GBA Emulation trouble

RoaringTapuKoko

New Member
OP
Newbie
Joined
Sep 30, 2021
Messages
1
Trophies
0
Age
26
XP
17
Country
United States
I am havin trouble with 3ds GBA emulation, when ever i play, i get
image.jpg
these bars on my screen
 

CoolMe

Watcher of the Skies
Member
Joined
Apr 16, 2019
Messages
4,247
Trophies
1
Age
27
XP
15,056
Country
United States
Change the resolution or aspect ratio in the emulator you're using, and see if it still displays those bars. Also is the game runs full speed, or atleast smooth? Or are you using injects? You could also change the rom. Rom Hacks could also throw some emulators off.
 
Last edited by CoolMe,

CinnamonMina

Active Member
Newcomer
Joined
Jun 24, 2021
Messages
43
Trophies
0
Age
22
XP
241
Country
United States
Change the resolution or aspect ratio in the emulator you're using, and see if it still displays those bars. Also is the game runs full speed, or atleast smooth? Or are you using injects? You could also change the rom. Rom Hacks could also throw some emulators off.
Injects run natively, as the N3DS has GBA compatible hardware (due to DS mode being a thing) all roms should work as long as they are clean dumps and not a broken one
I am havin trouble with 3ds GBA emulation, when ever i play, i getView attachment 277721 these bars on my screen
use the injection method, dont use emulation
 

Kwyjor

Well-Known Member
Member
Joined
May 23, 2018
Messages
2,605
Trophies
1
XP
3,143
Country
Canada
How large is your SD card? If it is 128 GB, then it needs to be formatted with 64k clusters; if it is larger than that, then there is nothing you can do. GBA games are pretty much the main thing that does not work properly with very large cards.
 
  • Like
Reactions: godreborn

godreborn

Welcome to the Machine
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
34,730
Trophies
3
XP
24,061
Country
United States
How large is your SD card? If it is 128 GB, then it needs to be formatted with 64k clusters; if it is larger than that, then there is nothing you can do. GBA games are pretty much the main thing that does not work properly with very large cards.
this if it's a cia. I had the same problem on a 128GB card.
 

CoolMe

Watcher of the Skies
Member
Joined
Apr 16, 2019
Messages
4,247
Trophies
1
Age
27
XP
15,056
Country
United States
Injects run natively, as the N3DS has GBA compatible hardware (due to DS mode being a thing) all roms should work as long as they are clean dumps and not a broken one

use the injection method, dont use emulation
If he's using a rom hack inject, that could mess things up, though i'm not sure if that's case or not here.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
    Veho @ Veho: https://www.youtube.com/watch?v=w4YQAtm0jxo