.
    https://gbatemp.net/threads/reverse...andheld-or-docked.543625/page-16#post-8765121

    My tests were not too long. I think it's more consistent if you use 921 MHz. With 768 MHz it constantly jumps between 30 and 60, so game looks choppy. If I would get configs, I would go with disabling syncinterval so we have FPS between 30 and 60 instead of 30 or 60.
     
  10. Bonehead

    Bonehead Banned
    Banned

    Joined:
    May 27, 2018
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    Completely unnecessary mod. Games look more cinematic at 30 FPS anyway.
     
  11. Humanity

    Humanity GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 9, 2019
    Messages:
    155
    Country:
    Norway
    I dislike modern game publishing mindsets, the bosses force the developers to push more intense looking visuals instead of 60FPS gameplay.

    Or at least, that is what I am guessing is usually the case. Maybe devs are actually guilty, I doubt it but maybe sometimes that is the case.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    You are so stupid, you should not be on GBAtemp.
     
  12. masagrator

    OP masagrator The developper
    Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    3,385
    Country:
    Poland
    Better have possibility to check with your own eyes than not have.

    For people like you I have ReverseNX.
     
  13. Ghassen-ga

    Ghassen-ga GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jul 21, 2016
    Messages:
    771
    Country:
    this game ain't action heavy , it's turn based, their choice kinda make sense.
     
  14. smurf

    smurf Member
    Newcomer

    Joined:
    May 24, 2006
    Messages:
    43
    Country:
    Italy
    Why are you obsessed by 60FPS? 30fps in mobility is enough for this title!
     
  15. masagrator

    OP masagrator The developper
    Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    3,385
    Country:
    Poland
    Because I can. :ph34r:
     
  16. Humanity

    Humanity GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 9, 2019
    Messages:
    155
    Country:
    Norway
    30FPS is an ugly eyesore.

    Does not matter if it is action heavy or not.

    I even much much prefer to watch TV shows with Smooth Video Project on Windows.
     
    Dartz150 likes this.
  17. aykay55

    aykay55 Professional Idiot
    Member

    Joined:
    Apr 14, 2017
    Messages:
    906
    Country:
    United States
    Why are people getting so offended over a 60fps mod lol
     
    phonz, FoxMcloud5655, Zense and 4 others like this.
  18. Mythical

    Mythical GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    May 11, 2017
    Messages:
    1,949
    Country:
    United States
    Cinema maybe but anything else nah.
    Cinema has that in mind at times with filming, but damn
    sometimes I go from my 120hz moniter to watching an anime and I just need to take a minute to before watching the show because it messes with my eyes
    Also do you set your moniter to 30 fps to play games ever? I had a friend who did it but I think it was because his computer was slow so he set it to interlaced 30
     
    Last edited by Mythical, Aug 24, 2019
  19. masagrator

    OP masagrator The developper
    Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    3,385
    Country:
    Poland
  20. kevin corms

    kevin corms GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Feb 21, 2015
    Messages:
    684
    Country:
    Canada
    Its only 30 fps on ps4 as well.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Not without the carefully placed motion blur and other effects used to make 24fps tolerable, movies are also not interactive. Anyway, if you dont want 60 fps just dont install anything.
     
    Last edited by kevin corms, Aug 26, 2019
    Dartz150 likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Dragon, Quest,