Help With Two Kingdom Hearts Games

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by tikkuy, Jan 16, 2013.

Jan 16, 2013
  1. tikkuy
    OP

    Newcomer tikkuy Member

    Joined:
    Oct 15, 2012
    Messages:
    23
    Country:
    Australia
    Hi you guys! So basically I've been trying to play Kingdom Hearts: 358/2 Days and Kingdom Hearts: Re-Coded for the past few hours, but I've yet to find a patch that works for either of them. It doesn't really help that I only have a Mac and so can't use .exe files. If anyone would happen to have a version of the games already patched which they know for sure works I would be hugely grateful!

    Thank you in advance!
     
  2. Ryupower

    Member Ryupower Brood

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Messages:
    2,763
    Country:
    United States
    most updated flash card should them them just fine as clean roms
     
  3. tikkuy
    OP

    Newcomer tikkuy Member

    Joined:
    Oct 15, 2012
    Messages:
    23
    Country:
    Australia
    Really? I'm using an R4i for 3DS but they still seem to freeze shortly after starting a new game, which is what seemed to happen with most of the earlier software as well. I'm pretty sure I'm up to date!
     
  4. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
  5. tikkuy
    OP

    Newcomer tikkuy Member

    Joined:
    Oct 15, 2012
    Messages:
    23
    Country:
    Australia
  6. Ryupower

    Member Ryupower Brood

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Messages:
    2,763
    Country:
    United States
    there are 2 thing to update

    1 is the card onboard FW to make it work, with newer the DSi/3ds FW (it like the BIOS of the card)
    2 the kernel (R4 wood, the files on the SD card. lit kinda ike the system files)
     
  7. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Yeah Wood should work fine with those games.
     
  8. tikkuy
    OP

    Newcomer tikkuy Member

    Joined:
    Oct 15, 2012
    Messages:
    23
    Country:
    Australia
    Okay, so how would I go about doing that? Obviously I have the basic files on the card already. Should I patch them or something?

    Thanks again for your help!
     
  9. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Get the latest Wood download from that site and put it on the MicroSD.
     
  10. tikkuy
    OP

    Newcomer tikkuy Member

    Joined:
    Oct 15, 2012
    Messages:
    23
    Country:
    Australia
    That's what I already have.
     
  11. geishroy

    Member geishroy GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Messages:
    445
    Country:
    United States
    what class SD card do you have and where did you buy it from. if the card sucks it might cause freezing...
     
  12. tikkuy
    OP

    Newcomer tikkuy Member

    Joined:
    Oct 15, 2012
    Messages:
    23
    Country:
    Australia
    The version I have is the second last one to come out. It has this icon:

    [​IMG]

    I got it from OzModChips.
     
  13. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Not the Flash cart, but the MicroSD. Ones from import shops tend to be cheap in quality, try one gotten from a physical store near you.
     
  14. geishroy

    Member geishroy GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Messages:
    445
    Country:
    United States
    ^This, if you are running an SD card below a Class 4 it may be an issue. Even ones from Wal-Mart or other shops can be junk compared to a class 6 or class 10. Do you have another SD card you could try instead?
     
  15. Joltlord

    Newcomer Joltlord Member

    Joined:
    Jan 29, 2010
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    That's very odd, I have the same set up, except my R4i 3DS Gold came with the Kirby icon as well as a class 4 Sandisk and I am able to play 358/2 Days without any problems
     
  16. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    It's not the flash cart itself (as Wood supported those games ages ago), it's something else with his setup.
     
  17. tikkuy
    OP

    Newcomer tikkuy Member

    Joined:
    Oct 15, 2012
    Messages:
    23
    Country:
    Australia
    Alright, thanks guys. I'm guessing that's the only thing that can be wrong so I'll try and find a new SD card. :)
     

Share This Page