1. dragonz

    OP dragonz GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 14, 2015
    Messages:
    209
    Country:
    United States
    Using a DS4 Spam the home button a couple of times and you will exit to where you can close the Adrenaline page.
    (I'm not sure if the actual Vita has a home button or what is the equivalent but I have a feeling it might work this way as well)

    For a year or two I had been closing adrenaline by holding down the home button , adrenaline seetins, exit adrenaline.
    Which was a pain and I've seen people across the internet complaining about this so I figured I write this mini tutorial ( if can even call it that)

    Anyhow peace out, I hope this helps someone.
     
    Vinceherman likes this.
  2. alivebacon

    alivebacon GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 20, 2019
    Messages:
    197
    Country:
    United Kingdom
    The vita does have a home button.
     
    dragonz likes this.
  3. dragonz

    OP dragonz GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 14, 2015
    Messages:
    209
    Country:
    United States
    Thanks, did you knew how to exit the "fast way"? I'm curious.
     
  4. yuyuyup

    yuyuyup GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Apr 30, 2006
    Messages:
    3,525
    Country:
    United States
    Just tried on a regular slim with the latest adrenaline (6.9) and it just turns the adrenaline menu on and off etc
     
    alivebacon likes this.
  5. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    10,046
    Country:
    United States
    it says this in the change log. I've been exiting adrenaline in this manner for a very long time, but good idea for anyone who doesn't know about this. :)
     
    dragonz likes this.
  6. dragonz

    OP dragonz GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 14, 2015
    Messages:
    209
    Country:
    United States
    noted: Could you try pressing the home button a bit faster?


    why do you think this didnt work for yuyuyup?
     
    godreborn likes this.
  7. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    10,046
    Country:
    United States
    maybe he didn't press the buttons fast enough. you're not supposed to hold the ps button down.
     
  8. dragonz

    OP dragonz GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 14, 2015
    Messages:
    209
    Country:
    United States
    Gotta go fast yuyuyup.

    Done! That was the whole
    purpose of this thread... just so that I can say this.


    a- barrum pum phusshhhhh!
     
  9. yuyuyup

    yuyuyup GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Apr 30, 2006
    Messages:
    3,525
    Country:
    United States
    Yeah I tapped it as rapidly as possible, it was so fast it impressed 5 women now I'm in a lurid love-hexagon
     
  10. alivebacon

    alivebacon GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 20, 2019
    Messages:
    197
    Country:
    United Kingdom
    You just mash the home button in a similar fashion. The PSTV is basically a Vita but without gyro or touch sensitivity.
     
  11. dragonz

    OP dragonz GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 14, 2015
    Messages:
    209
    Country:
    United States
    sorry man, no clue why it wont work. If anyone else can confirm if this works on a similar slim vita to yours we could continue looking into the matter.
     
    alivebacon likes this.
  12. Vinceherman

    Vinceherman GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 9, 2018
    Messages:
    297
    Country:
    United Kingdom
    harder... faster.....
     
    alivebacon likes this.
  13. alivebacon

    alivebacon GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 20, 2019
    Messages:
    197
    Country:
    United Kingdom
    Nice one, dude! I think it only sometimes works.
    You managed to score 5 CHICKENS? I am impressed.
     
  14. Randy Steele

    Randy Steele Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 19, 2014
    Messages:
    30
    Country:
    United States
    I honestly had no idea about this even though I'm almost certain I've used this before to exit games on my Vita. Thanks! This is way more convenient than holding the home button and going into setting etc.
     
  15. Pacheko17

    Pacheko17 MAD SCIENTIST
    Member

    Joined:
    Jan 31, 2015
    Messages:
    1,423
    Country:
    Brazil
    Ever since I got my Vita one year ago that's how I left Adrenaline lol
     
  16. dragonz

    OP dragonz GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 14, 2015
    Messages:
    209
    Country:
    United States
    You mean by spaming the home button or or holding it/ settings.
     
  17. yuyuyup

    yuyuyup GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Apr 30, 2006
    Messages:
    3,525
    Country:
    United States
    Maybe I'm running a plugin or something that somehow interrupts this?
     
  18. dragonz

    OP dragonz GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 14, 2015
    Messages:
    209
    Country:
    United States
    I've had similar issues where if I had certain plug in running at the same time other plug ins would not work.

    Example - lol icon and old graphics overclock plug ins.
     
  19. yuyuyup

    yuyuyup GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Apr 30, 2006
    Messages:
    3,525
    Country:
    United States
    maybe there should be a thread to hunt down and list plugin interference
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Adrenaline,